Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dünyanın Neden Bu Kelimeye Hala İhtiyacı Var?

Feminizm

Nikki Van Der Gaag

Feminizm Hakkında

Feminizm konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Dünyanın Neden Bu Kelimeye Hâlâ İhtiyacı Var? Ülkemizde olduğu gibi dünyanın dört bir yanında da kadınlara yönelik tarihsel ayrımcılık ve şiddet çeşitli boyutlarıyla hız kesmeden devam ederken feminizme duyulan ihtiyaç gün geçtikçe artıyor. Nikki van der Gaag, bu yakıcı ihtiyacın nedenlerini feminizmin anlamına, tarihine, karşılaştığı güçlüklere ve kuramın kendi içindeki farklılıklarına da değinerek, sarih bir biçimde özetliyor. Gündelik hayat, sosyal ilişkiler, toplumsal roller ya da iş yaşamı… Söz konusu mekân ya da konum ne olursa olsun kadınların hayatlarını değiştirmelerinin şart ve mümkün olduğunu belirterek, hem zorluklara hem de ilham verici değişim hikâyelerine kulak kabartıyor ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin sonuçlarını çarpıcı istatistiklerle ortaya koyarak şiddetten sakatlığa, iş dünyasındaki erkek merkezlilikten sanal zorbalığa, pek çok temel ve güncel meseleyi gerçek yaşamdan örneklerle ortaya seriyor. Kadınların dünyanın farklı yerlerinde olsalar da ortak sorunlarına nasıl çözümler bulduğunu aktararak deneyim yoldaşlığı kurmayı da amaçlayan bir başvuru kitabı.
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 10 dk.Sayfa Sayısı: 147Basım Tarihi: Mart 2019İlk Yayın Tarihi: 2018Yayınevi: Sel YayıncılıkOrijinal Adı: Feminism Why the world still needs the F-word
ISBN: 9789755709406Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 93.2
Erkek% 6.8
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Nikki Van Der Gaag
Nikki Van Der GaagYazar · 2 kitap
NIKKI VAN DER GAAG 2002’den beri toplumsal cinsiyet ve kalkınma alanında çalışan, özellikle kız çocuklarıyla erkekler ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularına odaklanan bağımsız bir araştırmacıdır. Feminizm ve Erkekler (çev. Güzide Diker, Aram Yayınları, 2017) ile Guide to Women’s Rights (2008) adlı kitapların yazarı ve State of the World’s Fathers (2015) kitabının ortak yazarlarından biridir.