Şüphe

Sıralamalar

Derindekiler "Şüphe" incelemem
2023 3. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2023 00:00
Merhaba arkadaşlar Kasım ayının ilk bitirdiğim kitabıyla başlamak istiyorum.Kitabı bitirmem 2 günümü aldı ama bunu saat diliminde söylersem eğer 4 saat diyebilirim. Kitabın türü Genç-bilim kurgu. Türkiye'de geçiyor ve okuması keyifliydi. Akıcı,yalın ve bizden diyebilirim.Hikayemiz Alaçatı'da, Dalyan'da yani Antalya civarında geçiyor. Üniversite okumak için gelen birkaç gencin başına gelen olaylar çerçevesinde ilerliyor. Kitabımızın baş kahramanı olan Belginin sahil kıyısında yüzerken bir varlığın ona çarpması ile başlıyor. Sonrasında orada tanıştığı diğer arkadaşlarıyla bu konu hakkında tartışıyorlar.Öğrencilerin kalmış olduğu yazlık villalar,küçüklüğünden tanıdığı Asu ve orada tanıştığı Cansel ile birlikte kalıyor.Karşı evlerinde de Murat, Asu'nun flörtü, Murat'la birlikte de Barış ve Sezgin kalıyorlar. Belgin yaşadığı durumu arkadaşlarına anlatıyor sonrasında Barış'ın bu konuyla çok ilgilenmesiyle olayların perdesi aralanmaya başlıyor.Bu sırada üniversitelerine İstanbul'dan gelen hocaları Timur Betim dahil oluyor. Hocaları ile birlikte bu gizemli varlığın ne olduğunu bulmaya çalışıyorlar. Spoiler vermeden konusundan bu şekilde bahsedebildim. Kitap da hoşlanmadığım tek nokta kurgunun yeterli olarak yansıtılamaması, yazarın kaleminin birazcık yetersiz kalması diyebilirim.
2023 Okuma Raporları
2022 6. kitabı
2024 122. kitabı
Merhaba Bugün sizlere dexpub yayınlarından Deniz Erbulak kaleminden Derindekiler Şüphe kitabı ile geldim.
2019 41. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2019 09:54
Deniz Erbulak'ı tebrik etmek gerek. Üçlemenin ilk kitabı oldukça iyi çünkü. Fantastiğe kayan romanları bu ülkede yazabilmek ama bunu yaparken bir de gerçeklik duygumuzu fazla zedelemeden başarabilmek tebrik etmeyi gerektiriyor. Yazar konuyu çok güzel geliştirdiği gibi, merak duygusunu da güzel bir kıvamda kaşıyor, iyi diyaloglar güzel, yalın, sade bir anlatımla da hikâye nihayete ulaşıyor. Kendi adıma çok beğendim, diğer kitapları da hemen okuyacağım, okumayanlara da öneririm.
2025 4. kitabı
Zararsız bir Ege Denizi… Yeni okul dönemine başlayan yeni öğrenciler ve o meşhur İzmir’in tatil beldesinde işler sanıldığı gibi gitmiyor. Her şey Belgin’e denizde bir şeyin çarpmasıyla başlıyor. Balık olamayacak kadar büyük ama Ege denizine yakışmayacak kadar da ürkütücü. Serinin başlangıç kitabında yazar bu temayı işlemek için ağır ağır anlatıyor size. Okula yeni gelen profesör, onun yerini aldığı eski profesörün ölümü, kazalar, cinayetler, sırlar… Kitabın sonunda aklınızda tek bir şey kalıyor o denizde olan şey ne? Bir canavar mı? Bir yaratık mı yoksa sadece büyük bir balık mı? Ama her şey daha yeni başlıyor bakalım sonunda neler olacak.
DerindekilerDeniz Erbulak · DEX · 2016125 okunma
"Bir şeyler ters gidiyordu. Ya da bilerek tersine çevriliyor!"
Puan vermedi·332 syf.·
2021 14. kitabı
Deniz Erbulak ile tanışma kitabım "Aşkın Ötesinde "yedi. Yormayan, çok yalın ve samimi, ilgi çekici bir üslubu olduğundan çok sevmiştim. Bu sebeple birkaç kitabını daha okumak istedim.
2023 151. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2023 23:40
Bir üniversite öğrencisi olan Belgin yüzerken ne olduğunu tam anlayamadığı bir canlı çarpıyor. Arkadaşları ile bir evi paylaşıyor. Yine kendileri gibi öğrenci olan erkek arkadaşları ile yakın evlerde oturuyorlar. Barış ın ilgi alanı ise karada ve suda bazı canlı yaşamlarındaki değişimler. Çevrelerinde farklı olaylar yaşanırken tüm bu olayların içine İstanbul 'dan gelen deniz bilimi profesörü katılır.
Derindekiler/Deniz Erbulak
2024 51. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2024 00:00
Günümüz yerli yazarlarımızdan Deniz Erbulak'ın üç kitaptan oluşan serinin ilk kitabı 《Derindekiler/Şüphe》.Kitabın konusu,çok sevilen Ege kıyılarında bir sahil beldesinde geçmekte. Yaz sezonunun cıvıltısı,kalabalığı çekilmiş,daha dingin ve huzurlu sonbahar-kış ayları başlamıştır.Farklı fakültelerde okuyan gençler,yazlık evleri kiralayarak öğrenimlerine devam ederken,yeni kurdukları arkadaşlıklarıyla da tatlı vakitler geçirirken birtakım feci olaylara şahit olurlar.Deniz kenarında saldırıya uğramış parçalanmış bir kadın,denizden çıkarılan tanınmaz halde yenmiş bir ceset ve arkadaşları Belgin'in yüzerken yaşadığı korkutucu olay derken kendilerini bilimsel bir anormali içinde bulurlar. ●Buraya kadar kitabın bir yarısı akıcı bir şekilde ilerlerken,romanın ortalarında olay ve konu az çok kendini belli ediyor ve tahmine çok açık ilerliyor. Bu durum kitabın ikinci yarısını okurken isteksiz kalmama sebep oldu:( ●Kitapta geçen diyaloglar ve betimlemeler hem çok yalın hem de çok gerçekçi hatta konusu da alışılmışın dışında ancaaak kurgusunda heyecan,merak unsuru olmadığı için yavan kaldığını düşünüyorum. Umarım serinin diğer kitapları bunu telafi etmiştir İyi okumalar
1000 Kitap
2021 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2021 18:26
Deniz Erbulak bu kitapta fantastik dozunu mükemmel ayarlamış. Kitap gerçek yaşama çok yakın ama aynı zamanda tam dozajında fantastik. Dili çok sade ve akıcı kolaylıkla okunan bir kitap. Olayların yavaş yavaş açığa çıkması, karakterler vs benim hoşuma gitti asıl aksiyonun ikinci kitapta başlayacağını düşünüyorum ve hemen ikinciyi okuyacağım. Fantastiği bu kadar iyi yazan birkaç Türk yazardan biri bence Deniz Erbulak ve şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum.Kesinlikle tavsiye ederimm.
2021 4. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2021 01:08
Herkese selammm arkadaşlar, buraya çok sevdiğim yazar Deniz Erbulağın bir seriyle geldim yazardan daha önce "Adak" ve "Kıyametle Şavaşanlar" kitaplarını okumuştum ve o kitaplarla yazara hayran kalmıştım, Deniz hanımın bence ülkemizde gereken ilgili görmediğini düşünüyorum kitaplarında fantastik, bilim kurgu ve realiteyi o kadar güzel harmanlıyor ki ortaya şahane kitaplar çıkıyor bence bu yazara bir şans verin eminim pişman olmayacaksınız şimdi derindekiler serisinin ilk kitabı Şüpheden biraz bahsedelim kitap oldukça akıcı ve merak uyandırıcı bu nedenle kitap su gibi akıyor, hikayemiz Egede Çesmede geçmekte burda denizde bir tür gariplikler meydana geliyor ve üniversite okumaya gelen Belgin ve arkadaşları bu gariplikleri çözmeye çalışıyor spoiler vermemek adına çok konuya girmek istemiyorum kitapta benim en sevdiğim karakter Barış ve deniz bilimleri profesörü Timur oldu, açıkçası Murat karakterinden de pek hoşlanmadım ama Çeşmedeki öğrenci evlerine bayıldım kesinlikle ve kitap sonundaki olay çok heyecan vericiydi okurken yaşadım yazar okuyucuya duygu geçirmekte oldukça başarılı bakalım devam kitaplarında kahramanlarımızın başına neler gelecek oldukça riskli bir durumdalar serinin iki kitabı daha var yem ve dönüşüm seriye devam edeceğim araya başka kitap almadan kısa sürede okuyup bitiririm diye düşünüyorum, sevgili 1k ailesi Deniz hanımın kitaplarına bir şans verin derim ülkemizde bu tip yazarlar desteklenmeli diye düşünüyorum. Herkese keyifli okumalar :)

Deniz ErbulakYazar · 28 kitap
Deniz Erbulak, 2007 yılında yazdığı ilk gençlik romanı serisi 14 Yaşında Bir Genç Kızım Ben ile tüm gençlerin kalbini kazanmış bir yazardır. Başarılı kurgusu ve empati yeteneği ile gençlerin gözünden bakabilen ve onların sorunlarını samimi bir üslupla aktaran Erbulak’ın yeni serisi Bu Hayat Benim de, yaptıkları her seçimde kendi geleceklerini kurduklarını fark etmeye başlayan gençlere odaklanıyor ve arkadaşlığın sıra dışı doğasına örnekler veriyor. Doğan Egmont’tan çıkan son kitabı Ölü Bir Kızın Maceraları’nda ise ailesi ile birlikte hayalete dönüşen Gizem’in komik maceralarını anlatıyor. Ayrıca yazarın yetişkin okura yönelik yazdığı bilimkurgu-macera türündeki romanı Kıyametle Savaşanlar ile farklı iki insanın beklenmeyen aşkını anlatan Aşkın Ötesinde 2011 yılında yayınlanmıştır. Yazarın, Türk Edebiyatında gotik bir örnek yaratma amacıyla yazdığı Adak adlı gerilim romanı ise 2014'te okurla buluşmuştur. Kaynak: Sosyal Medya