Hıfzı Topuz...
Cumhuriyet Gazetesinde uzun yıllar köşe yazılarını okuduğum sıradan bir yazar.
Hani severek mi okurdum denecek olursa, ben Cumhuriyet gazetesinin hiçbir yazarını severek okumazdım.
Zira, onlar da aynı Tercüman, Akit, Aydınlık, AHABER gibi gerçekleri açığa çıkarmaktan ziyade, bazı hakikatlerin üzerini örtmek üzere yazılar yazarlardı.
Çok ve büyük laflar ederlerdi ama aslında bunlar boş lakırdılar, laf kalabalığı türünden şeyler olurdu.
Topuz Öldükten uzun yıllar sonra onun yazdığı Meyyale ve Eski Dostlar kitaplarından tanıdım onun gerçek yüzünü.
Evet, Hıfzı Topuz büyük, önemli bir araştırmacı yazar ve insandı.
Lakin Kemalist faşist ve bağnaz bir gazete olan Cumhuriyet ona belirli şartlarda yazma izni veriyor, o da ancak o kadarını yazabiliyordu.
Topuz Eski Dostlar'da hayatı boyunca gördğü ama yazmasına izin verilmeyen pek çok konuya bu kitabında kısmen açıklık getiriyor.
Bunlardan iki tanesini aşağıda alıntılıyorum.
Bize bu gün açıklıktan, özgürlükten, demokrasiden dem vuran Kemalistler, Atatürkçüler ve CHP'nin iktidar olduğu dönemde ne kadar karanlık, kanlı, ahlaksız ve kirli işlere bulaştığının delilidir aslında bunlar.
Bakmayın CHP'nin öyle mecliste esip gürlediğine.
CHP 75 Yıldır tüm NATO'cu dinci faşist iktidarların işbirlikçisi ve ortağıdır.
CHP, İnönü ve Atatürkçüler elbette Menderes'le ilgili tüm karanlık ve kirli olayların hepsinden haberdardı ama Menderes'ten korktuklarından değil, onun arkasındaki güçlerden çekindileri, işbirliği içinde oldukları için onun her türlü yasadışı, hukuksuz ve ahlaksız işlerini görmezden geldiler.
Ve bu gün de aynı yoldadırlar maalesef.
Okuyarak Kalın.
Kitaptan Alıntılar.
SABAHATTİN ALİ'NİN KATİLİ!
Bir yazar, gazeteci. Kim bu gazeteci? Bu CHP kalemşoru Halk Partisi döneminde devletin üst düzeyinde görev almış,