Ürkünç Hikâyeler

İngilizce
Orijinal Ülke:
Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı

2026 35. kitabı
Çocukların severek okuyabilecekleri bir kitap. Renkli ve resimli baskısı, ayrıca onlara göre sadeleştirilmiş anlatımı ile kitap oldukça başarılı Kitabın giriş kısmında karakterleri görselleri ile birlikte anlatan kısım ise çocukların bir anda kitabın içerisine girmesini sağlayacak onlara keyifli bir okuma sunacaktır
2026 31. kitabı
Korku klasiklerine başlangıç için gerçekten güzel bir seçim olmuş. Akıcı anlatımı sayesinde kolay okunuyor ama yine de o gizemli ve ürkütücü atmosfer hissediliyor. Özellikle macera seven çocukların ilgisini çekecek bir kitap.
2026 73. kitabı
Kont Drakula’nın Transilvanya’dan İngiltere’ye gelerek insanları etkisi altına alma sürecini anlatır. Bir grup insan, Drakula’nın kötücül gücüne karşı mücadele eder. Ölüm korkusu ve ölümsüzlük arzusu İyilik ve kötülük çatışması Bilinmeyene duyulan korku Bastırılmış arzular Modern dünya ile eski karanlık inanışların çatışmasısı işlenir. Drakula yalnızca bir vampir hikâyesi olmayıp insanların içindeki karanlık arzuların ve korkuların sembolüdür.
Puan vermedi
DRAKULA 127 SAYFA Avukat Jonathan Harker, Romanya'ya sıradan bir iş gezisine gittiğini düşünüyordu. Ancak Kont Drakula'nın kalesi bilinmezliklerle doludur. Labirentten farksız bu kalenin her katında ve her odasında avukatı büyük sürprizler bekler. Kalenin sahibi, sadece gece karanlığında ortaya çıkan ve gündüzleri yeraltındaki soğuk odasında derin uykuya dalan garip biridir. Avukat Jonathan Harker İngiltere'ye döndükten sonra da kalenin gizlemleri peşini bırakmaz ve kendisini büyük bir maceranın içinde bulur.
DrakulaBram Stoker · The Kitap Çocuk Yayınları · 20266,3bin okunma
Çocuk uyarlaması olduğu için olaylar hızlı ilerliyor ama yine de merak duygusunu kaybetmiyor. Küçük yaş gruplarının klasik korku edebiyatına giriş yapması için çok iyi bir başlangıç kitabı. Aynı zamanda “iyi ve kötünün savaşı” temasını da sade ama etkili biçimde veriyor. Kapak tasarımı da tam kitabın enerjisini yansıtıyor; kırmızı ve lacivert tonlar çok dikkat çekici durmuş.
2026 41. kitabı
Sadece bir korku hikayesi değil, bir hayatta kalma mücadelesidir. Transilvanya’nın karanlık şatolarından Londra’nın sisli sokaklarına uzanan bu eser, ölümsüzlük arzusunun ve kötülüğün en karizmatik ama en tehlikeli temsilcisini anlatır. "Güneş battığında kapını kilitlemeyi unutma" uyarısının edebi karşılığıdır.
Puan vermedi
Miniğim için aldığım o mükemmel serinin kitabı. Modern dünya klasiğinin önde gelen eserlerinden biri. Bir edebiyat öğretmeni olarak herkese tavsiye ettiğim kitapların çocuklar için sadeleştirilmiş biçimidir. Çocukların okumasına uygundur. Keyifli okumalar dilerim.
Puan vermedi
Vampir efsanelerinin atası! Transilvanya’dan Londra’ya uzanan bu macera, tam bir hayatta kalma mücadelesi. Kitapta iyilik ve kötülüğün savaşı klasik bir dille işleniyor. Korku unsurları içerse de aslında sadakat ve cesaretin önemini vurgulayan bir kahramanlık hikayesi gibi de okunabilir.
·128 syf.·
2026 43. kitabı
Merhaba sevgili okur Şahane bir serinin yorumu ile karşınızdayım. Ürkünç Hikâyeler Serisi, bildiğin tüm hikâyeleri unutmanı sağlayacak kadar heyecanlı, siyah-beyaz çizimleriyle ise bir o kadar sürükleyici. Dünyanın en gizemli kahramanları, kapakların arasından fırlayıp seni büyük bir maceraya davet ediyor! Şatolar, Sırlar ve Biraz da Tatlı Ürpertiler.. Ben hepsinin yetişkin versiyonunu okumuş biri olarak bunlara bayıldım Ürkünç Hikayeler Serisi, gotik edebiyatın klasiklerini 7 yaş ve üzeri çocuklar için sadeleştirerek sunan, macera ve tatlı ürpertiler dolu bir settir. Tavsiye ederim Drakula: Jonathan Harker'ın Kont Drakula'nın gizemli kalesindeki macerası.
2026 76. kitabı
Perdeler kapandı, karanlık çöktü... Kont Drakula davetinizle şatosuna sizi bekliyor. ​Klasik edebiyatın en meşhur vampiri ile tanışmaya hazır mısınız? 'Ürkünç Hikayeler' serisinin bu kitabı, gizemi ve atmosferiyle sizi içine çekmeye aday. Korku türünün babasını tanımak için asla geç değil..

Bram StokerYazar · 22 kitap
8 Kasım 1847 yılında İrlanda'nın Dublin şehrinde doğan Stoker, nedeni bilinmeyen bir hastalık nedeniyle bir süre ayağa kalkamaz. Daha sonra iyileşir ve sıradan bir çocukluk dönemi geçirir. Eğitimini tamamladıktan sonra memurluk yapmaya başlar ve aynı zamanda Drakula (Dracula) isimli eseri yazmaya başlar. Takip eden yıllarda tiyatro eleştirilerine dair birçok yazı yazan Bram Stoker, yazdığı Drakula kitabını Londra'da basma şansını yakalar. Bu roman ile elde ettiği ün sonunda geri kalan hayatını bir edebiyatçı ve yazar olarak sürdürür. Yaşadığı toplum tarafından karakteri ile de beğeni kazanan İrlandalı yazar 1912 yılında, 64 yaşındayken yaşamını yitirmiştir.