Kaos, Karmaşa ve Yaşamın Ortaya Çıkışı

Alfa Yayıncılık

KAOSUN İÇİNDEKİ BASİTLİK
2024 1. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2024 01:45
Öncelikle güzel bir kitap ama ben kitabın çok ağır olduğunu düşünüyorum çünkü eğer ki temel bilimlere ciddi derecede ilginiz yoksa kesinlikle ağır gelecek bir kitap ancak ilginiz varsa tavsiye ederim. Kitap 7 bölümden oluşuyor aslında her bölümde bir temel bilimin en can alıcı kısımlarını (yasalar,teoremler gibi) inceliyoruz ve aslında dışarıdan bakıldığında çok karmaşık nasıl böyle bir şey olabilir gibi dediğimiz yapıların,oluşumların aslında temelinde basitlik yattığından bahsediyor kitap bize ve çok fazla basitliğin birleşimi de karmaşıklığı oluşturuyor haliye kitap kaos ve düzeni inceliyor bunlar arasındaki ilişkiyi bunların içindeki basitliği ele alıyor.
Derin BasitlikJohn Gribbin · Alfa Yayıncılık · 201352 okunma

John GribbinYazar · 24 kitap
John R. Gribbin (1946 doğumlu) İngiliz bilim yazarı, bir astrofizikçi ve Sussex Üniversitesi Astronomi Bölümünde misafir öğretim üyesi. Çok üretken olan yazar genellikle, topikal aralığını, kuantum fiziğini, ünlü bilim adamlarını, insan evriminin biyografilerini, evrenin kökenini, iklim değişikliğini ve küresel ısınma konularını içerir. Onun yazılarını bilim kurgu olarak nitelendiren bazı eleştirmenler de vardır.