hiçbir beklentim olmadan başladım bu kitaba, ona rağmen karşılamadı.
konu ilgi çekiciydi, başlangıcı eğlenceli ve merak uyandırıcıydı. akıcı da başlamıştı ama ana olay gerçekleştikten sonra her şey inanılmaz sıkıcılaştı. kitabın dili aşırı yalın, karakterler öyle akılda kalacak eşsiz özelliklere yahut kişiliklere sahip değil, e olaylar da öyle beklenmedik, heyecan verici olmayınca kitaptan bekleyebileceğiniz hiçbir şeyi alamamış oluyorsunuz. üstelik editleme aşaması belli ki hızlı hızlı halledilmiş, çok fazla hata vardı. yazım hatalarından da ziyade, bir paragrafta kadın olarak gördüğümüz karakterden bir sonrakinde adam diye bahsediliyor, adamın yeni tanıştığı bir kadını anlattığı sahnede yanlışlıkla "annem" yazmış... böyle basit hatalar okuyucuyu iyice atıyor kitaptan.
anafikir güzeldi, zaten başlama sebebim de oydu kitaba. e güzel güzel olmasına da belli bir feminizm bilgisine sahip olunca bunlar toplama çıkarma anlatan matematik kitabı okumak gibi oluyor. fazla temel, artık zaten bildiğimiz şeyler. yine de okuyucu kitlesinin yaş ortalamasının düşük olduğunu tahmin edebiliyorum, o açıdan bir şey diyemem, gayet bilinçlendiriciydi. ama 17 yaşınızdan büyük ve kadınsanız öyle çok kafa açmayacağını bilmeniz lazım. genel olarak komikti falan o yüzden çok düşük bir puan vermek istemedim zaten kısacık kitap. yine de sanki kitabı değil de ilk taslağını okuyormuş gibi hissettiğimi söylemem gerekir.