Evvelinde 'Tutsak' isimli romanını okuduğum ve çok beğendiğim yazarın yine çok ama çok beğendiğim kitabı. Birçok karakterin hayatına dokunuldu. Birçok karakter vesilesiyle yeni şeyler öğrenildi. Birçok satırın altı çizildi. Öylesine yazılmaktan uzak; okuyucusunu sarsmak, kendisine getirmek için yazılmış ve muhtemelen birçokları üzerinde başarılı olmuş bir kitap. Samimiyetle tavsiyedir. Okuyun ki size haddinizi bildirsin.
Divane ile kanımın kaynadığı bir dönemde tanıştım. Aşk, sokaktaki arkadaş çekişmeleri, yanlış ortamlar vs vs... Yakup hocanın nasihetleri beni baya toparlamıştı. Allah'ın El Vedud ismini bu kitapta öğrenmiştim. Vedud esmasının anlamı ‘’Sevilmeye çok layık olan’’ anlamındadır. Oysa biz gönlümüzü nelerle meşgul etmiştik. Baya içerlemiştim. Divanenin gülbenaza olan aşkı. Sonrasındaki olaylar silsilesi. Mutlaka tavsiye ediyorum. Bir solukta okunacak bir eser...
DivaneMehmed Alagaş · İnsan Dergisi Yayınları · 2000245 okunma
Mehmed Alagaş'ın okumuş olduğum üçüncü kitabı ve bugüne kadar okuduğum kitapları Cumali, Cumaya 5 kala, Divane Tapusuz Süleyman..
Her biri ayrı güzeldi ve özellikle yazarın üslubu, anlatım biçimi, bilgisi verdiği cevapları özellikle İslamı anlatımı beni çok etkiledi kitaplarını tekrardan okuyacağım ve okunmasını da tavsiye ettiğim yazarlardan biri.
"Divane" yazarın okuduğum ilk kitabı ve beni derinlemesine sarsan bir kitap oldu. Kitap klasik ve basit bir olay örgüsüne sahip. Ancak yazar kitapta geçen karakterler üzerinden bizleri düşünmeye, sorgulamaya ve bu dünyaya geliş amacımızın sahip olmak değil şahit olmak olduğunu bizlere hatırlatıyor.
Babasının ölümü üzerine ölümün hakikatini idrak eden Kadir'in hikayesini dinliyoruz. Kadir'in bu yolculuğunda tevhid hakikati, Allah'a (c.c.) teslimiyet, ölümün hakikati, aşk, sevgi, fedakarlık, aile yapısı, kapitalist düzende ve İslam'da kadının yeri ve annelik gibi daha sayamadığım bir çok konuya değiniliyor. Öylesine yazılmış bir romandan ziyade okuyucusunu sarsarak kendine getirmek için yazılmış bir roman. Beni derinden etkileyen, okurken gerçekten hem büyük keyif alıp sıkılmadan okuduğum hem de bir çok konuda farklı bir bakış açısı kazandığım bir kitap oldu. Sizlere de tavsiyemdir, okuduğunuzda bana hak vereceğinize inanıyorum.
-Bizler dünyaya sahip olmak için değil, şahit olmak için geldik.
-Şahit olmak için derken, ne demek istedin?
-Karşılaştığımız her şeye şahit olmak ve gereğini yapmak.
-Nasıl?
-Hak ile karşılaştığımızda bunun hak olduğuna şahitlik ederek, bu hakka teslim olmak. Batıl ile karşılaştığımızda ise bunun batıl olduğuna şahitlik ederek, bu batılı reddetmek.
Akıcı bir kitaptı ancak olay örgüsü epey klasik bir kitap. Yurt dışında yaşayıp dinden ve ailesinden uzaklaşan evli bir adamı ve tekrar dine ve ailesine bağlanmasına dönüşümünü anlatıyor. Akıcı olması ve divane karakteri dışında fazla beğenmediğim bir kitaptı.
DivaneMehmed Alagaş · İnsan Dergisi Yayınları · 2000245 okunma
Kitabın kapak tasarımı ya da yazarın adını ilk defa duyuyor olmanız sizi yanıltmasın. Çok sağlam bir hikaye var sayfalar arasında.
Alagaş'ın romanlarını okumaya bu kitaptan başlamayın derim. İçinde tahammül ve sabır isteyen bölümler var bana göre.
Kitaplarının sırt kısmında numara var. O sıraya göre okumanızı tavsiye ederim. Ben öyle yaptım. Divane, okuduğum son romanıydı.
Hayalin değil hayatın peşindeyseniz Alagaş romanları sizi okuduğunuza pişman etmeyecektir.
Okudukça hak vereceğinize inanıyorum.
Benim için sıra, Alagaş'ın roman türü dışında yazdığı diğer eserlerinde. Tevhid ve Şirk mesela...
İslamı bilmeyen ve yada eksik bilenler için kesinlikle okunması gereken bir kitap.
İçinde kendimi bulduğum pek çok yer oldu.
İfade edemediğim konuları edebi kişiliği ile çok güzel ifade etmiş.
Allah'ı rahmetini her okuduğum kitabında defalarca gördüm.
Aynı duyguları paylaştığımı gördükçe, Allah'ın farklı zamanlarda farklı mekanlarda olsa da insanların kalbine aynı ballı işlediğini gördükçe Allah'a olan inancım daha da kuvvetlendirir.
Bu bile başlı başına bir mucize değil mi?
Şükürler olsun sana Rabbim.
Bizi kendine kul kabul ettin. Şükürler olsun. Şükürler olsun...
DivaneMehmed Alagaş · İnsan Dergisi Yayınları · 2000245 okunma
Mehmet Alagaş,güzel bir müslüman olmak için nasıl düşünülmesi ve nasıl yaşanılması gerektiği sorusunu Kuran-ı Kerimde arayan ve bulduğu Kurani gerçekleri insanlarla paylaşmaya çalışan Allahın bir kuludur.