В Этом Городе Никого Нет

Rövşen Abdullaoğlu

2021 103. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2021 00:18
Ailede sevginin, ilginin önemini anlatan, önemsiz gördüğümüz bir çok şeyin insan hayatını nasıl değiştirebileceğini bizlere gösteren bir kitap. Akıcı bir dili var, okutuyor kendini. En beğendiğim kısım baş karakterlerin arasında gerçekleşen ikili diyaloglardı. O iki kişinin arasındaki çatışma konuyu daha anlaşılır yapıyor. Eleştirdiğim kısımsa, cevaplayan tarafın bazı argümanlarının dini olması. Çünkü orada sorgulama değil teslimiyet anlayışı mevcut. Bazı insanların hayatını bile değiştirebilir, belki daha iyi anne baba olmalarını, belki bir şeyleri daha iyi görmelerini sağlayabilir. Aklınızda bulunsun, denk gelirseniz okuyun.
Bu Şehirde Kimse Yok mu?Rövşen Abdullaoğlu · Destek Yayınları · 20202,492 okunma
Bu Şehirde Kimse Yok mu?
2021 44. kitabı
Psikoloji ve inanç yönünden zayıf hissettiğim bir anıma denk geldi kitap ve öyle iyi geldi ki.. Hissettiklerimi tam olarak yazmam mümkün değil bu yüzden sizi kitabı okumaya iknaya geldim bugün. Psikoloji türünde, 2016-2018 yılları arasında Azerbaycan'da çok satanlar listesinden inmemiş Bu şehirde kimse yok mu? Araştırmalarıma göre umut olmuş, binlerce kişiyi hayata bağlamış yeniden.. İyi ki tanıştık Rövşen Abdullaoğlu.. Yazarın ilk kitabı 'Bu şehirde kimse yok mu?'. 2019 yılında yayınladığı 'Zor olsa da hayat devam ediyor ' olmak üzere iki kitabı mevcut. (ikincisini de hemen heybeme ekledim) İnsanın ruhuna dokunmak kolay iş değil, yazar bunu öyle iyi başarıyor ki.. Willy, Helen ve Brandon'ın istenmeyen çocuğu olarak geldi dünyaya. Aile olmayı beceremediler, Willy hayata kapılarını kapattı. Babasının gözüne girebilmek için oynadığı Amerikan futbolunu bıraktı, onkoloji servisinde hasta bakıcılık yapmaya başladı. Burada akciğer kanseri, gözleri gökyüzünü andıran ve umutla parıldayan Wisam ile tanışacak, hayatı sonzuda kadar değişecek.. Tabii benimki de.. Lübnanlı Wisam ile Amerikalı Willy. Doğu ile Batının hoş sentezi.. Hayatı yansıtması bakımından fazlasıyla net. Beni değişime uğratmadı diyemem.. Hak'ka inancı öyle güzel yansıtmış ki hüzünlenmemek mümkün değil. Yargıç Bedir'i okurken boğazım düğümlendi, yutkunamadım.. Çok fazla uzatıp büyüsünü kaçırmak istemiyorum. Şunu da ekleyeyim, yeni kelimeler, cahil kaldığım bir çok ünlü isim, sayfanın alt kısmında detaylı bir şekilde açıklanıyor, google'a başvurmak zorunda kalmamak beni sevindirdi. Hızır ile Musa'nın kıssası, Gandi, John Brown, aşina olmadığım Amerikan futbolu terimleri, daha önce işitmediğim hadisler ve daha nice yeni bilgi.. Hüzünlendirirken umudu cebime iliştirdi kitap. Kimler okusun? Herkes. Kendinizden
Hayat aslında bizim ona verdiğimiz anlam kadar var.
2026 1. kitabı
Roman, hayattan umudunu kesmiş ve insanlara güvenini kaybetmiş bir gencin içsel yolculuğunu anlatır. Kendini boşlukta ve yalnız hisseden baş karakter, hayatın anlamını sorgularken karşısına çıkan bir rehber sayesinde düşünce biçimini değiştirmeye başlar. Hikâye; umutsuzluk, yalnızlık, iki yüzlü insanlar, içsel çatışma ve sonunda farkındalık kazanma temaları etrafında ilerler. Kitap, insanın bakış açısını değiştirerek kendi hayatını iyileştirebileceği mesajını verir. Kitabın türkçe çevirisi: Bu Şehirde Kimse Yok mu? Bu kitap için Rövşen Abdullaoğlu çok teşekkür ederim
Bu Şəhərdə Kimsə YoxdurRövşen Abdullaoğlu · Qədim Qala Nəşriyyat Evi · 20242,492 okunma
2020 59. kitabı
Okunma: 30 Eylül 2020 00:44
#kitapyorumu Bu Şehirde Kimse Yok mu? - Rövşen Abdullaoğlu Merhabalar pinarliyorum 'un moderatörlüğünde bu kitabı okuduk. Kitabın türü psikolojik roman olarak geçiyor. Nedense psikoloji deyince benim beklentim birde tavan yapıyor Ancak bu kitabı biraz beklentiyi düşük tutarak başladım. Kitap da anlatılmak istenen insanın kalabalık içindeki yalnızlığı. Kötü bir çocukluk ile kötü bir başlangıç yapan Willy'nin ve onun çevresindekilerinkn yaşadıklarını, pişmanlıklarını ve kırgınlıklarını okuyoruz. Bazı yerler uzun uzun anlatılırken bazı bölümler çok kısa tutulmuş. Hedef ne kadar insanların iç dünyası olsa da okuyucunun olay örgüsünden kopmaması adına daha uzun tutulabilir ve ayrıntılandırılabilirdi diye düşünüyorum. Kitabı genel olarak beğendim, altını çizdiğim ve düşündüren cümlelerde oldu. Ama yazar sonunu vurucu yapmak isterken konuyu basitleştirmiş gibi geldi. Bu tür romanlarda illaki etkileyici bir son okumamız gerekmiyor bence, hatta sonu bile olmayabilir. Çünkü amaç karakterin iç dünyası, yalnızlığı ve çaresizliği ile yüzleşmek. Bayıldım, harikaydı diyemeyeceğim ama sizi sıkmıyor akıp gidiyor. 🖐 . . . . . #buşehirdekimseyokmu #rovsenabdullaoglu #okudumbitti #kimneokudu
2020 122. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2020 20:17
O kadar mükemmel bir kitap okudum kiii. Bir çırpıda okudum sıkılmadan. Hayatımızda farkında olmadığımız,umursamadığımız şeyleri yüzümüze yüzümüze vurmuş. İçimdeki boşluğu hissettim okurken. Altını çize çize okudum ♡ Will babası ve annesi tarafından istenmeyen bir çocuk ve haliyle sevgisiz büyümüş. Sırf babası onu sevsin onunla ilgilensin diye maçta kendini ön plana koyar ve en iyi oyunculardan olur oysa kimse bilmiyordu ki Will sadece babasının onu tebrik etmesini ona sevgisini göstermesini istiyordu. Babası evi terk eder Will futbolu bırakır. Daha sonra teyzesinin yanına yerleşir ve ordan da ayrılır. Annesi ve babası başkalarıyla evlenir. Will de evlenir bir hastanede işe başlar. Hastaneye bir adam vardır. Ölümün pençesinde olduğu halde deniz mavisi gözleri mutlulukla parlayan. Kimdi bu adam? Neden ölürken bu kadar mutlu bakıyordu? Kitap beni aldı götürdü cidden tavsiye ediyorum. Okuyun lütfeennn
2020 39. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2020 00:12
En önce kapağı ve ismiyle kalbime taht kuran 'Bu Şehirde Kimse Yok Mu?' kitabı satırlarıyla, kurgusuyla, insanın ruhuna işleyişi ile apayrı bir tat verdi, günlerime de ruhuma da. Kitap ne mi anlatıyor? Willy isimli bir karakterin yaşamöyküsü üzerinden herkesin aklını kurcalayan yaşama, belki de kendinize dair ne kadar sorunuz varsa onlarla yüzleşiyorsunuz, insanlığa topluma kısaca her şeye önce Will açısından sonra da başka kişilerin bakış açısından bakıyorsunuz. Bir çocuğun doğumundan itibaren tüm yaşamına konuk oluyor ve karşılaştığınız insanlar hayatınızda ne gibi değişimlere sebep olabilir?' in cevabını somut olarak görüyorsunuz. Belki de değişime uğrayan, sorularına cevap bulan kişi siz olabilirsiniz. Her kitap gibi akıcı ve sade dil demek yerine ufuk açıcı ve insanı düşünce dünyasına davet eden bir yapısı var demek bu kitap için çok daha uygun olur. Kalbime dokunan birden fazla cümleyi kelimelere dökmeyi çok isterdim ama bunu kitabı okuyan herkesin kendi hissetmesi daha doğru olur. Bekletilmeden okunması gereken kitaplar listenizin en başına hemen şu an bu kitabı ekleyebilirsiniz.
2019 1. kitabı
Bu kitabı okuduğumda çok ismini dumamdan dolayı önyargılarım vardı ve genelde populer kitaplar konusunda endişeliyimdir. Fakat bir süre sonra elimden bırakamaz oldum ve bir an önce sonuna varmak için okudum. Bitirdiğimde ise bu kadar hızlı tükettiğim içün üzülmüştüm. Olaylar Amerikada bir hastanede hayata küsmüş bir adamla kanserle savaşan bir gencin arkadaşlığından bahsediyor. Yazar birçok hassas duyguya o kadar büyük incelikle yaklaşmış ki insan gerçekten karakterlerle duygusal bir bağ kuruyor. Bir de kitap insana elinde sahip olduklarına bakarak şükretmeyi de öğretiyor aslında.
2021 28. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2021 02:35
Hayatımda okuduğum en güzel ve en anlamlı satırlardı. Okurken hiç bitmesin istedim. Her sonda bir hüzün bir de güzellik olduğunu öğrendim belki de bildiğimi hatırladım, hayatınızı bir daha gözden geçirmenizi sizden en naif şekilde isteyen onlarca sayfa...
2020 144. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2020 12:38
Helen in hamile kalması ile evlilik yoluna girmek zorunda kalan Brandon ve Helen Wiily'in doğumu sonrasında aile içinde yaşanan sorunlar yüzünden ayrılma kararı alır. Wiily'in zor bir çocukluk dönemi geçirir. Ama yinede başarmak için uğraşır. Hayatın zorlukları ölüm yaşam aile bağları dostluk bir çok şey bekliyor sizi kitapta. Tavsiye ederim.
·280 syf.·
2021 3. kitabı
Merhabalar. @Helininevreni sayesinde okumuş olduğum ve çokça severek okuduğum bir kitapla geldim. Rövşen beyin kalemi ile tanışmama vesile olan bu kitap beni yeri geldi tebessüm ettirdi, yeri geldi hüzünlendirdi sonlarına geldiğimde ise bayağı bir ağlattı. Ağlatan yerlerden birisi de Willy'nin babasından aldığı mektup oldu. Kitabın dili hafif, anlattığı şeyler çok güzeldi. Sağlığın kıymetini hastalık gelmeden, mutluluğunun güzelliğini üzüntüyle karşılaşmadan anlamanı saylayacak kadar güzeldi. Willy ve Wisam unutamayacağım iki karakter oldu. Willy annesinden psikolojik şiddet gören bir çocuktur. Annesinin istediğini yapsa bile annesinden şefkatli, Willy'i mutlu edecek, Willy ile ilgilendiğini gösterecek tek bir tepki alamaz. Annesi Willy'e böyle davrandıkça Willy babasına daha yakın olur, ondan duyabileceği en ufak bir güzel söz için elinden gelen en iyisini yapmaya çalışır. Babası ile araları iyiyken annesi ile babasının arasında yaşanan bir olaydan sonra babası da Willy'den uzaklaşmaya başlar. Çünkü karısına duyduğu öfkeyi oğluna yansıtır. Willy ise babasının uzaklaşması üzerine daha da zorlu bir psikolojik durumun içine girer. Zaten yalnız olan bir gençken daha da yalnızlaşır. Bu yalnızlığı evlendiği zaman da devam eder. Bunun sebebi ise aslında çocukken annesinden gördüğü psikolojik şiddet ve öğrendiği bir gerçektir. Çünkü Willy bu gerçek yüzünden hep 'benim yüzümden' olarak düşünür. Ta ki çalıştığı yer olan Anderson onkoloji hastanesinde tanıştığı Lübnanlı genç Wisam'a kadar. Wisam tebessüm etmeyi asla bırakmayan, etrafına pozitiflik saçan bir gençtir. Willy ile olan arkadaşlığı biraz onun sayesinde gerçekleşir. Willy'e mutlu olmayı, geçmişten koparak ana odaklanmayı öğretir. Willy ve Wisam'ın arkadaşlığını okumak isteyen herkese tavsiye ederim kitabı.

Rövşen AbdullaoğluYazar · 15 kitap
Rövşen Abdullaoğlu, Azerbaycanlı yazar, filozof-oryantalist, psikologdur. Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi'nden mezun. Çeşitli üniversitelerde teoloji ve felsefe üzere yüksek eğitimini sürdürmüştür. Moskova Pozitif Teknoloji ve Danışmanlık Enstitüsü Psikolojik danışmanlık Fakültesi Gestalt-terapi üzere danışman psikolog olarak mezun olmuştur. Azerbaycan, Türk, Arap, Fars ve Rus dillerini bilmektedir.