Book Lovers

2023 230. kitabı
Roman
2022 17. kitabı
Okunma: 01 Temmuz 2022 00:00
Çok uzun zamandır canım romantikten başka tür okumak istemiyordu. Bu yüzden Book Lovers'a başlamaya karar verdim ve ilk sayfasından itibaren kitaba aşık oldum!!! Bu kitabı bu kadar çok sevmemin nedenlerinden birisi karakterleriydi. Ben okuduğum kitaplarda karakterlere çok önem veren biriyim. Karakterleri mutlaka sevmem gerekir. Başka türlü kitap ilerlemez. Bu kitaptaki karakterlere de bayıldım. Aşk kitabı diyip geçmemek lazım, karakterler çok derinlikli işlenmiş. Özellikle ana karakterimiz Nora'nın psikolojik sorunlarının derinine inilmesi çok hoşuma gitti. Bunun yanında Charlie'nin de kendi içinde sorunlarla uğraşması da kitaba ve karaktere derinlik katmış. Kitabı benim gözümde çok daha iyi yapan şeylerden birisi de Charlie ve Nora'nın birbirleriyle olan iletişimiydi. Her zaman birbirlerine karşı çok anlayışlılardı ve her zaman birbirlerini desteklediler. Her sorunlarını konuşarak çözdüler. Buna bağlı olarak, kitabı çok sevmemin üçüncü nedeni ise gerçekçi olmasıydı. İki ana karakterimizin de tüm bu romantik ilişkinin yanında özel hayatları vardı. Tüm olay bu ilişki etrafında dönmüyordu. Karakterlerimiz birbirleri için her şeyden ve herkesten de vazgeçmiyorlardı. Birbirleri dışında çok sevdikleri insanlar vardı. Bazen romantik kurgularda böyle olabiliyor. Karakterler bir anda tüm hayatlarını birbirleri üzerine kuruyor ve bu hiç gerçekçi gelmiyordu bana. Bu kitapta öyle değildi. Gerçek aşkın nasıl olması gerektiğini çok güzel anlatan bir kitaptı. Gerçekten çok sevdim kitabı. Umarım en kısa zamanda Türkçeye çevrilirr :))
·384 syf.·
2022 62. kitabı
Yazarın kitapları inglizce okumak daha keyifli epsilondan çıkan diğer iki kitabı çöp bir çeviri olduğu için kimse pek sevmiyor o yüzden şansınız varsa inglizce okuyun Nora karakteri biraz gıcık bir karakterdi her zaman haklı olmak istiyor haksız olduğu zaman bile ama charlie’ile atışmaları güzeldi ve nora’nın annesini kaybettikten sonra kardeşine olan bağlılığı sevgisi çok güzel yansıtılmıştı .
2023 44. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2023 00:00
Yani aslında severek başlamıştım. Miranda Priestly benzeri tuttuğunu koparan, başarılı bir kahramanımız vardı. Kasaba aşklarının ucuzluğundan bıkkınlığından bahsederken kendimizi kasaba aşkının içinde bulduk. Bir de akmadı ki akmadı. Tüm kitabı on cümleyle özetleyebilirim. 1) Dişi köpekbalığı New York aşığı kızımızın aynı karakter özelliklerine sahip pek de hoşlanmadığı erkek bir iş arkadaşı vardır. 2) Ama aslında bu kızımız her ne kadar sert görünmek istese de ailevi travmalara sahip bir minnoştur. 3) Kızımızın kız kardeşi burnuna kadar hamiledir ve yine doğurmadan önce baş başa bir kasaba tatili yapmak ister. 4) Kızımızın iş arkadaşı meğer o kasabadanmış ve kasabada onunla da karşılaşırlar. 5) İşkolik kızımız çalışmadan duramaz ve internet olan tek yere gider. 6) İnternet olan tek yerin sahibi asıl erkeğimizdir. 7) Âşık olurlar ama iş arkadaşı oldukları için istemem yan cebkmekoy modundalardır. 8) Sevişmek için 300 sayfa beklerler. 9) Kızımızın kız kardeşiyle arasında da bir olaylar olur ama pek de önemli değildir. 10) Kitap bir şekilde biter. Ve nasıl bittiği umurunuzda değildir çünkü 10 cümleyi 350 sayfada okumuşsunuzdur.
# spoiler içerebilir #
2024 62. kitabı
Okunma: 14 Eylül 2024 23:41
kendime not: her popüler kitap seni mutlu edemez... işkolik, tuttuğunu koparan bir kadın olsa da belli etmediği ve derinlere gömdüğü travmaları olan Nora, kız kardeşinin ısrarıyla gittiği ve hiç onluk olmayan bir kasaba tatilinde pek hoşlanmadığı iş arkadaşı Charlie'yi görür. ikili yıllar önce yaşadıkları bir çatışma sonucu birbirlerinden hiç hoşlanmazlar fakat tesadüfen karşılaştıkları bu yerde birbirlerinden pek de uzak duramazlar. yani kitapta beni çok etkileyen ve içimi cız ettiren sahneler olsa da fazla abartıldığını düşünüyorum. Nora'nın kardeşiyle ya da kendi kendine yaptığı konuşmalar ilk başta samimi hissettiriyor sonra 'cringe' geliyor. hele o kendi monologları beni boğdu boğdu duvara attı. anneleriyle olan anıları çok duygusal ve etkileyiciydi. inanılmaz hoşuma gitti onları okumak. kardeşine kol kanat germesi, her zorlukta yanında olması da güzeldi. charlie ile gerçek bir ilişkiye başlayana kadar kitap bitti ama neyse... yazarın ve kitaplarının çok seveni var fakat tarzının bana uygun olduğunu düşünmüyorum. keyifli okumalar
2025 20. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2025 16:19
Funny Story’den sonra aynı tadı alabilmeyi umarak bu kitaba başladım. Ne yazık ki beklentimi karşılamadı. Benim için derinlikten yoksun ve fazlasıyla basit bir hikâyeye sahipti. Karakterlerle bağ kurmakta zorlandım ve romantik yönü de yeterince güçlü hissettirmedi.
2022 25. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2022 15:25
Emily Henry’nin kitaplarıyla tanışmayı çok istiyordum Book Lovers ile açılışı yapmış bulunuyorum. Kitabı gerçekten sevdim, İngilizlerin keskin espileriyle dolu zaman zaman kahkaha patlamaları yaşatan, kız kardeşler arası ilişkiye değinen ve Nora & Charlie aşkıyla slow burn bir şekilde ilerlediğimiz sıcacık bir “small town romance” kitabıydı. Nora biraz kurallarına, kendine oluşturduğu yaşam tarzına çok sıkı bağlıydı biraz zorladığı bölümler oldu ama takıldığı konuların çözümlere ulaşıp kitabın güzel sona ermesiyle sevdiklerim arasında yerini aldı. Tek uyarım tutku dolu deli aşıkların olduğu bir hikaye değildi o açıdan biraz soğuk gelebilir ama bütün olarak tatlı bir hikayeydi bence.
2022 10. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2022 00:00
Tek kelime ile mükemmeldi… Nora Stephens bundan sonra favori karakterlerimden (Jude Duarte’den hemen sonra), kendisine Charlie’den daha çok aşık olduğuma eminim :d İki baş karakterin aşkları çok güzeldi ve KONUŞMALARI??? aşığım bu ikiliye cidden <3 kitap boyunca en sevdiğim kısımlardan biri de Libby ve Nora’nın abla-kardeş ilişkisiydi, tek çocuk olarak kıskanmadım değil… Ayrıca Emily Henry’nin çok iyi bir yazar olduğu kanısına vardım, bundan sonra fav authors listeme girmiş bulunmakta <3
Roman
2023 69. kitabı
Okunma: 07 Eylül 2023 17:08
Goodreads yılın en iyi aşk romanı olduğu için büyük bir beklenti ile başladım kitaba.Aslında genel olarak sevdim ama daha çok sevmeyi umuyordum.Kitapla alakalı yapacağım eleştireler kesinlikle benimle alakalı bunun altını çiziyorum.Bu detaylara takılmayanlar bence bayılır kitaba. Öncelikle kitapta çok fazla gönderme vardı.Bu elbette çok hoş.Yayıncılık sektöründe çalışıyor ikisi de .Bunları okumak keyifliydi bazı kitaplara ve karakterlere da gönderme yapılmıştı hatta.Ancak yazar ayarını bir yerde kaçırmıştı bence.Mekanlardan,yemeklere kadar artık çok yabancı olduğum bir dünyaya girmiş oldum .Bu beni biraz rahatsız etti.Anlamaya çalışmayı bıraktığımda da uzatılmış bir kitap etkisi oluşturdu maalesef.Diğer bir eleştirim de buydu zaten.Bir de Nora’nın çok fazla iç sesini okuduk.Onu anlamak adına elbette güzel ama sıkıldığım yerler de oldu.Yazar onu uzatana kadar keşke çift bakış açısı ile yazsaydı. Onun haricinde karakterleri gerçekten sevdim.Aralarındaki diyalog güzel yazılmıştı.Yazarın dili zaten akıcı sadece benim yoğun bir dönemime denk geldiği için kısa sürede okuyamadım.Libby ile Nora’nın yüzleşme sahnesi çok duygusaldı.Son sayfalar zaten kesinlikle kitabı sevmeme neden oldu. Farklı detaylar vardı.Küçük kasaba hikayelerinin o atmosferini verirken bir yandan da şehir insanlarının olduğunu anlatmış yazar.Herkes sakinliği sevmez.Bazıları tempoyu,şehrin kaosunu sever.Zaten Nora ve Charlie de böyle karakterler. Smut sahneleri azdı ve çok tadındaydı .Hem o tutkuyu ve çekimi vermiş yazar hem de bunu az tutarak rahatsız etmedi beni. Konu itibariyle de özgündü.Eleştirdiğim konular da olmasaydı kesinlikle tüm zamanlarımın favorilerinden biri olurdu.
Kitap KurtlarıEmily Henry · Epsilon Yayınevi · 20231,170 okunma
Kötü çeviriyle heba olan kitap.
·440 syf.·
2023 227. kitabı
Kitap başta damdan düşer gibi konuya giriyor o yüzden ilk sayfalarda ne okuyorum ben ya moduna girebiliyor insan. Çeviride sıkıntı olduğunu düşünüyorum, bazı satırlar geniş zamanla çevrilmiş ve düzeltme yapılmamış. Kim ne derse desin kitap çeviri kurbanı olmuş. Aynı cümle içinde iki zaman kullanılamaz.. Kitabın orijinali geniş zaman ile yazılmış. Çevirmen muhtemelen Google çeviri kullanmış. (Aslında keşke kullansaymış, çok daha düzgün çeviriyor çoğu cümleyi.) Sonra -di’li geçmiş zaman kullanalım demişler ama düzeltmeyi, toplamayı becerememişler… Keşke yayınevi daha dikkatli olsa bu konularda.. Keşke birde o mailleşmeler ve mesajlaşmalar daha düzenli olsaydı kitapta. Yani satır satır mesaj havası verilerek yazılsaydı. Mailleşme / mesajlaşma havası vermekten ziyade paragraf cümleleri okur gibi okuduk. Bunu da o mesajlaşma dialoglarını öldürmüş resmen. Konu çok güzeldi. Kitaplarla ilgili olması ama bunu boğmadan sıkmadan vermesi şahaneydi. Bir de sadece aşk odaklı değildi, kardeşlik aile kavramını da işlemiş olması çok güzeldi. Kitabı o kötü ve hatalı çeviriye rağmen sevdim.
1000k
Kitap KurtlarıEmily Henry · Epsilon Yayınevi · 20231,170 okunma