Nisan 2019
Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı
İngilizce

2023 74. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2023 08:48
Kitap ülkemizde basılmadan önce bile ünlüydü. Yabancı booktuberlarda görüyordum açıkçası. Bir yurtdışı seyahatim sırasında havaalanından almıştım, merakıma yenik düşüp ve ülkemizde basılması uzun sürer diye. Net hatırlıyorum. Döndükten iki gün sonra İthaki Yayınları kitabı bastığını haber verdi:) Neyse Akilleus'un Şarkısı'nı da Everest Yayınları hali vardı elimde. Beklentilerim çok yükselmesin diye Circe ile baslamayıp onunla başladım yazara. Fakat gelin görün ki kitabı hiç sevemedim. Orijinalden yola çıkılıp yeniden yazılan kitapları riskli buluyorum aslında. Anlıyorum yazarı, hikayeyi değiştirip günümüz toplumsal şartlarına uyarlamak istiyor. Fakat Troya Efsanesinin de efsane tadında bırakmıyor yazar. Bu kitapta da aynı şey olur diye baya beklettim ve korkuyla okudum açıkçası. İngilizce açısından ilk 50 sayfa alışmak gerekiyor elbette ama sıkıntı yaşamadım sonrasında akıp gitti kitap. Bu romanı biraz daha üsturuplu buldum açıkçası. Fakat feminizm mesajı kaygısını az da olsa hissetim karakter üzerinde. Gerek var mıydı yeniden mitolojik karakteri uyarlamaya? Bence hayır onun yerine ne bileyim Rick Riordan gibi günümüz toplumuyla karıştıran okumalar mesajları daha iyi iletiyor bence. Eğer illa bu türden bir kitap okuyacaksanız Margaret Atwood'un Alfa Yayınları'ndan çıkmış Penelope isimli bir kitabı var onu okuyun CirceCirce Madeline MillerMadeline Miller
Yunan Mitoloji
CirceMadeline Miller · Bloomsbury Publishing · 201944,2bin okunma
Yalnızlığın ve Özgürleşmenin Büyüsü
2025 656. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2025 00:03
Madeline Miller'ın Circe romanı, Yunan mitolojisinin büyücü tanrıçası Circe'nin hikayesini anlatır. Kitap, Circe'nin tanrılar dünyasındaki yerini sorgulaması, yalnızlığı ve özgürleşme mücadelesini ele alır. Şiirsel bir dille yazılmış bu eser, mitolojik bir hikayenin ötesinde, insanlığa dair evrensel temalar sunar. 1.Yalnızlık ve Dönüşüm: Circe, sürgün edildiği adada yalnız kalır ve bu süreçte kendini keşfeder. 2.Güç ve Kırılganlık: Tanrısal güçlerine rağmen insani zaaflarıyla mücadele eder. 3.Kadınlık ve Özgürleşme: Ataerkil tanrılar dünyasında kendi yolunu çizmeye çalışır. Güçlü YönlerŞiirsel Dil: Miller'ın anlatımı akıcı ve etkileyici. Karakter Derinliği: Circe'nin iç dünyası detaylı bir şekilde işlenmiş.Mitolojiye Modern Bakış: Geleneksel hikayeler yeni bir perspektifle sunuluyor. Zayıf YönlerYavaş Tempolu: Bazı bölümlerde olay örgüsü yavaş ilerleyebilir.Mitoloji Bilgisi Gerektirebilir: Yunan mitolojisine aşina olmayanlar için bazı detaylar karmaşık gelebilir. Kişisel Yorum:Circe, mitoloji sevenler için büyüleyici bir okuma deneyimi sunar. Circe'nin dönüşüm hikayesi, yalnızlık ve özgürleşme temalarıyla evrensel bir çekiciliğe sahip. Eğer mitolojik hikayeleri modern bir bakışla okumaktan hoşlanıyorsanız, bu kitap tam size göre. Sonuç: Madeline Miller'ın Circe'si, mitolojik bir hikayenin ötesinde, insanlığa dair derin sorgulamalar sunan bir eser.
Alıntı
CirceMadeline Miller · Bloomsbury Publishing · 201944,2bin okunma
Tanrıların Arasında Kaybolmuş Bir Kadın
·408 syf.·
2025 2. kitabı
Madeline Miller’ın Ben, Kirke kitabını okumaya başladığımda aklımdaki tek şey şuydu: “Aa evet, Odysseus’un yolculuğunda çıkan o büyücü kadın.” Açıkçası çok da önemli görmüyordum onu. Ama sayfalar
Ben, KirkeMadeline Miller · İthaki Yayınları · 202444,2bin okunma
O sadece kırgın bir tanrıçaydı...
2022 2. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2022 11:26
Bu sefer “Ben, Kirke”nin incelemesini yazmak için aldım kalemi elime. Söylemek, yazmak istediğim çok şey var. Neye nereden başlamam gerek pek emin değilim. Ama sanırım bir yerden ipin ucunu
Düşünce
Ben, KirkeMadeline Miller · İthaki Yayınları · 202444,2bin okunma
"Hayatımda senin kadar harika bir şey görmedim çünkü."
2026 28. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2026 11:31
Ben, KirkeBen, Kirke 'yi çok sevdim... Daha önce mitoloji kitabı okumadığım için karakter isimlerinin kafa karıştırıcı olmasından başta korkmuş olsam da okudukça Kirke'nin büyüsüne kapıldım. Bu
Büyücü Kız
2022 99. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2022 20:15
Madeline MillerMadeline Miller, çok genç bir yazar. 1978 doğumlu. Amerikalı. Latince ve Yunanca öğretmenliği yaptığı dönemde Akhilleus’un ŞarkısıAkhilleus’un Şarkısı isimli kitabını yazmaya tam 10 yılını harcamış ve emeğinin karşılığını almıştır. Orange
Ben, KirkeMadeline Miller · İthaki Yayınları · 202444,2bin okunma
Soruyorum size. Çok yaşayıp az sevmek mi, az yaşayıp çok sevmek mi?
2021 85. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2021 14:03
Herkese merhaba! Uzun zamandır inceleme yazmıyordum. Bunun kesinlikle yapamamamdan kaynaklandığını düşünmeyin. Söylemek istediğim o kadar çok şey oluyor ki anca bir video ile anlatabilirim. Şimdi
2026 7. kitabı
Okunma: 28 Mart 2026 19:39
Kitabı okurken başta ilgimi çeksede bazı yerlerde fazla uzamış. Karakterin iç dünyası güzel anlatılmış ama bu durum hikayeyi yavaşlatmış. Dilinin sade olması hoşuma gitti kolay okunan bir kitap. Ancak bazı duyguların sürekli tekrar edilmesi beni biraz sıktı. Mitolojik yönü ilgi çekici olsa da daha hareketli bir hikaye beklerdim. Genel olarak derin ama herkese hitap edebilen bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Duygu ve Düşünce
2021 99. kitabı
Okunma: 24 Ağustos 2021 19:45
Bugün ilk defa bir mitoloji kitabı okudum, hatta onunla da yetinmeyip, üstüne üstlük bitirdim. Zor sanıyordum bu kitabı, mitoloji kitabı sonuçta, işin içinde olağanüstücülük var, değişik-farklı kavramlar var, Tanrılar var tanrılar... Tanrı varsa bilinmezlik vardır diye düşündüm, çünkü ben hiçbir zaman tanrıyı veya tanrıları anlayamadım, çözemedim. Ama düşündüğüm gibi değilmiş. Bu kitap, okuduğun takdirde, aslında hakkını vererek okuduğun takdirde, mükemmel bir okuma zevki yaşatabilen bir eser özelliği taşıyabilir okuyanlar için. Ha bir de unutmadan söyleyeyim bir kadının mutlaka okuması gereken bir kitap olduğunu söyleyebilirim çünkü kadınlar için fazlasıyla ilham verici bir kurgusu vardı.
2023 337. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2023 00:00
Bana kalırsa kitaptan çıkarılabilecek ders herkes anne baba olmasın. Kirke doğduğu andan itibaren annesi babası onu sevmemiş ve bu durumu da açıkça kendisine belli etmişlerdir . Babası çocukları arasında en sorunlu kendisinin olduğunu söyler. Kirke Tanrının kanını taşıyan bir büyücü. Büyücülük özelliğini de aşık olduğu zaman keşfetmiştir. Aşık olduğu adamı Tanrı yapar , aşık olduğu adamın da evlenmek istediği kadını da canavara çevirirken fark eder. Bu olayların ardından sürülen Kirke'nin hayatı başka bir boyuta geçer. Güzel, akıcı bir kitap . Mitolojiye ilginiz varsa keyif alarak ve severek okuyacağınıza eminim. Keyifli okumalar diliyorum.

Madeline MillerYazar · 4 kitap
Madeline Miller, Amerikalı bir romancı ve Akhilleus'un Şarkısı (2011) ile Ben, Kirke'nin (2018) yazarıdır. Miller bir Latince ve Yunanca öğretmeni olarak çalışırken Achilles'un Şarkısı'nı on yıl içinde yazmıştır. Roman, mitolojik kahramanlar Achilleus ile Patroklos arasındaki aşk hikâyesini anlatmaktadır. Kitap Orange Kurgu Ödülü'nü kazandı ve Miller'i ilk romanında ödülü kazanan dördüncü kişi yaptı. Ayrıca 2019 Alex Ödülleri'nin de sahibidir. Erken dönem; Miller 24 Temmuz 1978'de Boston'da doğdu ve New York ve Philadelphia'da büyüdü. Brown Üniversitesi'nden Klasikler alanında lisans ve yüksek lisans derecesiyle mezun olduktan sonra (sırasıyla 2000 ve 2001), lise öğretmeni oldu ve öğrencilerine Latince, Yunanca ve Shakespeare öğretmenliği yaptı. Miller, The Guardian'dan bir muhabire David Mitchell, Lorrie Moore, Anne Carson ve Virgil gibi birçok şair ve yazardan ilham aldığını söyledi.