2000
İnsan Dergisi Yayınları
Sıralamalar

2021 16. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2021 20:15
Cumali Bismillah diyerek başlıyor; Olaylar silsilesi çok etkileyici, sorularla dini ve dini yaşantıyı, insanları kırmadan acı gerçekler cesurca anlatılmış,müslümanlarda olması gereken vasıfların üzerinde durulmuştur. Özellikle İnsan öldürmenin ciddiyetini anlatırken Hz. Ömer (R.A.) Müslüman oluşunun anlatıldığı Ve Müslümanların sınavlarındaki derecelerini akrobasi benzetmesi ile çok güzel bir şekilde anlatması çok etkileyiciydi. Kitapta anlatılanlar Ayet-i Kerime ve Hadis-i Şerifler ile desteklenmiştir. Okunmasını tavsiye ederim. Yazarı, çoğu yazarın belki de cesaret edemeyeceği konuları cesurca ele alışından dolayı özellikle tebrik ederim.
Din
2025 3. kitabı
İslamın kitaplardan okunup/öğrenilmesinden ziyade; hayata uyarlamanın, uyarlayabilmenin kıymetini anlatmaya yönelik yazılmış bir eser. Bir çoğumuz bizi yaratan Allah'ı, Resulünü, Kur'an-ı Kerim'i anlamakta ve onların yapmalısınız dediklerini uygulamaya koymakta sıkıntılar yaşıyoruz. Hatta öyle bir hâl aldık ki okumuyoruz. Okuyanlarımız da birçok sınıfa ayrılıyor; bir kısım var ki okuduğu ayetleri gerici buluyor ve eskidendi burda söylenenlerin yürürlüğü diyor, inkâr ediyor, yalanlıyor. Bir kısım var ki roman okurcasına okuyor, nasiplenmeksizin kapatıyor o güzelim sayfaları arkasına dahi bakmıyor. Bir kısım var ki okuyor ama çoğu söyleneni anlamıyor, anlamak için uğraşmıyor ve hâliyle eksik kaldığı için uygulamakta da eksik kalıyor. Ve son olarak küçük ama kıymetli olan bir kısım var ki okuyor, anlamaya çalışıyor, anladığıyla amel etmeye, uygulamaya çalışıyor ve anladıklarını duyurmaya çalışıyor. Allah bu son kısımda olabilmemizi ve gayretlerimizi bu yönde sarfedebilmemizi nasip etsin. Eseri yazan Mehmed Alagaş yazarımıza teşekkür ederim. İslam ile Atatürk arasında kalanlara, islam ile hukuk arasında kalanlara, devlet arasında kalanlara, onu yaşamak ile yaşamamak arasında kalanlara çok güzel yön verip, yol gösteriyor. İnşallah benim bu inceleme yazım ikilemde kalanlarımız denk düşer okur ve eserden doğru şekilde nasiplenebilir. Yazarımızın kalemine sağlık. Küçük bir şey daha eklemek istiyorum; başlarda sıkıcı bulabilirsiniz ama tavsiyem bırakmayın ve sonuna kadar okuyun. Eğer nasibiniz varsa mutlaka bir şeyler alacağınızı, aldığınızı kazanca çevireceğinizi umuyorum. Ve inşallah nasibiniz vardır diyorum, Allah'a emanet ediyorum. Keyifli okumalar.
2019 10. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2019 15:47
Mehmed Alagaş'ın zıt dünyalardan birkaç karakterle yazdığı romanların ardından hayatın birbirine yakın alanlarına mensup daha fazla karakteri işlediği bir roman. Sırtaran bir tarafı yok. Başarılı bir çalışma. Çünkü konuşmalar olsun, soru cevaplar olsun, düşünceler olsun her şey hayata tutunuyor. Size imkansıza yakın hayalleri ya da uçuk iddiaları okutmuyor yazar. Mehmed Alagaş romanlarını okurken bazı sayfalarda aklıma bu metnin bir senaryo olarak filme aktarılsa nasıl olacağı fikri geliyor.
2021 14. kitabı
Okunma: 13 Temmuz 2021 12:03
Yine ve yine muhteşem bir Mehmed Alagaş kitabıydı. İnsanı duygudan duyguya sürükleyen, adı gibi güzel, tadı damakta kalan bir eser. Tabii bana kattığı onlarca şey var ama kendimce içlerinde en güzel olan kısım şöyle: -Bedir derken!. -Bedir derken, tabii ki Bedir savaşını kast ediyorum. Yolları Bedir'den geçerek cennete ulaşan müslümanları biliyorsun. Bizler de aynı cennete talibiz değil mi? -Evet -Peki Bedir'de savaşan Müslümanlarla aynı cennete talipsek, bizlerin Bedir'i yok mu? Bizler Bedir'den geçmeden mi cennete gideceğiz? Cumali cevap vermeden düşünceli gözlerle bana baktı. -Her insanın bir Bedir'i vardır Cumali.....
İnsan
2023 27. kitabı
Okunma: 08 Eylül 2023 00:00
“Sözlerine sadık müslümanların özellikleri, verdikleri sözü mutlaka yerine getirmeleri değil, samimi bir şekilde yerine getirmeye çalışmalarıdır…”
2019 12. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2019 15:27
Günümüz Türkiye'sinde müslümanların hevalarının ve geleneklerinin sonucunda oluşan din algısının Kur'an'ı Kerim ile çeliştiğini akıcı bir hikaye vasıtasıyla anlatan bu kitap bütün müslümanların okuması gereken bir kitap.
Cumali ve Akif Hoca
2023 56. kitabı
Mehmet Alagaş'ın okuduğum ilk kitabı, açıkçası bu kadar güzel olacağını düşünmemiştim. Kitabın ana karakteri Akif Hoca'nın yaşanan olaylar karşısında ki tavrı ve hikmetli yorumlarını görüyoruz. Kitap bana göre iki bölümden oluşmakta. Birinci bölüm de, mafya babası diyebileceğimiz Cumali'nin yaşadıkları ve Akif Hoca ile yollarının kesişmesi. İkinci bölüm de ise, atatürkçü bir ailenin İslamiyet hakkında Akif Hoca'ya soruları. Allah’ın hükümleri, kısas, atatürkçülük, imtihanlar, günahlar gibi konuların Akif Hoca tarafından yorumlandığı eser sadece bir roman değil, aynı zamanda bir eğitim kitabı diyebiliriz. • Yeni iman eden, İslam'a dönen, İslam hakkında şüpheleri olan, kitap okumaya yeni başlayan, Lise ve üzeri seviyede ki kişilere tavsiye edebileceğimiz güzel, sohbet havasında bir kitap.
Din
2024 21. kitabı
İçerisinde küçük küçük hikayelerle mesaj verilen bir kitap. Kitaba adını veren Cumali uzun ve çarpıcı sonuçlar içeriyor. Anlamak için gönülden bakmak lazım... " Gözler görmez kalpler görür" der yaradan. Oysa her ikiside et parçası. Bakış açısını değiştirmek lazım anlamak için.

Mehmed AlagaşYazar · 35 kitap
Mehmet Alagaş,güzel bir müslüman olmak için nasıl düşünülmesi ve nasıl yaşanılması gerektiği sorusunu Kuran-ı Kerimde arayan ve bulduğu Kurani gerçekleri insanlarla paylaşmaya çalışan Allahın bir kuludur.