Puan

8.210 üzerinden
3.500 kişi
2021 37. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2021 14:30
Faust, Goethe'nin şiirsel bir dille yazdığı oyunudur .faust adında bir doktorun şeytanla olan anlaşmasını ve aşkını anlatır . Olay örgüsü biraz karışık bir kitap buna rağmen her sayfada altını çizecek satırlar bulabiliyorsunuz . Tavsiye ederim okumanızı
2021 7. kitabı
(Spoi içermez) Sanırım hayatın son dönemine dek yazmayı sürdürdüğü, bir yaşamı sığdırdığı Goethe nin en güzel eseri. Yer yer kendinizi bir oyunda, tiyatro sahnesinde canlı imgelediğiniz okumalar çoğunlukta. Ancak içeriğe hiç değinmeden bazı diyalogların beni ne derece etkilediğini, ne derece ustalıkla karşılıklı haklı tartışmalarla müthiş bir lezzetle okuduğumu abartı olmayacak bu beğeniyi nasıl ifade edeceğimi bilemedim. Derhal okunması gereken bir kitap.
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Faust
2021 9. kitabı
Sanırım Goethe'yi okudukça ona aşık oluyorum, bir insan nasıl bu kadar romantik olabilir aklım almıyor..Öyle bir şairane uslup,o kadar akıcıydı ki 2 saatte bitirdim.. Kitabı okurken aynı zamanda ön bilgiye sahip olmanız gerekli bilmediğim detayları hemen araştırıverdim.Mefistofoles ve Faust'u dinlerken hayal dünyamda onlarlaydım adeta..Margerete'de bizimle beraberdi sanki :) ALINTILAR; Cesaret duyuyorum ,dünyaya açılmak için.Dayanmak için dünyanın keder ve mutluluğuna ;Geliyor kasırgalarla boğuşmanın cesareti...
Absürt
2026 23. kitabı
Okunma: 10 Haziran 2026 15:37
Çevirinin önemi nedir? adlı çalışma oldu benim için her şeyden evvel.. Daha fazlasını bilmek, anlamak ve yaşamak isteyen; içindeki sıkıntıyı bir türlü gideremeyen ve bunun neticesinde şeytanla yaptığı anlaşmayla bizleri de sürükleyen bir yolculuk Faust. Ruhunu şeytana satarak aslında yeniden hazlarını, arzularını ve tutkularını keşfe çıkıyor. Ancak bu keşif sırasında biz de insanın karanlık tarafıyla, kırılgan tarafıyla ve belki de kabullenmekte zorlandığımız yönleriyle karşılaşıyoruz. Daha mutlu, daha bilgili, daha güçlü ya da daha fazla hazza sahip olabilmek uğruna aslında ne kadar büyük şeylerden ödün verebileceğimizi gösteren bir eser. Bu yüzden bence zamansız bir kitap; çünkü anlattıkları bugün de hâlâ hayatımızın içinde ve oldukça tanıdık. Tabii ki böyle bir eser hakkında kısa bir paragrafla yorum yapmak çok zor. Pişmanlık, affetmek, sevgi ve insanın kendiyle hesaplaşması üzerine uzun uzun düşündüğüm yerler oldu. Ancak ben biraz çeviri kurbanı oldum. İlerlemekte zorlandım; bazı cümleleri anlamak benim için kolay olmadı ve bu durum zaman zaman odağımı kaybetmeme neden oldu. Hatta bazı bölümlerde oldukça sıkıldım. Bu yüzden Faust, en kısa zamanda farklı bir çeviriden yeniden okumam gerektiğini düşündüğüm eserlerden biri olarak kaldı.
2023 3. kitabı
Aşk uğruna ruhunu şeytana satan Faust şahsında, insanoğlunun aslında yaratılıştan günümüze kadar devam eden ve kıyamete kadar da devam edecek şeytanla verdiği mücadelenin işlendiği eserde; insanın zaaflarını ve şeytanın tuzaklarını görecek, gayrimeşru zevklerin nasıl ebedi ıstıraplara sebep olduğunu anlayacaksınız. Tiyatro metni formunda, hoş bir klasikti. Tavsiye ederim okumanızı.
Faust