Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Yaratılış Özlemi

Dinin Anlamı ve Sosyal Fonksiyonu

Mircea Eliade

Dinin Anlamı ve Sosyal Fonksiyonu Hakkında

Dinin Anlamı ve Sosyal Fonksiyonu konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
8/10
8 Kişi
34
Okunma
9
Beğeni
1.649
Görüntülenme

Hakkında

Bu kitapta toplanmış olan denemeler, sadece konunun uzmanlarına yazılmadığı için, dinler tarihi uzmanları, antropologlar veya şarkiyatçıların aşina olduğu ama uzman olmayan okura yabancı olan birtakım isimleri zikretmekte tereddüt etmedim. Batı dünyası ile bilinmeyen veya az bilinen kavramlar dünyasının karşılaşmasından "yeni bir hümanizm"in ortaya çıkabileceğini ümit etmekteyim. Önceki yayınlarım gibi bu denemeler de dinler tarihinin, seküler bir toplumda oynayacağı kültürel role işaret etme niyetini taşımaktadır. Yine bu denemeler, kutsalların ve onların tarihi sonuçlarının, sistemli bir yorumunu geliştirmeyi hedefler. (Tanıtım Bülteninden)
Çevirmen:
Mehmet Aydın
Mehmet Aydın
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 26 dk.Sayfa Sayısı: 192Basım Tarihi: 2015Yayınevi: Kabalcı YayıneviOrijinal Adı: La Nostalgie des Origines
ISBN: 9786055272937Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 38.6
Erkek% 61.4
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Mircea Eliade
Mircea EliadeYazar · 31 kitap
Mircea Eliade, 13 Mart 1907'de Bükreş - Romanya'da doğdu. Çocukluğunda ve gençliğinde biyoloji, özellikle de botanik ve entomoloji ile ilgilenmiştir. Fakat yıllar geçtikçe ilgisi daha çok sosyal bilimlere kaymış, özellikle filoloji ve felsefe ile ilgilenmiştir. Bu yüzden felsefe eğitimi alır. 1928 yılında Bükreş Üniversitesi'nde felsefe dalında yüksek lisans yapar. Master tezinin konusu İtalyan Rönesans dönemi filozoflarıdır. Aynı yıl Sanskritçe ve Hint felsefesi okumak için Kalküta'ya gider. Eliade burada ders aldığı Surendranath Dasgupta'dan etkilenmiştir. Ayrıca altı ay Himalayalar'daki Rişikeş aşram'ında yaşadı. Eğitimini bitirip, dört yıl sonra, 1932'de Bükreş'e geri döndü. 1933 yılında daha sonra Fransızca "Yoga: Essai sur les origines de la mystique Indienne" adıyla yayımlanacak olan doktora tezini verdi. Adından da anlaşılacağı gibi doktora tezi Yoga'nın farklı açılardan analizi niteliğindeydi. 1933'den 1939'a kadar Bükreş Üniversitesi'nde felsefe ve din tarihi konuları başta olmak üzere birçok farklı konuda ders verdi. Savaş yıllarında İngiltere'de bulundu ve savaş sonunda Romanya Sovyet kontrolüne geçince Romanya'ya dönüşü imkânsızlaştı. Gençliğinde birçok aşırı sağcı eğitim görevlisiyle yakın ilişkileri olmuştu. 1945'de Paris'e geçti, konuk profesör olarak École des Hautes Études`de çalıştı. 1951'de en ünlü eserlerinden biri olan "Şamanizm" yayımlandı. 1956 yılında ise aldığı tekliflerden ötürü Paris'ten Amerika'ya geçti ve Chicago Üniversitesi'nde ders verdi. Daha sonra 1958 yılında Chicago Üniversitesi'nde Dinler Tarihi kürsüsünün başına geçti. 1961'de History of Religions dergisini kurdu. 22 Nisan 1986'daki ölümüne kadar Chicago Üniversitesi'nde çalışmaya devam etti ve birçok önemli eser kaleme aldı. Bugün eserleri birçok farklı dile tercüme edilen Mircea Eliade, dinler tarihi konusunda gelmiş geçmiş en önemli akademisyenlerden biri olmuştur.