Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Makedonya’dan Ortaasya’ya 1860-1908

Enver Paşa - Cilt 1

Şevket Süreyya Aydemir

Enver Paşa - Cilt 1 Sözleri ve Alıntıları

Enver Paşa - Cilt 1 sözleri ve alıntılarını, Enver Paşa - Cilt 1 kitap alıntılarını, Enver Paşa - Cilt 1 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir Vatan Şairi Namık Kemal vardır ki, kendi sahasında tektir. Kendisinden sonraki mücahit neslin, vatan davalarındaki ruh ve heyecan önderi de odur.
İktidar onu kullanmayı ve değerlendirmeyi bilenler için, aynı zamanda bir mekteptir.
Sayfa 289 - Remzi KitabeviKitabı okudu
Reklam
Hasta adam lafı nereden gelmektedir ?
Rus Çarı : Osmanlı imparatorluğunun işleri çok karışık halde. Bu memleket kendi kendini parçalamaktadır. Yıkılış büyük bir felâket olacak. Rusya ile İngiltere'nin bu konuda, tam ve iyi bir anlaşmaya varmaları ve birbirle-rine haber vermeden, kati bir adım atmamaları mühimdir.» İngiltere Büyükelçisi, Çarın bu sözlerine karşı, biraz da-ha
Sayfa 301Kitabı okudu
Namık Kemal
Ölürsem görmeden millete, ümit ettiğim feyz'i, Yazılsın senk-i kabrimde, vatan mahzun, ben mahzun!
Sayfa 204 - Remzi KitabeviKitabı okudu
Vardar Kapısı’ndan çıkarken nişanlarımı söktüm. Biraz müteessirdim. Bütün eski hayallerim; iyi, büyük bir asker olmaktı. Halbuki şu andan itibaren, artık bir hiçtim Kim bilir nerede ve hangi kurşunla vurularak, kim bilir nerelerde kalacak ve asi diye, bir köşeye atılacaktım. Ama bir gün gelecek ve o gün beni rahmetle ananlar elbette bulunacaktır. -Binbaşı Enver Beyin Hatıratından-
Sayfa 407
Namık Kemal: "Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini; Yok mudur kurtaracak baht-ı kara mâderini?" Mustafa Kemal Atatürk: "Vatanın bağrına varsın düşman, dayasın hançerini, Elbet bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."
Sayfa 33 - Remzi KitabeviKitabı okudu
Reklam
Namık Kemal
Ne efsunkâr imişsin, âh, ey didar-ı hürriyet, Esir-i aşkın olduk, gerçi kurtulduk esâretten.
Sayfa 552 - Remzi KitabeviKitabı okudu
Bir imparatorluk ki, ancak, ona göz dikmiş olan komşularının veya yabancı devletlerin, kendi aralarındaki anlaşmazlıklar yüzünden yaşayabilmektedir.
Sayfa 233 - 2.Abdulhamit Dönemi
Kaldı ki harbin sonunda Türkiye, Yunanistan’dan değil, Yunanistan Türkiye’den toprak kazandı. Bu netice, Abdülhamit devrinde kazanılan tek muharebenin garip bir sonucu oldu...
Sayfa 226
Reklam
Daha önce de işaret ettiğimiz gibi Osmanlı devleti, bir millî kuruluş değildi, bir ırklar ve halklar topluluğuydu. Bu devleti; millî ve hatta dinî bağlar değil, tarihî şartlar birleştiriyordu.
Remzi KitabeviKitabı okudu
Yabancı kapitalistler ve kapitalist devletler, Osmanlı imparatorluğunu çeşitli yollardan ve her ne suretle olursa olsun borçlandırmak için âdeta yarış halindeydiler. Çünkü borçlu, ödeme kudreti olmayan bir borcun altına düştüğü zaman, artık durmadan borç için el açacaktır. Borç kanalının tıkandığı gün, borçlunun nefesi kesilmiş demektir. O zaman borçlunun, artık iradesi yoktur. Fakat alacaklı doymaz. Onu yalnız borçların faizleri, komisyonları ve bin bir gelirleri tatmin etmez. Çünkü kapitalizm, bin başlı bir devdir. Yalnız faizle beslenemez. Ona yeni sahalar, yeni imkânlar, yeni kazanç kaynakları lâzımdır. Meselâ îmtiyazat-ı ecnebiye, yani yabancılara bağışlanan olağanüstü imtiyaz ve işletme kaynakları, bu yollardan biridir. İşte Osmanlı devletinin son devrinde de Türkiye, yalnız kapitülasyonlarla değil, bu İmtiyazat-ı ecnebiye ile de sömürüldü.
Sayfa 144 - Remzi KitabeviKitabı okudu
"Ben, sizden evvel, vicdanıma ve millete karşı bağlıyım."
Sayfa 395 - Mithat PaşaKitabı okudu
"Çünkü Türkiye, hakika­ten Hasta Adam'dı. Ve öyle kaldı."
Sayfa 303Kitabı okudu
587 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.