Şubat 2021
İlk Yayın Tarihi:
1971
Altın Kitaplar

Mücadelelerle dolu bir hayat hikayesi...
2026 29. kitabı
Okunma: 02 Mart 2026 22:24
Fadiş, küçük yaşta annesinden koparılan bir kız çocuğunun hayata tutunma mücadelesini anlatır. Babasının yeni bir kadınla ilişkisi üzere Fadiş’in hayatı daha da zorlaşır. Babasının sevgisiz ve sert tutumu, ilgisizliği ve ev içindeki dışlanmışlık, Fadiş’i erken yaşta olgunlaştırır. Tek dalı annesi olan Fadiş çeşitli sıkıntılarla beraber annesinden ayrı kalmak zorunda kalmıştır. Fadiş: Masum, hassas ve sevgiye aç bir çocuktur. Yaşadığı zorluklara rağmen tamamen karamsar olmaz. İçinde taşıdığı umut, onun en güçlü yönüdür. Roman boyunca Fadiş’in yalnızlığı, iç dünyasındaki kırılganlık ve sevgi arayışı ön plandadır. Yazar, bir çocuğun gözünden aile içi adaletsizliği ve sevgisizliğin yarattığı derin yaraları etkileyici bir biçimde yansıtır...
Alıntı
2017 11. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2017 01:00
kitap çok akıcı kitap ve çok duygusal bir kitap üç günde 93 sayfa okudum. kitabı tam bitirmedim ama bitireceğim zaten kitabı bitirmeme az kaldı. okuduğum kadarıyla sizlere kısaca anlatmak istiyorum. fadiş küçük bir çocuk bir gün babası fadişin annesinin yanına gelmiş annesin demişki gel istanbula gidip küçük bir dükkan açalım demiş. fadişin annesi hayır annemi bu halde bırakıp gelemem demiş. fadişin babası istanbula gitmiş. Bir süre sonra annesi ölmüş fadiş ve annesi parasız kalmışlar fadişin annesi ev temizlemeye gidiyormuş fadiş hem çok yorulup hep acıkıyormuş. fadişin macerası henüz sona ermedi çünkü daha da devam ediyor...
2021 2. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2021 17:03
22 gün önce başlayacağım demistim bu kitaba, okumak ancak nasip oldu:) bir solukta okudum, kimi zaman gözlerim doldu. çocukluğumun ilk kitabı :) yeniden hoş geldin kitaplığıma
·160 syf.·
2017 2. kitabı
Kitabı okurken kendimden geçtim diyebilirim duygulandım ve çok hoşuma gitti arkadaşlarımın tavsiyesi sayesinde daha çok okumak istedim insan bu kitap ile gerçekleri anlıyor yokluğun ne kadar zor olduğunu anladım bu kitapta
2026 18. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2026 19:15
Çocukken okunan bazı kitaplar vardır… Büyüyünce hatırladığında bile insanın içini sızlatır. İşte Fadiş, benim için tam olarak böyle bir kitap oldu. Okurken sadece bir çocuğun hikâyesini okumuyorsunuz; aslında yalnızlığı, sevgisizliği, umudu ve hayata tutunma çabasını hissediyorsunuz. Fadiş’in küçücük kalbiyle yaşadığı koca acılar, insanın boğazında düğüm gibi kalıyor. Bazı sayfalarda “bu kadar da olmaz” diyorsunuz ama sonra fark ediyorsunuz ki hayat, bazen gerçekten bu kadar acımasız olabiliyor. En çok da şunu düşündürdü bana: Bir çocuğun hayatta en çok ihtiyacı olan şey sevgi. Ne para, ne oyuncak, ne de başka bir şey… Sadece sevilmek. Gülten Dayıoğlu bu kitabı öyle gerçekçi ve duygulu yazmış ki okurken kendinizi hikâyenin içinde buluyorsunuz. Bazen Fadiş için üzülüyor, bazen ona sarılmak istiyor, bazen de içten içe onun adına umut ediyorsunuz. Kısacası bu kitap sadece bir çocuk romanı değil; insanın kalbine dokunan, empatiyi hatırlatan ve uzun süre unutulmayan bir hikâye. Eğer sizi hem duygulandıracak hem de düşündürecek bir kitap arıyorsanız, Fadiş mutlaka okunması gerekenlerden biri. Bitirdiğinizde kalbinizde sessiz ama derin bir iz bırakacağına eminim. FadişFadiş ArvasArvas Gülten DayıoğluGülten Dayıoğlu
Alıntı
·159 syf.·
2026 18. kitabı
Ana karakteri çocuk olduğu için çocuk kitabı olarak düşünülen Fadiş, bence küçük yaş gruplarını hatta sadece küçükleri değil hassas kalbe sahip herkesi derinden etkileyecek bir kitap. Ben de yer yer iç çekerek, Fadiş’in hikayesine üzülerek okuyorum. Ayrıca Fadiş’in hikayesini Sefiller’deki Cosette’e benzettim ve Cemile de Fantin gibi fedakar bir anne. Kitabın sonunda anne ve kızın kavuştuğunu okumak isterdim. Kavuşma yolundayken kitabın bitmesi biraz üzücü ve eksik kaldı bana göre.
2016 2. kitabı
Okunma: 12 Temmuz 2016 00:00
Kitabı begendim hem duygusal hemse eğlenceli bir kitaptı benim yaşına gorede iyiydi kitabı okumanızı tavsiye ediyorum dışında beğeneceğinizi umutla ve görüşlerinizi heyecanla bekliypruö
Gülten Dayıoğlu
2025 10. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2025 18:26
Gülten Dayıoğlu'nun bir videosunu izlerken "Fadiş" kitabında kendi hikayesini anlattığını öğrendim. Okumaya karar verdim ve iyi ki de öyle yapmışım. Ben çalışma molalarımda kısa kısa okuyarak bitirdim, çok akıcı ve kolay bir dille yazılmış. Çocuk kitabı olmanın hakkını vermiş kesinlikle ve büyüklerinde okuyabileceği türde bir eser. Kitabın konusu hakkında çok kısa bahsetmek isterim ki; Fadiş'e öyle çok üzüldüm ki bazı bölümlerde içim sızladı. Anne ve babanın her zaman bir aile olamadığını gördüm. Annesinin fedakarca çalışmalarıyla güç bela yer edinen, sevgisiz, ilgisiz kısaca annesiz büyümüş bir çocuk anlatılıyor.
1000k
2021 287. kitabı
Çocuk edebiyatına bir çok eser katan Gülten Dayıoğluna sonsuz teşekkür etmek gerek. Kitaba gelince kanaatim en çok anne-babaların okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Eşlerin sorumsuzluklarının ya da hayatlarındaki herhangi bir gelişmenin çocuklar üzerinde nasıl bir etki bıraktığını akıcı bir şekilde anlatmış Dayıoğlu. Anne-babaların okumasını şiddetle tavsiye ederim.
2019 20. kitabı
En çok da anne babalar okumalı bu kitabı. Hani derler ya ; bir yuva yıkıldığında olan çocuğa olur diye . İşte kitap tam da bunu anlatıyor. Anne babası ayrılmış, masum bir kız çocuğunun hikayesi bu. Ekmeğin suya ihtiyacı olduğu kadar, Fadiş’in de sevgiye olan ihtiyacını çok güzel anlatmış #gültendayıoğlu . Keşke daha da uzun olsaydı hikaye. Açıkçası Fadiş’in gelecekte ki hikayesini hep merak ediyor olacağım. Seni iyi ki tanıdım küçük kız ..

Gülten DayıoğluYazar · 99 kitap
Gülten Dayıoğlu 1935'’te Kütahya'nın Emet ilçesinde doğdu. İstanbul'da Atatürk Kız Lisesi'ni bitirdi. Bir süre Hukuk Fakültesi'nde öğrenim gördü. Dışarıdan sınavlara girerek ilkokul öğretmeni oldu. On beş yıllık hizmetten sonra 1977'de istifa etti. Romanlar öyküler radyo ve televizyon oyunları yazdı. 1965'ten beri eğitim ve öğretim sorunlarıyla ilgili görüşlerini Cumhuriyet ve Milliyet gazeteleri ile çeşitli dergilerdeki yazılarıyla dile getiriyor. Daha çok çocuk edebiyatıyla uğraştı. 1963-1971 yıllarında çocuklar için birer hikâyelik yirmi altı küçük kitap yayınladı. Altı-dokuz yaş grubu için 20 kitaplık "Ece ile Yüce" isimli bir de dizi hazırladı. ÖDÜLLERİ: 1965 Yunus Nadi Yarışması Öykü Ödülü ikinciliği Döl ile 1974 Arkın Çocuk Edebiyatı Yarışması armağanı 1987 Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı Ödülü Gül Gelin adlı öyküyle 1987 Kültür ve Turizm Bakanlığı Çocuk Edebiyatı Ödülü Kafdağı'nın Ardına Yolculuk ile 1989 İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Romanı Ödülü Parpat Dağı’nın Esrarı ile 1990 Altın Kitap Ödülü ESERLERİ: ÖYKÜ: Döl (1970) Geride Kalanlar (1975) Geriye Dönenler (1986) ÇOCUK KİTAPLARI: ROMAN: Fadiş (1971) Dört Kardeştiler (1971) Suna'nın Serçeleri (1974) Yurdumu Özledim (1977) Ben Büyüyünce (1979) Dünya Çocukların Olsa (1981) Ölümsüz Ece (1985) Kafdağı'nın Ardına Yolculuk (1987) Parpat Dağının Esrarı (1989) Midas Kartalının Gözleri (1991) Tuna'dan Uçan Kuş (1992) Yeşil Kiraz (1992) ÖYKÜ: Uçan Motor (1965) Kırmızı Bisikletin Binicisi (1965) Leylek Karda Kaldı (1979) Şenlik Günü (1983) Kır Gezisi (1983) Azat Kuşu (1984) Deli Bey (1984) Kumluktaki Yavru Martı (1984) Sıcak Ekmek (1984) Uçurtma (1984) Neşeli Boyacı (1988) Küskün Ayıcık (1989) Yaşanmış Hayvan Öyküleri I-II (1991) Leylek Karda Kaldı (1991) BİLİMKURGU: Akıllı Pireler (1982) Işın Çağı Çocukları (1987) GEZİ: Bambaşka Bir Ülke Amerika'ya Yolculuk (1990) Efsaneler Ülkesi Çin'e Yolculuk (1990) Kangurular Ülkesi Avustralya'ya Yolculuk (1991) Doğal Güzellikler Ülkesi Kenya'ya Yolculuk (1993) gultendayioglu.com