Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ormanın Öyküsü

Cengel Kitabı

Rudyard Kipling

Cengel Kitabı Hakkında

Cengel Kitabı konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
7.4/10
95 Kişi
353
Okunma
64
Beğeni
15,4bin
Görüntülenme

Hakkında

Cengel Kitabı’nın bütün kahramanları arasında en akılda kalanı, Maugli’dir herhalde. Bebekken kurtların arasına bırakılan,onlardan korkmadı¤ı için hayatta kalan ve ortak kararla kurt sürüsüne kabul edilen çocuk. Yaban yaşamı benimsemiş kahramanların en etkileyicisi. Kitaptaki bir diğer kahraman olan Rikki-Tikki-Tavi de Maugli gibi evvel zaman çocuklarının tanışı. Ama kitabın diğer kahramanları olan, Kotik ve Küçük Tomai ile her kuşağın çocukları ilk kez tanışacak. Yüzyıldan daha uzun bir süre önce yazılan Cengel Kitabı hâlâ bir bebek kadar taze. Nobel ödüllü yazar, şair ve öykücü Rudyard Kipling’den muhteşem bir armağan. Çocuklar arasında olduğu kadar, büyükler arasında da okuma rekorları kırmaya aday görünüyor Cengel Kitabı.
Tahmini Okuma Süresi: 6 sa. 34 dk.Sayfa Sayısı: 232Basım Tarihi: Mayıs 2016İlk Yayın Tarihi: 1894Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
ISBN: 9789750815867Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 60.1
Erkek% 39.9
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Rudyard Kipling
Rudyard KiplingYazar · 38 kitap
Joseph Rudyard Kipling, ( d. 30 Aralık 1865 Bombay, Hindistan - ö.17 Ocak 1936 Londra). İngiliz şair, roman ve hikâye yazarı. Altı yaşına geldiği zaman, Hindistan'ın ikliminin İngiliz çocuklarının sağlığına iyi gelmeyeceğini düşünen anne ve babası onu İngiltere'de yaşayan bir ailenin yanına gönderdi. Küçük Kipling'in bu ailenin yanında geçirdiği altı yıl, bedensel ve zihinsel baskılarla doluydu. Sonunda gerçek anne ve babası onu bu eziyetli yaşamdan kurtarıp, Devon'daki bir yatılı okula gönderdi. İlk tahsilini İngiltere'de yaptıktan sonra Hindistan'a döndü. Lahor'da gazeteciliğe başlayıp, genç yaşta yazıları ile kendini kabul ettirdi. 1889'da İngiltere'ye dönüp Londra'ya yerleşti. İngiliz dilini ustalıkla kullanması, Hindistan'daki hayatı yazılarında konu alması, romantizmle, realizmi birleştirmeyi başarması ona 1907 yılındaki Nobel Edebiyat Ödülünü kazandırdı. İki kez şövalyelik ödülüne layık görüldüğü halde kabul etmedi. Kipling çocuklar için birçok kitap yazdı. Tüm yazılarında hayata ve insanlara duyduğu bağlılık ve hayranlığı hissettirmeyi bildi. Yarattığı tiplemeler ve öyküler sayesinde, insan yaşamının en derin öğelerini bir portre gibi betimlemeyi başardı. 'Cengel Kitabı' ilk kez 1894 yılında yayımlandı. Bir yıl sonra da öykünün devamı geldi. Bu kitaplar Maugli'nin tiplemesini ve maceralarını günümüze değin en güzel şekilde taşıyan örnekler olarak kabul edilir. Fil Tomai, Ayı Balo, Kara Panter Bagera, Kaplan Sirhan ve Hint Faresi Riki-Tiki-Tavi unutulmaz tiplemelerinden birkaçıdır. Şiir ve romanlarının yanında zamanın en usta hikâyecisi olarak tanınan Kipling, küçük hikâye sanatını çok iyi biliyordu. Hayatını yazı yazmakla geçiren İngiliz hikâyecisi 1936 yılında Londra'da öldü.