Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Ardından

Ağustos 2015
Panama Yayıncılık

·230 syf.·
2026 1. kitabı
Fırat'a Destan Kitap hakkında şunu söyleyebilirim; okuyucunun dikkatini bir an bile dağıtmayan, son derece sürükleyici bir dille kaleme alınmış. Bu eseri elime alırken amacım; hayalleri olan, başarılı, dürüst ve vatansever bir genci; çoğu kişinin -yine- "üç maymunu" oynadığı bir dönemde korkusuzca öne atılıp yanlışa "dur" diyebilecek kadar vatanına sadık o güzel insanı daha yakından tanımaktı. ​Bu kitapta sadece Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu tanımıyorsunuz; her sayfada iliklerinize kadar Türklük şuurunu hissediyorsunuz. Kitabın bu denli kıymetli cümleler içermesinin temel sebebi, aziz şehidimizin vatanına ve bayrağına olan o sarsılmaz sevdasıdır. Hayatı boyunca bu değerlerle yaşamış ve yine bu değerleri çiğnetmemek uğruna şehitlik makamına erişmiş. Her ne kadar ulaştığı makam kutlu olsa da; hainlerin fütursuzca hareket etmesi, kimsenin duruma müdahale etmemesi ve göz göre göre gencecik bir insanın hayallerinin, yaşamının elinden alınması insanın kalbini derinden sızlatıyor.
2018 6. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2018 16:42
Yanıbaşımda şehadete eren Fırat kardeşimin kitabını okumak nasip oldu bana da.Garip ve buruk bir his.Rahmetli Fırat'ın hayatına vakıf olan birisi olduğum için beni epey etkiledi ,herkeste aynı etkiyi yaratır mı bilmiyorum.Tavsiye edebilirim..
2020 125. kitabı
Öncelikle ahmet haldun terzioğlu kitapları gerçekten çok güzel hepsini severek okudum ve beğendim tarihi okuyucuya çok güzel anlatıyor ama tarih ve tasavvuf kitapları sanki yeterince ilgi görmüyor gibime geliyor insanlar bilinmeyen bir konuyu daha çok seviyorlar gibime geliyor yani bir meal ve siyer kitabı yada tarih kitabının diğer kitablara göre okunma oranı sanki daha düşük ahmet haldun terzioğlu kitaplarını çok seviyorum türkçü bir yazar ama tarih bilgisi çok iyi ve o dönemi çok güzel anlatıyor hatta ben nihal atsızdan daha çok sevdim tarihi severlere kesinlikle şu kitabları tavsiye ederim 1 mete 2 göktürkler 3 hasan sabbah 4 enver paşa 5 osman batur Evet fırata destan kitabını okurken şunları düşündüm biz birlik olamıyoruz farklı düşünceler hep birbirini dışlıyor oysaki muhalefet ve iktidar birleşebilmeli bir ülkede farklı düşünceler olmalı insanlar oturup tartışabilmeli ama haddi aşmadan birbirini kırmadan saygı ile sevgi ile bir ülkede kırmızı çizgiler olmalı herkes islama ezana bayrağa saygı duymalı şehitlerimiz unutulmamalı işte fırat çakıroğlu da bir şehittir ve ben bu vesileyle tüm şehitlerimize bir fatiha okudum tüm ölmüşlerimizi rahmet ile saygı ile andım Evet kitap bana ne düşündürdü kürt açılımını açılım sürecini ve yapılan hataları düşündürdü keşke kürdistan bayrağı asılmasaydı keşke şivan perver konser vermeseydi keşke sn öcalan denmeseydi dün bu hatayı akp yaptı bugün chp yapıyor umarım tüm siyasi partiler teröre şiddetle karşı çıkar ve reddeder işte tüm siyasetçilerin en önemli görevi teröre karşı çıkmaktır kim teröre sahip çıkıyorsa tüm beddualar onun üzerine olsun yazıklar olsun vatana ihanet eden kancık ve soysuzlara Evet kitap bana ne düşündürdü bizi hep siyaset ayırıyor oysaki deniz gezmiş mahir çayan abdullah çatlı nazım hikmet necip
Kitap yorumum
2021 10. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2021 13:43
Tarih okurken, Tarih yazan yiğidin adıdır Fırat.! Destanlar; yiğitler, kahramanlar üzerine kurgulanır. Bu destan da Fırat için... Uzun boylu, yakışlı, güler yüzlü, dost, arkadaş, Ülküdaş Fırat... Beyza’nın Fırat’ı, Fırat... O, anasının, babasının bir tanesi. O, davasının eri... O, Türkoğlu Türk bir çeri. “ Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Ülkücü Şehitler Kervanı’na katıldı!” Bir söz vardır ki kanıtlanmıştır. Nerede bir Türk şehit olursa... Tanrı Dağları titrermiş, yürek titremesinde... Ve o yiğidin ruhunun gelmesini beklermiş o yana doğru... Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum dostlarım. Kitapla kalın #kitaptanalıntısı "Tanrı sevgisi.. Türklük sevgisi.. Yurt sevgisi.. Bayrak sevgisi.. Ana-baba sevgisi.. Özgürlük sevgisi.. Ocak sevgisi.. Ülkü sevgisi.. Ve .. Bir de sen.Beyza.. " demişti Fırat. #kitapyorumu #okudumbitti #kitaptanalıntıları #arkakapak #FIRATADESTAN #ahmethaldunterzioğlu #panamayayıncılık #gökgirsinkızılçıksın #sayfa230
2017 58. kitabı
Okunma: 01 Kasım 2017 07:23
Adın Fırat'tı, ruhun ise Orhun Son yolcusu sen oldun hak yolunun Cennete dökülen mübarek suyun Bir damlası oldun aktın sen reis...
·230 syf.·
2024 24. kitabı
Tarih okurken tarih yazan yiğit Fırat Yılmaz Çakıroğlu... Ege Üniversitesi'nde bölücü terör örgütü PKK'lı öğrencilerle mücadele ederken haince şehit düşürülmüştür. Bu kitap vesilesiyle bazı yanlış düşünceleri düzeltmek istiyorum.Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu şehit edenleri "masum sosyalist" olarak lanse ediyorlar halbuki onu şehit edenler Pkk'lı teröristlerdir. Teröristler sadece dağlarda değil heryerdelerdir. Biz bunlarla mücadele etmek zorundayız. Atatürk'ün Gençliğe hitabede dediği gibi "Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafa etmektir." Fırat Yılmaz Çakıroğlu'da vatanı muhafaza ve müdafaa etmeye çalışırken şehit düşmüştür. Bazı kişiler "Onun orda ne işi vardı, bu ülkenin askeri polisi yok mu "gibi sözlerde bulunuyorlar. Fakat kolluk kuvvetleri görevini yapmamaktadır. Çözüm sürecinde teröristlere verilen taviz unutulmamalıdır. Bayrağa, Atatürk büstlerine saldırılar olmuş kolluk kuvvetleri sessiz kalmıştır. Bayrağa, Atatürk büstlerine yapılan bu saldırılara sessiz kalmak vatana ihanettir. 20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesi'nde bir yiğide kıydılar. Şehitler vurulunca değil, unutulunca ölürler. Unutmadık unutturmayacağız! "Bir söz vardır ki kanıtlanmıştır Nerede bir Türk şehit olursa... Tanrı Dağları titrermiş, yürek titremesinde... Ve o yiğidin ruhunun gelmesini beklermiş o yana doğru..." "Ne demişti Özlem Anne? 'Umarım Fırat'ım boşuna ölmemiştir?' Fırat boş yere şehit olmadı. O, bu büyük milletin yüreğinde ilelebet yaşayacak..." Ruhu şad, mekanı cennet olsun
2019 9. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2019 23:19
"Vay gardaşım, vay Fırat'ım demek sen de..." Her şeyi anlatmıyor mu? Şu cümle yürekleri titretmiyor mu? "Demek sen de..." ne demek ha? Artık bitti, artık acılar yok, yürekler Ülkücü Şehit oduyla yanmayacak... Nasıl da inanıldı buna, nasıl da güvenildi? Analar-babalar gözlerinde hiç büyümeyen evlatlarını güvenle yolluyordu Ülkü Ocaklarına, o kutlu dergaha... Bilebilirler miydi ki o yiğit Fırat'larının kahbe pusuda şehit edileceğini? Vallaha bir şey söyleyeyim mi, başımızda Türk ve Türkiye düşmanı, hatta haddimi aşıyorum(!) İslam düşmanı bir iktidar olduğu müddetçe bu aileler evlatlarını camiye bile gönderemeyecek duruma gelecekler. Bu kadar aymaz, sorumsuz, haince hareket eden iktidar yüzünden. Teröristle pazarlık yapan bir iktidarın soruyorum size: Bu ülkenin menfaatine ne beklenebilir? Hiçbir şey beklenemez. Milli vicdan emretmiyor mu "Teröristle müzakere olmaz mücadele olur." diye. Bu kadar safmıydınız? Ya da siz başkasına mıydınız? Ulan sahi siz kimin adamıydınız? Bu zihniyet Türk zihniyeti değil, İslâmi tutum hiç değil. Ee... Geriye ne kaldı? Amerika mı İsrail mi? Gerçi farkeder mi, sonuçta ikisi de Türklük yağısı birer cani! Ancak bunların yapacabileceği ne kadar haince davranış varsa hepsini bu iktidar çoktan yaptı. Hiç fire vermeden. Arada ezilen Türk oldu, Müslüman oldu. İstenen de buydu zaten. Müslüman Türkü acundan silmek. En büyük yağıları, en büyük korkuları olan Müslüman Türkü... Fırat Yılmaz Çakıroğlu ihmaller sonucu şehit edildi. Hadi çözüm adı verilen haince sürecin getirdiği güçle pkklılar üniversitede azdı, eylemler yaptı, kendilerince anmalar, pkk ve apo bayrakları astı, hatta okulun içine çadır bile açtı, onu da geçtim Rektöre kadar çıkıldı, durum anlatıldı. Rektör koltuğun sıcaklığından bir şey yapamadı, Polislere müdahale izni verilmedi. E peki
Siyaset
2020 8. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2020 18:25
Ah Fırat ah... Nasıl yaktılar seni yiğidim. Ardından ağlasak sana ulaşır mı? Dualar sana değer mi cennete? A. Haldun Terzioğlu'ndan Çakıroğlu'na dair.
2017 1. kitabı
Gerçekten heyecanla okudum, duygulandım ve ağladığım anlar oldu.Harika bi kitap herkese tavsiye ediyorum ........................................
2020 17. kitabı
Son şehidimiz Fırat yılmaz Çakıroğlu'nun doğumdan şehit oluşuna kadar hayatını anlatıyor. Vay gardaşım, vay Fırat'ım demek sen de..." Her şeyi anlatmıyor mu? Fırat olur akarız Ege koridorlarında gururla söyleyebileceğim sözün anlam ve sebebidir Fırat Yılmaz Çakıroğlu

Ahmet Haldun TerzioğluYazar · 92 kitap
1960 yılında, Trabzon, Beşikdüzü İlçesi, Takazlı Köyü'nde doğdu. Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Mezunudur. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirmiştir. Devlet memuru olarak Türkiye'nin hemen her bölgesinde; doğudan batıya, kuzeyden güneye görev yapmış ve 2006 yılında hizmet süresi dolar dolmaz, kendi isteği ile emekli olmuştur. Evli ve iki çocuk babasıdır. Edebiyat hayatı tarım konularında broşürler hazırlayarak ve makaleler yazarak başlamıştır. Bir dönem mesleki bir derginin yayın kurulunda görev almış ve köşesinde sürekli makaleler yazmıştır. Kısa bir dönem derginin editörlüğünü yürütmüştür. Bazı kurum, kuruluş, siyasi parti ve kişiler için özel çalışmalar yapmış, yazıları, fikirleri, projeleri, hazırladığı afişler ve sloganları kullanılmıştır. Pek çok dergi ve kitapların düzenlemesinde ve çıkarılmasında katkı sağlamıştır. Çeşitli kurum ve kuruluşlar için tanıtıcı film senaryosu yazmış, bunların hazırlanmasına katkıda bulunmuştur. İlgi alanını Türk Tarihi ve Mitolojisi üzerine yönlendiren yazarın iki adet yayınlanmış mitolojik romanı bulunmaktadır. (Gök Tanrı'nın Çocukları ve Oğuz Han) 2006 IV. Gila Kohen Öykü Yarışmasında, "Veresiye defteri" isimli öyküsü yayınlanmaya layık bulunmuş ve hazırlanan kitapta yer almıştır. 2007 Yılı Mustafa Necati Sepetçioğlu Tarihi Roman Yarışmasında "Alp Er Tunga" İsimli Mitolojik Romanı ile Birincilik Ödülüne layık görülmüştür. 2008 Yılında Gelir İdaresi Başkalığı'nın düzenlediği, Vergi konulu Tiyatro yarışmasında, Çocuk Oyunu Dalında "Karınca Kararınca" isimli oyunu ile ikincilik ödülü almıştır. Oyunu yayınlanmış ve sahnelenmiştir. 2008 İLESAM "Esere ve Emeğe Saygı" Öykü yarışmasında "Gitti Hatıralarım" isimli öyküsü mansiyon kazanmıştır. Daha birçok edebi yarışmada ödülleri bulunmaktadır.