1 Ekim 2019
Trend Yayınevi

2019 150. kitabı
dün kitabı başladım ve dün bitirdim. Çünkü gerçekten baya sürükleyici bir kitaptı. Yazarın kalemini sevdim. Kitabın basından sonuna kadar hikâye durmadı millet. Hep yükseldi . eğer okumadıysanız tavsiye ederim.
2020 40. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2020 02:26
Açıkcası kitabı okumadan incelemeleri okudum ve çokca beğenilmediğini ve eleştirildiğini gördüm ve yine de ön yargılı olmak istemedim. AMA çok zorladım kendimi kitabı bitirmek icin.. Güzel bir kaç Cümleler oldu kesinlikle ama ve lakin hikayeyi anlatma şekli bile hoşuma gitmedi, anlatılan üzüntülü bölümlerde bile hissetiremedi bana Olayları. Normalde Serkan Özelin kalemi güzeldir ve hikayedeki fikri de fena değil ama sonuç felaket. Yeşilcam filmlerine benzeyen hikayesi hoşuma gitmedi. Okunması gerekilen bir kitap değil, gerçi renkler ve zevkler tartışılmaz yine herkes kendi bilir ama tavsiye etmem.
2019 52. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2019 18:34
Çıkardığı ilk kitaptan bu zamana kadar severek takip ettiğim ve hiç bir kitabını kaçırmadığım bu yazarın kitabına sahip olmak alabileceğim en güzel şeydi..Teşekkür ederim! Herkes alıp okusun daha fazla spoiler veremem.. Eylül Beni soracak olursan, biraz daha yaprak döktüm bu sene. Bir yanımı kuru bir yalnızlık aldı, diğer yanımı da iyiden iyiye bir hüzün sardı. Çok şey bekledim ama bir tek Eylül kapımı çaldı. Onun da çok değil, bir ay kadar ömrü kaldı... EylülEylül Serkan ÖzelSerkan Özel
2019 32. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2019 23:33
Heyecanla ve merakla okuduğum beni her olayda şaşırtan akıcı bir kitaptı. Kahramanların hepsi birbiri ile bağlantılı çıkması bana ilginç geldi. Sıkılmadan kendimi olayların içinde hissederek okudum. Konuya gelince Kudret Ali Kırımlı fakir bir ailenin iki çocuğundan biridir. Kardeşinin okuması için annesinin son parası ile istanbula giden Kudret Ali Kırımlı aç susuz kalır sokaklarda yatar iş bulmaya çalışır. Sonra bir tamirhaneye çıkar girer. Herkes yüreğinin ekmeğini yermiş ya ali de ustasına kendini çok sevdirir onun güvenini kazanır ve bu sayede daha iyi yerlere gelir.Fakat bu Kudret Ali Kırımlı için çok iyi sonuçlar getirmez. Bu arada kardeşi de konsevatuarı kazanır ve annesi ile okumaya gelir. Fakir bir aileden yoksulluktan gelen kız kardeş bulduğu zenginlik yüzünden çok değişir. Kötü arkadaşlarla kötü ortamlarla tanışır. Zenginlik hevesi yüzünden kendi hayatını da abisini de yok eder. Babasını ve kardeşini bir kazada kaybeden Gece Sürmeli Kardeşi yerine koymuştur Kudret Ali Kırımlı’yı ölen kardeşi yerine koyacak kadar sever ve herşeyini ona emanet eder. Ama hayatlarına öyle biri girerki bu iki dosttan öte insan düşman olurlar. Bir kadın için mahvolan hayatlar. Biten dostluklar ve kardeşlikler. Kitaptan aldığım ders; ailemizde olsa kimse bildiğimiz gibi olmayabiliyor. Keşke insanlar tanıdığımız gibi kalabilse yapılan fedakarlıkları görebilse. Bu hayatta ne yaparsa insan en büyük zararı kendine verir.
2019 46. kitabı
Okunma: 11 Ekim 2019 16:14
Ve Türk yazarlara karşı kötü ön yargımı kıran bir yazar daha @Serkanozel Çok keyifli bir kitap öncelikle. Kurgusu, karakterleri, hikayesi ve sonlanışı oldukça başarılı. Her sayfada yok artık, nasıl yani? Bu kadarı da pes! dedirten bir hikayeydi. Su gibi akıp gidiyor... Merak ettiriyor. Aynen dediği gibi yazarımızın da; "İnandığımız insanlar inanılır gibi değildi." Bu cümle tüm hikayenin toplanmış hali... Kitabın sonuna gelince anlayacaksınız. Kaleminiz daim olsun @Serkanozel
2023 78. kitabı
Okurken defalarca "yok artık Dedirten Entrika Dolu çook sürükleyici 10/10 bir Kitap Her bölümde bir önceki bölümden daha çok şaşırırıp, acaba ne olacak diye düşünmeden edemiyor insan , muhtemelen devamı gelecek bir roman
2019 102. kitabı
Okunma: 21 Ekim 2019 18:37
Spoiler içerir Okudum bitti. Yazarın kalemini ilk kez okudum. Bir kaç saat içinde bitecek kitap ama ben sinirlenerek okuduğum için hemen bitmedi. Gelelim karakterlere Kudret Ali Kırımlı seni başta o kadar sevdimki ailen için kardeşin için yaptıkların o kadar etkiledi ki beni bunları anlatsam bitmez. Neden sonra bambaşka olmadığın birisi oldun. Sen ki acıyı yaşamış bir insan olarak neden başkasının canını yaktın. Nasıl bir insan yapılan iyilikleri unutup can yakmak için uğraşır. Kardeşin Füsun ve annen Nazan için yaptıkların takdire şayan. Evet diğer ana karakterimiz Gece Sürmeli seni baştan sona kadar sevdim. İlk başta şımarık bir zengin çocuğudun ama aileni kaybedince olgunlaştın. Kudret için yaptıklarının karşılığı olarak sonunda beklemediğin şeyler gördün halen inanmak istemiyorum. Senin en sevdigim özelliğin o kadar acılar yaşamana rağmen mücadele ettin. O kadar güvenin yok edilmesine rağmen güvendin. Gece beni en çok etkileyen kardeşinle ve Asaf ulu ile yaptığın konuşmalar oldu. Asaf ulu'nun geçmişi beni üzdü. Gelelim diğer karaktere Füsun sen var ya beni deli ettin. Ya sen nasıl bir kızsın insan geldiği yerden utanır mı? Okumak için çok çaba harcadın ama okul seni bir anda değiştirdi. Önce kıyafetlerinden sonra evinden utandın bencilce davrandın. Sen sana yapılan iyilikleri yok saydın. Melda seni baştan sevmiştim ama sonra beni hayal kırıklığına uğrattın. Füsun ve sen çok benziyordunuz. Ve Eylül sen öyle bir anda girdin ki iki arkadaşın hayatlarına . Sana da öfkeliyim aslında. Baştan beri kızmadığım tek kişi sensin Gece Sürmeli. Evet kimler okudu?
2019 41. kitabı
"Bu bolum sildiklerim yuzunden temiz bir sayfa olarak kaldi.Tamam tamam,inanmadiniz biliyorum. Sevdiklerim yuzunden,oldu mu? Hem bir şey soyleyeyim mi size? Bu romandaki kahramanlarin da temiz bir sayfa acmaya ihtiyaclari vardi.Ama gel gor ki onlar icin de kirlenmedik bir burasi kaldi...." EylülEylül
2024 99. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2024 01:03
Kitabın konusu ortalama olsa da anlatım şekli beni rahatsız etti. Bir cümlede geniş zaman geçerken bir cümlede gelecek zaman anlatımını sevemedim. Yazar sürekli akıcılığın önüne bir bariyer koymuş. Yine de okumak isteyenlere keyifli okumalar diliyorum.
2019 63. kitabı
Okunma: 21 Ekim 2019 15:00
E Y L Ü L “İnsan, kendi için her şeyi yapmaz da tutar sevdiği birisi için yapar bunu. Bazen bir fedakârlık yapmak düşer ona, bazen bir mutluluktan vazgeçmek. Hatta bazen yaşadığını unutacak kadar çok çalışmak.” “Hepimizin bu hayatta bir acelesi var. Ve yetiştirmesi gereken işleri var. Ve yetiştireceğimiz işlerin farkındayken gülmeyi, mutlu olmayı unutuyoruz.” “Kitapta geriye dönersin. Ama hayatta ise kocaman bir keşke dersin, kocaman bir keşke…” Kudret Ali Kırımlı, Füsun, Nazan ve Erdal Kırımlı ailesi, Rıfat amca, Asaf Ulu, Kemal Sürmeli, Can ve Gece Sürmeli ailesi, Adil Bekir, Metin efendi, Melda, Akın, Ulaş, Cemal, Oya ve Eylül ile karmakarışık bir hayatın içine girdik. Acılar, hüzünler, ihanetler, terkedilmişlikler, yalanlar, entrikalar ve aralara serpiştirilmiş mutluluklar… Erdal Kırımlı iyi bir baba iken birdenbire değişmesi, Kudret Ali ve eşine yaptığı zulüm beni neden diye düşündürdü. Birdenbire bir adam nasıl 180 derece dönüş yapabilir. Sonunda ailesini terk etmesine kızsanız da, nedenini öğrendikten sonra bir nevi hak veriyorsunuz. Yalnız Kudret Ali’nin ilk sayfalarda annesine sorduğu sorular benim bile yüreğimi dağladı. Gözlerim dolu dolu oldu ve ardından okulda iken yazmış olduğu satırları cebinde unutup annesinin de bulup okumasından sonra yazmaya küsmesi kötü oldu. O mektup okunurken ben çok etkilendim. Biz büyükler bir şekilde hayatına devam ediyor ancak bizlerin yaptığı hataların sonucunda çocukların bir yanı eksik kalıyor… Asaf Ulu’ya Kemal Sürmeli’nin sağ kolu tarafından atılan iftira sonucunda işine son verilmesi ve onun yerine başka birini aldırması sonrasında kendi kazdıkları kuyuya kendilerinin düşmesine sebep oldu ama masumlar da bundan nasibini aldı… Asaf Ulu’nun Gece’ye olan öğütte anlatmış olduğu mum hikâyesi ile verdiği örnek çok

Serkan ÖzelYazar · 6 kitap
Sıcak Ayaz ve Kapalı Gişe Yalnızlık adlı kitaplarının yazarı olan Serkan Özel 2013 yılında Destek Yayınları’ndan çıkarmış olduğu kitapları ile tanınmıştır. Özellikle ”Sıcak Ayaz” adlı kitabı ile ismini duyuran Serkan Özel, bu kitabı ile büyük çıkış yakalamıştır.