Bayan Begonvil

2022
Oğlak Yayınları
Sıralamalar

2026 17. kitabı
Yıldız Alatan serisinin dördüncü kitabı Bayan Begonvil. Polisiye romanlara özellikle Agatha Christie 'ye düşkün Yıldız Alatan usta bir terzi ,dört dörtlük bir ev kadını,tatlı bir komşu ve çok iyi bir anneannedir. Bu macerasında 1987 yılına Yunanistan'a uzanıyoruz. Bir yıl önce kaybolmuş ve kendisinden haber alınamayan Anastasia'nın peşine düşüyor bu kez. Agatha'nın Miss Marple'ı gibi oturduğu yerden değil,dikiş dikerek ve koşturarak olayları çözüyor Yıldız Alatan. Bir kadın dedektif karakteri için çok iyi bir model. Hem ev kadını,hem anneanne,hem terzi... Okuyun mutlaka ve bence ilk kitap Farahnaz'ın Çiçeği ile başlayın.
2022 126. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2022 14:11
Yıldız Ablamız bu kez de Yunanistan'ı hâle yola sokuyor, vallahi bravo Yaprak Hanım'a. Yağmur ve Berrin'den ciddi şekilde yardım alsa da, vakanın asıl sınırlarını o belirliyor. Ziya Abi duymasın, az kalsın başına iş de geliyordu ya, neyse. Yine harika bir hikâye yazmış Yaprak Hanım eline sağlık, bayılarak okudum. Nice macerada buluşmak dileğiyle. =)
2023 27. kitabı
Usta terzi, fahri dedektif Yıldız Alatan ile yeni macerasında kavuşmamız şerefine lokumlu bir Türk kahvesi de ben içeyim dedim. Zaten Yıldız Alatan maceralarını okurken canı deli gibi Türk kahvesi çekmeyen okur bizden değildir. Bu kez tatile çıkarken yanıma aldım kitabı, çok da güzel oldu. Çok iyi geldi Bayan Begonvil'i okumak. (Ah bir de fotoğraf çekerken begonvil bulsaydım çok daha güzel olacaktı da neyse ) Yıldız hanımefendiciğimiz de tatildeydi zaten ama o tabi yine rahat durmadı, kendini olayların ortasında buldu bir anda. (Böyle söyleyince de Ziya Alatan oldum bir anda ) Bu kez 1987 yazında, Yunanistan'da, sırra kadem basmış bir genç kadını bulmaya çalışıyor, yanındakilerle birlikte ipuçlarının peşinde bir gizeme doğru ilerliyor. Çünkü o ünü ülke sınırlarını aşmış bir dedektif artık. Sevgili Yaprak Öz'e ( @yaprinka ) Türk polisiyesine böylesine tatlı bir karakter kazandırdığı için ne kadar teşekkür etsek az bence. Bir sonraki macerayı sabırsızlıkla bekliyorum.
2025 34. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2025 16:20
Bu sefer ki macera Yunanistan da ve Yıldız Alatan serisinden => Bayan Begonvil ... Konu beni rahatsız etse de maalesef Dünya' da var böyle iğrençlikler :( Teşekkürler Kıymetli Yaprak Öz , okurunuz bol olsun ...
2023 24. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2023 10:02
Selamlar yine şahane bir macera eşliğinde Yıldız Alatan a kavuşmak harikaydı o bir şahane terzi, harika bir eş; iyi bir anne ve anneanne Bu seferki macera Yunanistan da geçiyor , yine bir olay ve bunu şıp diye kendine çeken Yıldız Teyzem heyecan , ve macerası bol olan kısa hemen okunan bu eseri lütfen okuyun
Bayan Begonvil
2023 1. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2023 11:29
Yıldız Alatan'ın maceralarının 4.kitabını da, yine büyük bir keyif ve son sayfalarına doğru yükselen gerilimle heyecanla okudum. Bu meraklı, çok renkli kadını okumak bana iyi geliyor o yüzden seriden çıkan tüm kitapları çıkar çıkmaz alıyor ve bir solukta okuyorum. Sevimli Terzimiz, meraklı detektifimiz bu kez Yunanistan'da. Bir yandan Tolo'nun berrak sularında yüzerken, begonvil kokularını, mis gibi kurabiye ve keklerin tadını okuyucularına hissettirirken; diğer yandan da ünü Yunanistan'a kadar yayıldığı için, yine esrarengiz bir maceranın içinde buluyor kendini. Bir sonraki macerayı merakla bekliyor olacağım.
2023 3. kitabı
Fahranaz'ın Çiçeği ile başlayan serinin 4. Kitabı Bayan Begonvil bu sefer de bizi 1987 yazına Yunanistan'a götürüyor o güzel anlatımı ile. Yıldız Abla rahat durmuyor yine gizemleri kendine çekiyor sırra kadem basmış genç bir kadının peşine düşüyor . Kitapta yer alan o dönemin en güzel şarkıları ile güzel bir okuma oldu
·176 syf.·
2025 396. kitabı
Yıldız Alatan serisini gerçekten çok seviyorum umarım Yaprak Öz bu seriye devam eder. Bu kitapta Yıldız,kocası Ziyanın Yunanistana tatile gitme kararıyla başlıyor diğer kitaptan hatırladığımız Yağmur ve Yakup (artik evliler) ve de torunlarıyla Yunanistanda 3 ay kalmak üzere gidiyorlar gene Yıldız hanım orada da bir maceraya atlıyor tek beni uzen keşke sonu öyle pat diye bitmeseydi çünkü macera daha detaylıydı. Gene de sevdim mi evet
2025 Okuma Raporları
2023 6. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2023 19:32
Şubat ayının ilk kitabı okumak için sabırsızlandıgım sevgili @yaprinka nin Yıldız Alatan serisinin dördüncü kitabı olan Bayan Begonvil oldu. Bu seri hiç bitmesin hep okuyalım. Okurken insana mutluluk veren kitaplardan kesinlikle. Özellikle dönem şarkılarını açıp açıp dinlemek de ayrı bir güzellik. Yıldız Ablamiz bu defa 1987 yazında Türkiye sınırlarını da aşarak Yunanistan'a kızı Berrin'in yanına gidiyor orda kaybolan genç bir kadının izini sürüyor. Tabi kocası, torunu, kızı ve arkadaşlarıyla birlikte. Yine bayılarak okuduğum bir kitap oldu. Seriye başlamadiysaniz kesinlikle başlayın.
2023 22. kitabı
Canım Yaprak Öz. Nasıl güzel yazmış. Hele bir kadının polisiye yazması beni öyle mutlu ediyor ki. Yıldız Alatan bir seri öyle güzel bir dili var ki. Sanki ev hanımı yıldız yazmış gibi okuyorsunuz. O kadar akıcı ki sadece kitabın içindeydim.

Yaprak ÖzYazar · 13 kitap
Yaprak Öz, 1973 yılında doğdu. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünde öğrenimini tamamladı. Şiirleri bugüne dek Şiir Oku, Poetik'us, Hayvan, Başka, Üç Nokta, Özgür Edebiyat, Akköy ve Akata l p a da, ayrıca Avrupa'da çeşitli şiir dergilerinde yayımlandı. İlk şiir kitabı Fırtına Günlüğü 2006'da, ikinci şiir kitabı Şiirli Müzik Kutusu ise 2009 yılında yayımlandı ve bu kitabıyla Cemal Süreya Başarı Ödülü'ne layık görüldü. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli edebiyat festivallerine konuk olan Öz, çağdaş Avrupalı yazar ve şairlerin pek çok eserini Türkçeye çevirdi ve bu çevirilerden bir kısmı çeşitli yayınlarda yer aldı. Kendi şiirleri ise Yunanca, Romence, Bulgarca, Sırpça, Makedonca ve İngilizceye çevrildi. Bir, İki, Üç Gökyüzü, şairin 3. şiir kitabıdır.