Çoklu Evrenler kitabında İngiliz bilim insanı, bilim yazarı ve astrofizikçi John Gribbin, evrenimizin bilinen tek evren olmayabileceği fikrini anlatıyor.
Kitap, modern fizik teorilerinin, birden fazla evrenin var olabileceğine dair olasılıklar sunduğu fikrini hem bilimsel hem de felsefi boyutlarıyla ele almakta.
John Gribbin, kuantum mekaniği, kozmolojik enflasyon (şişme), paralel evrenler, antropik ilke gibi temel kavramlardan yola çıkarak çoklu evren teorisi ile ilgili hem farklı bilim insanlarının hem de kendi fikirlerini anlatmakta.
Yazar, kitabında çoklu evrenlerin izini sürerken, evrenin başlangıcı olarak kabul edilen büyük patlama, kozmolojik enflasyon teorisi (şişme), evrenin fiziksel yasalarının yaşamı destekleyecek şekilde düzenlenmiş gibi görünmesine, antropik ilkeye, kuantum düzeyde çift yarık deneyleri gibi fenomenlere, Kuantum Mekaniği ve Paralel Evrenler, gözlemlenebilir evren, taklit evren gibi konulara odaklanmakta.
Kitabın çoklu evren teorisine dair kapsamlı ve büyük ölçüde kolayca anlaşılabilir bir anlatımı var. Kuramsal fizik ve çoklu evrenler gibi konulara merak duyan, bu konularda popüler bilim kitapları ve dergiler okuyan okurların okumasını önereceğim kitaplardan.