Modern Klasikler Dizisi - 23

8.210 üzerinden
5,5bin kişi
2024 40. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2024 10:03
Jack London / Demir Ökçe Distopya Edebiyatının ilk örneği olarak kabul edilen bir eser #DemirÖkçe. Emekçi sınıfı ve onların yanında olmak isteyenlerin yaşadıklarını çarpıcı bir şekilde gözler önüne
Demir ÖkçeJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202519,3bin okunma
Baskıcı Bir Rejime Karşı Devrim Mücadelesi: Demir Ökçe
2021 47. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2021 16:06
“Geleceğin resmini görmek istiyorsan, bir insan yüzüne basmış bir postal getir gözlerinin önüne, sonsuza dek.” –
George Orwell
George Orwell
Amerikalı yazar
, 1876’da San Francisco’da doğdu. Gerçek ismi John
Distopya
Sessizliğin Kırıldığı An
2025 65. kitabı
Okunma: 12 Temmuz 2025 09:48
Jack London’un Demir Ökçe kitabını elime aldığımda sadece bir roman okuyacağımı sanıyordum. Ama sayfalar ilerledikçe, Avis Everhard’ın gözünden aktarılan bu hikâyenin düşündüğümden çok daha derin ve sarsıcı olduğunu fark ettim. Burası sadece bir aşk ya da mücadele hikayesi değil; sistemin acımasız yüzüyle yüzleşmek, kendi içimizdeki korkularla hesaplaşmak üzerine kurulu bir yolculuk. Kitap boyunca, yaşadığımız dünyaya dair birçok soruyla baş başa kaldım. Sessiz kalmanın bedeli nedir? Gerçek cesaret ne zaman ortaya çıkar? Ernest Everhard ve Avis’in hikayesi bana, bazen en güçlü direnişin içten geldiğini, bir kelimeyle, bir inançla başlayabileceğini gösterdi. Okurken kendi hayatımdaki sessizlikleri sorguladım. Eğer bir kitap sana kendini sorgulatıyorsa, o kitap yaşamaya değer demektir. Demir Ökçe tam da böyle bir eser. Okudukça merak ediyorsun, düşünüyorsun ve en önemlisi harekete geçmek istiyorsun. Bu kitabı okuduktan sonra dünyaya bakışınız biraz daha farklı olabilir; en azından benim öyle oldu.
Puan vermedi·320 syf.·
2024 98. kitabı
Ölenler dövüşerek öldüler; güneşe gömüldüler.
Düşünce
Kapitalizm Faşizme Dönüşürken Umut Nereye Sığınır?
2026 18. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2026 18:10
Roman, Avis Everhard’ın el yazmalarının yüzyıllar sonra bir tarihçi tarafından dipnotlarla yayımlanması şeklinde kurgulanır. Demir Ökçe, şaşırtıcı derecede akıcı bir roman. Okuru içine alıyor;
KiTaPHaNe