Evet Draki serisinin ikinci kitabı da tamamlanmış bulunmakta. Ejder Ateşi yani birinci kitap daha heyecanlı ilerlemişti, öncelikle bunu belirtmek isterim. Sonrasında ise şunu söylemeliyim ki bu kitapta merak ettiğimiz bazı soruların cevaplarını okuyoruz. Bu yönden serinin içinde kalmaya ve hikayeye devam açısında iyi.
Kitap boyunca Jacinda'ya biraz gıcık oldum ne yalan söyleyeyim. Will'e aşık ama Cassian'a da bir çekim hissediyor. Sürekli ikili hisleri var. Biraz net ol be kızım! Bella'nın Edward Edward diye kendini parçalayıp o yokken Jacop ile yakınlaşması gibi... Bir önceki kitabın incelemesinde belirtmiş olmalıyım, alacakaranlık, mean girls ve teen wolf havası vardı. Bu kitapta ise biraz uyumsuzlar ile birlikte alacakaranlık havası devam ediyor. Sahi bu serinin de fantastik bir filmini izlesek nasıl olurdu acaba?
Yine de bu evreni sevmedim değil, farklı bir kurgu ama tanıdık öğeleri var. Yabancılık çekmeyeceğiniz bir aşk üçgeni ya da dörtgeni artık her neyse, kuralları katı bir sürü, asi bir genç kız, düşman kabilelerin birbirine aşık gençleri, aile ilişkileri... Hepsi var.
Üçleme olan bu serinin dizi bölümleri gibi olduğunu fark ettim. Her kitap bir temel olay üzerinde dönüyor. Üçüncü kitap olan Ejder Gecesi 'nde az çok ne okuyacağımı anladım mesela.
Keyifli vakit geçirmek ve zihin boşaltmak için okunabilir bir fantastik gençlik romanı bence. Sizin bir şeye kafa yormanıza gerek kalmadan akıp bitiyor kitap.
Ejder GizemiSophie Jordan · Pegasus Yayınları · 2014100 okunma
Her oturusumda en az 100 sayfa okudugum. Eskiye gecmise liseye kaliteli kağıt basımlarına her ihtiyacımda yardıma kosan canım serim. Bu kitapta cok heyecanlandıgım bir sürü olay yaşandı hele sonu cok cok güzeldi. Bas karakterleri ayrı, evreni, cifti, konusunu apayrı sevdiğim canım serim. Kendisi ortalama bir fantastik sayılabilir belki ama benim icin uyandırdığı hisler öyle güzel ki. Elime alıp bir kitap bitireyim dedigimde kostum kendisine. Yazarın dilini ve erkek karakteri yazıs seklini cok seviyorum.
Ejder GizemiSophie Jordan · Pegasus Yayınları · 2014100 okunma
İlk kitaptan sonra ikinciyi mutlaka okumalıydım. Nasıl bir macera, akıyor gidiyor.
İlk kitaptaki maceranın dozu burada X2.
Elimden bırakamadım.
Jacinda ve ailesi Cassian tarafından yerleşim yerlerine getiriliyor. Bu arada Tamra ilk defa dönüşüyor ve kendini ilk defa bir yere ait ve değerli hissediyor. Fakat Liderlerin tutumunun ne kadar faşistçe olduğunu Tamra da ikizi Jacinda gibi farkediyor. Sonunda bir kaçma kurtulma işleri var ki yazarsam her şeyi anlatmış olurum :)
Çok heyecanlı, keyifli okumalar :)
Merhabalarrr. Draki serisine uzun bir aradan sonra devam ediyorum. Serinin ikinci kitabı olan Ejder Gizemi 'ni ilk kitaba göre daha çok sevdim. Yine de ana karakter kızımız Jacinda' nın aldığı saçma kararlar beni epey çıldırttı! Yani öyle şeyler yaptı ki salaksın kızım salak demeden duramadım! Hadi o kararı aldın niye hemen pişman oluyorsun bi sözünün arkasında dur! Ay sinir katsayım arttı okurken! Jacinda yaptığı tüm salaklıklara rağmen onu gerçekten seven iki erkek olduğu için şanslı! Her ne kadar team Will olsam da, ilk kitapta Cassian'dan nefret etmiş olsam da bu kitapta ona gerçekten üzüldüm.
Ayrıca serinin konusu güzel olmasına rağmen kitapları ortalama 300 sayfa olduğu için her şey oldu bitti tarzında ilerliyor. Hal böyle olunca maalesef çoğu şey havada kalıyor.Gerçi ben seriyi alırken ortalama bir seri olduğunu bilerek almıştım zaten fiyatı da oldukça uygun. Eğer bu tarz fantastik roman seviyorsanız alabilirsiniz. Ama bu seriyi aşırı beklentiye girmeden okumanızı tavsiye ederim.
Kitaba puanım 7/10
Sevgiyle kalın...
Ejder GizemiSophie Jordan · Pegasus Yayınları · 2014100 okunma
Serinin 2. Kitabı olan Ejder Gizemi'ni çok ortalama/klasik buldum. Kitap çok akıcıydı okurken sıkılmadım ama olay örgüsünde sinirimi bozan, gereksiz/saçma bulduğum ve beni rahatsız eden şeyler oldu. Bu sebeple 5 yıldız kırdım. Bunların hepsini birazdan spoiler kısmında yazacağım. Kitapta Jacinda'nın yaşadığı draki şehrini detaylıca öğrenmiş olduk. Draki evreni gerçekten çok güzel ama olay örgüsü beni pek tatmin etmedi.
BURADAN İTİBAREN SPOİLER
Jacinda, ailesi ve Cassian ile birlikte sürüye geri döndü. İlk kitabın sonunda "Acaba onlar yetişemeden annesini kaçırırlar mı?" falan diye düşünmüştüm ama böyle bir şey olmadı. Onun yerine yolda avcılar tarafından etrafları kuşatıldı veee geçen kitabın sonunda şüphelendiğim/beklediğim olay gerçekleşti! Tamra'nın drakisi ortaya çıktı! -Kitap kapağındaki de büyük ihtimalle dönüşüm sonrası Tamra'dır diye düşünüyorum- Hem de Tamra'nın da nadir bir yeteneği varmış! Sürünün bir sonraki gölgelendiricisi! Kesinlikle muhteşem bir yetenek. Tamra için gerçekten çok sevindim. Bunca zaman dışlandıktan sonra sürü tarafından bir anda benimsendi, ilgi ve değer görmeye başladı. Ama keşke bu değerin yarısını henüz drakisi ortaya çıkmamamışken de ona gösterselerdi. Çıkarcı insanlar her evrende fazlaca mevcut ne yazık ki -_-
Tamra etrafı sisle kapladığında Will de sisin içindeydi ve "Acaba o da etkilenir mi? Etkilenmiş midir?" diye düşünmeye başladım. Jacinda da zaten bu düşüncelerle haftalarca kendini yiyip bitirdi.
Sürüye döndüklerinde bence olması gerektiği gibi karşılandılar. Sonuçta sürüden kaçmışlardı. Sürünün sonraki davranışları da bu ölçüde oldu.
Buraya kadar her şey iyi giderken Jacinda bir şeyler fark etmeye başladı. Meğer Cassian onu değerli bir ateş püskürten olduğu için değil, sadece Jacinda yani kendisi olduğu için
Serinin ikinci kitabı aslında ergenlik döneminde oku olsaydım gerçekten çok keyif alacağım bir seri ama ilerleyen yaşlarda okunduğunda biraz basit kaçıyor Ama yinede akıcı ve kesinlikle okunması çok keyifli. Yazarın kalemini zaten seviyorum açıkçası fantastik olarak yazmış olduğu kitapta bence çok güzel fantastik kitap okumaya yeni başlayanlar için romantik fantastik açısından gayet akıcı ve okunabilecek bir kitap.
Jacinda'nın kesinlikle bir ikizler burcu olduğunu düşünüyorum. Bir şeye karar verip gün bitmeden ondan vazgeçen ilk ikizler burçlu ejderha olabilir :) Hayatımda bu kadar kendini sorgulayan ve bir dediği bir dediğini tutmayan, sürekli fikir değiştiren, bir gülüp bir üzülen biri daha görmedim :D Ah be Jacinda ne çektin ber kardeşim :)
Araya alarak hızlı bir okuma sonrası ilkine kıyasla daha bir sevdim kitabı. Ejderhalar beni hep çekmiştir ve bu kitapla seriye daha da ısındım.
Jacinda geriye dönerken kazanması gereken bir güven olur. Yeniden güvenilir olduğunu kanıtlamak da zorundadır. Ancak kalbini ve kalbinin sahibi olan Will'i geride bıraktıktan sonra hayatına nasıl normal şekilde devam edebilir ki? Will ile bulduğu aşkı unutup normaline günlük hayatına dönmesi kolay olabilecek midir? Aşıkların önüne uzanan çetin bir sınav ve aşklarının üstesinden gelmesi gereken çokça şey vardır.
Sophie Jordan kalemini okuması başka bir keyif olduğunu söyleyeyim dostlarım. Tarihi aşk olsun fantastik olsun kadın esaslı yazıyor.
Ejder Gizemi, Ejder Ateşi'nin kaldığı yerden devam ediyor. Bundan sebep seriyi sıralı şekilde okunması gerekir. Birinci kitabın sonu ile ikinci kitabın başlangıcı arasında hiçbir şeyi kaçırdığınız hissine kapılmıyorsunuz. Bu kitapta ilkine nazaran çok daha fazla aksiyon vardı. Hızlı temposu dopdolu aksiyonu ile çarçabuk kitabı bitiriyorsunuz ki zaten kısacık bir kitap.
Davamı Blogda
sonsayfasiask.blogspot.com/2024/09/ejder-g...
Ejder GizemiSophie Jordan · Pegasus Yayınları · 2014100 okunma
beğendim ben. ilk kitaba göre oldukça hareketliydi. yoğunluktan kaçmak adına kafa dağıtmak için bu seriyi okuyun bence.
ve tamra,sen neymişsin öyle! :)
üçüncü kitabı da okuyacağım mutlaka.
İkinci kitabında bitti.
Kendini tekrarlaması, sürekli bir içsel düşünce olması okumamı zorlaştırdı.
Yani bi on yerde parmaklarıyla oynaması, tırnaklarını avucuna bastırması, dudaklarını kanatması gibi şeyler vardı sürekli tekrarlanan diğer kitapta da tekrarliyordu buda okumamı zorlaştırdı ve sıkıcı bir durum yaptı.
Gidişat güzeldi sona aksiyonu daha cok yüklemiş spoiler vermek istemiyorum genel olarak ilk kitabı daha etkileyiciydi ikinci kitapta ise ara ara aksiyon ve şaşırtıcı şeyler vardi bi moladan ve hafta sonundan sonra üçüncüyü de görücez nasil gidicek biticek elinize emeğinize sağlık.
Ejder GizemiSophie Jordan · Pegasus Yayınları · 2014100 okunma
Sophie Jordan, ejderhalar, savaşçılar ve prenseslerin fantazilerini yaşadığı Teksas tepe ülkesinde büyüdü. Eski lise İngilizce öğretmeni, o da New York Times ve Avon tarihsel romantizminin USA Today'in en çok satan yazarı. Artık ailesi ile birlikte Houston'da yaşıyor. Yazmadığı zamanlarda, kafeinin aşırı yüklenmesini (lattes ve Diyet kirazı kola tercih ediyor) geçirirken, dinleyecek (çocukları da dahil olmak üzere) herkesle arsalar hakkında konuşur ve DVR'sini gerçek suç ve gerçeklik-TV şovlarıyla sıkıştırır. Sophie, paralormal romantizmi Sharie Kohler adı altında yazıyor.