The Royals #4

Erin Watt
Ağustos 2017
Pear Tree LLC
Orijinal Adı:
Fallen Heir (The Royals #4)
9781945034039
İngilizce

2022 35. kitabı
Okunma: 07 Mart 2022 17:27
Kesinlikle seri içerisinde en sevdiğim karakter olmuştu, ona ait düşünceleri ve onun dünyasını okumak oldukça eğlenceli oldu. Easton Royal, eğlenceli, çılgın, vurdum duymaz bir gençtir. Yakışıklı, zengin, ve oldukça zeki bir adam. Royal ailesini en çekici çocuğu diyebiliriz. Okuduğu lise de son yılı olduğu İçin kimseyle çıkmamaya karar vermiştir zaten bu zamana kadar tek bir kişi ile çıkmıştı. Ama hiç bir şey istediği gibi gitmez okula yeni gelen Hartley, Onu istemeyerek Easton’un aklını karıştırmıştır. Hartley onun başına bela olacağını biliyor ve şahsen ondan uzak durarak elinden geleni yapmaya çalışıyor. Easton ise kesinlikle onun hayatına girmeyi aklına koymuştur. Ama bilmediği bir şey Hartley’in hayatını hiç bu şekilde düşünmemişti. Hartley ailesi yüzünden evinden ayrılmış, kendi ayakları üzerinde durabilmek için mücadele eden bir kızdır. Oldukça güçlü yazılmış bir karakter olduğu İçin bir ayrı sevdim onu. Kitabı bu şekilde okumuyoruz elbette, Easton’un yalnızlığına eşlik ediyoruz, dört seri boyunca nasıl gördüysek, aslında öyle olmasının bir sebebini vurdum duymazlığının arkasında, gerçek bir sevgiyi aradığına şahitlik ediyoruz. Gelelim asıl olaya Easton Royal, gerçekten bir Royal’ mi ? Bunu hiç düşünmedik arkadaşlar onu farklı kılan şeyleri asla gözümüz görmedi.. Diğer kitabı heyecanla bekliyorum. Öyle bir bitti ki yazar resmen son noktayı koymuştu..
2022 23. kitabı
"Lekeli Taç" kitabında Gideon ve Savannah ikilisinin yaşadıklarını okumak beni sıkmıştı. Zaten kitap yorumumu okuyanlar detayları ve sıkılma nedenimi eminim hatırlar. O yüzden "Düşmüş Varis" kitabında da sıkılma ihtimalim olduğuna dair şüphelerim vardı. Ama bilin bakalım ne oldu? Hiç sıkılmadım. Hatta bu kitap seride en sevdiğim kitap oldu. Easton Royal 'in serseri görünümünün arkasına sakladığı (aslında biz okuyucuların tüm seri boyunca hissettiği) kalbinin temizliği ve sevgiye olan açlığı bu kitapta tam olarak açığa çıktı. Açığa çıkmasına sebep olan yani tüm oyunu bozan bir karakter vardı: Hartley Wright (Benim zorlu kızım...) Ella karakteri haricinde kitaptaki kadın karakterlerden birini bu kadar sevebileceğimi düşünmezdim. Karakteri ve duruşuna hayran kaldım. Tıpkı Easton gibi bende Hartley'i çözmeye çalıştım. Çözdükçe dedim ki her görünen şey gerçek değilmiş. Zaten Easton' a laf yok. Aşırı seviyorum. Ama benden söylemesi EASTONCUM HARTLEY İLE BAŞIN BELADA :D Erin Watt kesinlikle bu kitapta harika kurgu yaratmış. Çünkü bu ikiliye bayıldım. Hatta kitabın sonu akıllarda soru işareti bırakarak bitince serinin devamına hızlıca geçiş yapmam gerektiğini düşündürdü. O zaman ne ne diyoruz? Çatlak Krallıkta görüşürüzz...
2024 34. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2024 20:23
Gerçekten bu serinin son sayfalarına dayanamıyorum hiç acıması yok bu yazarların. Easton'u çok seviyorum ama gerçekten kendine gelmesi ve o çenesini biraz tutması gerek. Hartley'nin babasıyla aynı şeyi düşündüğümüze inanamıyorum yani kitapta bir çok kez benzerliğe dikkat çektiler ama umarım gerçek değildir. Easton'ın kaldırabileceğini sanmıyorum bu olayı. Hartley'nin ailesiyle yaşadıklarına gerçekten üzüldüm ama kendileri hâlâ ayakları üstünde durmaya çalışan güçlü bir kızımız. Sanırım spoiler yemeyi göze alıp bir sonraki kitaba şöyle bir bakacağım 乁⁠|⁠ ⁠・⁠ ⁠⁠ ⁠・⁠ ⁠|⁠ㄏ
2024 Okuma Raporları
2022 51. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2022 21:51
#düşmüşvaris "Vücudum benim oyun parkımdır. Hayır, bir dakika. Lunaparkım … Eastonland." Bu alıntıyla başlamak istedim yoruma çünkü Easton’cığımm tam bir velet. Çok çılgın, çok cüretkar ve hızlı. Ona dair onun hayatını, düşüncelerini okumak karakterini daha iyi analiz etmek şahaneydi bu kitapla. Serinin diğer kitaplarında da haliyle geçiyordu ismi o ailenin yaramaz çocuğu orada yan karakterlerden biriyken bile çok sevmiştim serseriyi Astor Park’da artık son senesi. Bu sene bomba bir zaman geçirip mezun olma hayallerinde. Okulda yeni birini keşfediyor. Hartley. Oldukça güzel ama Astor park kızlarından oldukça farklı. Tabi bizim çapkın Royal’in kızı farketme sebebi ise olay bir şekilde bu kıza basılmasıEe tabi söZde o kız arkadaş yapmaz. Sonrasında kızın farklı olması, en önemlisi ona karşı tepkilerinin diger kızlardan farklı olması dikkatini çekıyor. Eee kaçan kovalanır hesabı Easton Hartley’i tavlama derdinde. Amaaa bilmediği şey ise o gerçekten farklı yaralı ve sevilmeyi hakeden bir kız. Tabi Easton’nın başlarda amacı farklı olsada bu kıza fena kapılıyor gibi. Yani kısacası ana karakterimiz Easton Royal’in tüm yaşamı, aslında dışardan göründüğü gibi olmayan ruhu ve hissettikleriyle Easton bir bütün halinde gözlerimizin önünde. Onun iç sesini dinlerken o muzip tavırlarını okurken cidden çığlık ata ata okudum desek yeri var. Çoğu sayfada gülücükler eksık olmadı. Eğlenceli bir karakter bir okadar da yanlız. Onun o Royellerden gelen yenilmez duruşu,malesef ki yaşadıkları ile yenilmeyide pişmanlığıda sevmeyide değer vermeyide öğrenecek. Yinede onca hergeleliklerine rağmen sevilmeyecek gibi değil Royallerin bence en favori karakteriydi. Bence bu türü sevip hala Royal rüzgarına kapılmadıysanız çok geç kaldınız demektir… …
2024 22. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2024 00:45
Easton Royal, Royal serisinin en sevdiğim erkek karakteri diyebilirim. Önceki kitaplarda da okuduğum üzere Easton Royal, eğlenmeyi dibine kadar seven. İşin sonunu düşünmeden eyleme geçen vurdum duymaz biri olarak görünse de ailenin ortanca çocuğu olmak onu bir şekilde yalnızlığa itmiş ve bunu da alkolle bastırmaya çalışan biri olduğunu okuyoruz. Son yılında olması ve okulda tek Royal olduğu için herkes ondan birşeyler koparmaya çalışmasının yanına bir de onu ilk defa reddeden okulun yeni kizı Hartley Wrighttan eklenir. ilk başlarda reddedildigi ve sıkıldığı için Hartleyiin peşine takılsa da daha sonrasında onun sorunlarını ve kendinde de olan yalnızlığını keşfeder. Günler geçtikçe onu düşünmeden edemez ve ondan kopamaz. Hartley Wright'tan kendi sorunlarını çözmeye çalışırken üzerine Easton Royal'in ona olan ilgisi yüzünden okulda ilgi odağı olması işleri yokuşa sürer ve Easton'ın düşünmeden hareket etmesi Hartley'in başını büyük bir belaya sokar.
felaket
2023 24. kitabı
Bir an önce bitsin diye okudum. Serinin diğer kitaplarını okumadım okumayı da düşünmüyorum çünkü bir hikaye ancak bu şekilde çöp edilebilirdi. Easton eğlenceli olabilecekken direkten dönen saçma bir karakter olmuş, Hartley ona nazaran daha iyi yazılmış ama yine de kitabı kurtaramamış. Elbette böyle bir kitaptan sanat edebiyat falan beklemiyordum ama en azında akıcı olabilseydi durumu biraz kurtarırdı. Neyse yaşandı bitti:))
DÜŞMÜŞ VARİS KİTAP YORUMU
·304 syf.·
2022 17. kitabı
ERİN WATT - DÜŞMÜŞ VARİS 5/4 ⭐⭐⭐⭐ ROYAL AİLESİ YİNE BİRİLERİNİN HAYATLARİNİ MAHVETMEYE DEVAM EDİYOR. TAM ANLAMIYLA SON SAYFALARDA BENİ ŞOKA UĞRATTI. İDRAK ETMEM ZAMAN ALACAK. Easton Royal, Royal ailesinin ortanca çocuğuydu kendisinden büyük 2 abisi vardı ve kendisinden küçük ikiz kardeşleri herkes birilerini bulmuştu ama Easton her zaman tek başınaydı. Zengindi, yakışıklıydı ve eğlenmeyi severdi. Sonuçları düşünmez olduğu gibi yaşardı ama bunu okula yeni gelen Hartley Wright'tan kesinlikle değiştirecekti. Eastonla ilgilenmiyor ve ona her defasında hayır diyordu. Hartley'i çözemiyor bu da daha fazla ilgisini çekiyordu. Ama yetişkin gibi davranmaya başlamadığı sürece Hartley'i kaybedeceği kesindi. İlk 3 kitabı okurken de en sevdiğim kardeş kesinlikle Easton'du. Evet Reed başrol olsa da ben yan karakterleri daha fazla seviyorum. İkizler zaten bazen vardı bazen yoktu. Bu yüzden Easton'un hikayesini de okumayı çok sevdim. Her zaman umursamaz flört etmeyi seven Easton, Hartley ona hayır dediğinde set bir kayaya çarptığını çok sonradan anladı. Ve sanırım en sevdiğim şey de Easton'un arkadaş olmaya çalışması elinden geleni yapması. Onu dinlemesi yargılamaması. Hartley, Easton'dan hoşlansa da onun nasıl biri olduğunu bildiği için hep uzak durdu ya da denedi diyelim. Ama sağlam irade varmış fcbjdhksjlcds Ama tabii Easton yine Royalliğini konuşturarak her şeye burnunu soktu ve buradan nasıl toparlayacak bilmiyorum. Psikolojisi yeterince kötü durumdayken... Easton'u okumak çok zevkliydi. Bayıldım. Devamını okumak için sabırsızlanıyorum. Ve ben, Easton Royal evren yasalarınca ilgimi çeken her şeyin peşine düşmeye yükümlüydüm. "Vücudum benim oyun parkımdır. Hayır, bir dakika. Lunaparkım. Eastonland. Hatunlar bu çılgın Eastonlans gezintilerini deneyimlemek için çok uzaklardan
2022 15. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2022 21:48
Beni tanıyan herkes benim şu seriye ve Easton Royal'e aşkımı biliyordur artık sanırım. Aslında itiraf etmem gerekirse en çok ilk kitabi seviyorum. Ama bir kere sevdikten sonra bizde yarı yolda bırakmak yoktur! Heheyt beee! Canımız ciğerimiz Easton'unumuz yine bildiğiniz gibi. Hatta bence aldığı alkoller ve kafasına aldığı darbelerden ötürü beyin hücrelerini kaybetmeye devam ediyor. Tamam ne yapsan okeyim, tamam seni o kadar seviyorum ki her durumda affederim ama bir tane de akıllı bir şey yapsaydın ya? Bütün kitap aha şimdi bir şey yapacak her şeyi affettirecek dedim ama olmadı. Bu kitapta akıllanmadık belki son kitaba. Inşallah amin Hartley'e de pek ısınamadım. Easton neden ısındı onu da anlamadım. Bence bırakalım bu kızı bebeğim hı ne dersin? Gerçi sana dayanabilecek kız bulursak el üstünde tutmamız lazım ama Sonuna yine bombayı atıp kaçtı saolsun yazarlarımız. Her zamanki gibi çok feci süpriz sonlu. Toparlamam gerekirse Hartley sevmedim. Kitabı az sevdim. Easton'u hep severim, yeni kitabi heyecanla beklerim
EASTON
2022 17. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2022 10:32
Royal serisini okumaya başladığım ilk zamandan beri favori royalim olan easton ın kitabını SABIRSIZLIKLA bekliyordum ve çok geçmeden okuyabildim. Easton in ağzından okumak benim için COK büyük bi keyifti.Eğer karşılaştıracak olursam serinin diğer kitaplarına göre kaos derecesi daha azdı diyebilirim ama amaa neyseki devamı olucak ve daha cok olay olucağını tahmin ediyorum sonuna bakarak. Kitapta kıyafet değiştirir gibi kız değiştiren easton ın kafayı okula yeni gelen hartley adlı kıza taktığını-hoşlandığını görüyoruz ki bu bence artık olması gereken bir şeydi. Reed gibi onunda sürekli ve uzun ilişkide mutlu olmasını ve karakter gelişimi yaşanmasını çok istiyordum. Umarım öyle olur. Easton genel olarak gerçekten kafasına eseni düşünmeden yapıcak biri ve bunu bu kitapta çokça gördük. Bakalım artık sorumluluk sahibi biri olmaya başlayacak mı acaba. SPOİLER. O SON NEYDİ ÖYLE Ağzım açık kaldım hartley eastona kızdıktan sonra bi anda arabayla giderken ikizlerin arabasına çarpıyor ne alakaaaa abi ne alakaaaa onlar nerden çıktı bi kere. Bu sahne cidden gerekli miydi ya sıyırıxam kafayı. Devam kitabı HEMEN gelmeli . Neyse yinede ben seb in öldüğünü düşünmüyorum sonuçta ek kitaplar olduğu için serinin gidişatını bozacak çok bir şey yapmazlar herhalde ve hani seb yani öldürme lütfen onuda. İkizlerden bahsetmişken laurenin gerçek yüzünü gördük ya cidden ikizler oyuncak gibi oynatıyor elinde güya bende ikizlerin akıllı olduklarını sanırdım resmen kızın arkasında kuyruk olmuşlar. Umarım bu sorun 2. Kitapta çözülür. Tabi seb e bir şey olmazsa… Heh unutmadan bide ella her şeyi ispiyoncu gibi reed e anlatmasına ve her şeye karışmasına bi tık gıcık oldum ama yinede eastona değer verdiğini biliyorum ve onu seviyoruz Hoscgalın Yine bir şey söylemeyi unuttum… Hartley in aile içi
2022 45. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2022 17:38
Royallerin Easton’ı okumak istiyordum fakat bu kitabın bu kadar durağan olacağını tahmin etmiyordum. 5.kitap artık biz Easton’ı zaten biliyoruz. Serinin doğasına uygun olarak biraz daha kaos okumak isterdi bu gözler. Hartley çok efendi bir kızımız aynı zamanda çok da ketum. Zordu. Yani bu tarz bir karakteri okumak zevk vermedi. Diğer kitaplarda olduğu gibi sonu yine bir şok dalgası ile bitti. Son kitap daha hareketli olur diye umuyorum.