Tahmini Okuma Süresi:
1 sa. 23 dk.
Sayfa Sayısı:
49
Basım Tarihi:
Kasım 2018
Yayınevi:
Random House Publisher
ISBN:
9781984818027
Dil:
İngilizce
Format:
Ciltli

Yorumlar ve İncelemeler

Bir Tilkinin Ağzından İnsana Dair Eleştiriler
Puan vermedi·64 syf.··
2023 1. kitabı
·
5 saatte okudu
·
Okunma: 04 Ocak 2023 00:57
“Siz insanlar basit bir tilkiden bir tavsiye alır mısınız? Siz her zaman hikayeler mutlu sonla bitsin istiyorsunuz, biliyorum. Hikayenin sonu mutlu olsun istiyorsanız daha iyi insanlar olmaya çalışmalısınız.” Kalp sızlatan, insana ve kötülüğe dair eleştirileri barındıran kısa bir öykü. Her yaşa hitap ediyor ve biraz da hüzünlü. Yazar, tilkinin ağzından yazdığı için bolca yazım yanlışı yapmış. İlk sayfalarda gözleriniz kanayabilir ancak bu yazım yanlışları tuhaf biçimde bir mantığa sığdırılmış. Böylece okuma keyfiniz bozulmuyor, çabucak alışıyorsunuz. Kısa ve çabucak bitirebileceğiniz, fazla derin olmayan, eleştirel türden bir kitap.
Edebiyat
Tilki 8George Saunders · Delidolu Kitapları · 2021319 okunma
Bir Tilkinin Gözünden İnsanlık…
10/10
·64 syf.··
Beğendi
·
2025 42. kitabı
Bütün yaşlara hitap eden,kısa ama çarpıcı bir modern fabl. Tilki 8 adındaki bir tilkinin gözünden insanların dünyasına bakıyoruz. Tilki, insan dilini öğreniyor, onların yaşamını gözlemliyor ve bir noktada insanlarla olan çatışmaların, açgözlülüğün ve yıkıcılığın farkına varıyor.Dil oyunları ve tilkinin saf, naif anlatımı, aslında toplumsal eleştiriyi daha vurucu hale getiriyor.Doğa-insan çatışması, empati, açgözlülük ve duyarsızlık gibi temalar işleniyor.Kısa olmasına rağmen çok düşündüren, biraz masal tadında ama felsefi yönü güçlü bir eser.Bence kitap hem diliyle eğlenceli hem de düşündürücü; özellikle çevre, hayvan hakları ve insan davranışları üzerine farklı bir bakış açısı kazandırıyor.En sevdiğim yeri son cümlesi oldu ,bence çok vurucu bir cümleydi:Siz insanlar,basit bir tilkiden bi tavsiye alır mısınız?Siz her zaman,hikaayeler mutlu sonla bitsin istiyorsunuz,biliyorum. Hikaayenin sonu mutlu olsun istiyosanız,daha iyi insanlar olmaya çalışmalısınız.(Yazım yanlışları kitaptaki gibidir.) Gönülden tavsiyedir.
Hayat
Tilki 8George Saunders · Delidolu Kitapları · 2021319 okunma
Tilki 8
10/10
·64 syf.··
2025 7. kitabı
Tilkiler arasında Tilki 8 diye adlandırılan bir tilkinin gözünden insanoğlunun hayatının anlatılması. Tilki 8, insanları çocuklarına masallar anlatırken tanır. Pencerenin altında masallar dinlemeyi sever. Yavaş yavaş da insanları tanır. Zaman geçer başından pek çok olay geçer. İnsanların acımasızlığına şahit olur. En yakın arkadaşını da insanların bu acımasızlığı yüzünden kaybeder. Tilki 8 George Saunders
Tilki 8George Saunders · Delidolu Kitapları · 2021319 okunma
8/10
·64 syf.··
Beğendi
·
2021 145. kitabı
Sevgi kavramının nasıl da biz insanlara sonradan eklendiğini, işletim sistemimiz içerisinde her zaman yer almadığı konusunu işleyen oldukça duygusal bir metin olmuş. George Saunders ne yazsa okurum diyenler bundan ayrı bir keyif alacaktır.
Tilki 8George Saunders · Delidolu Kitapları · 2021319 okunma
Nitelikli çocuk edebiyatı kitap tavsiyesi
Puan vermedi·64 syf.··
2025 60. kitabı
·
1 saatte okudu
·
Okunma: 30 Ağustos 2025 12:59
George Saunders’ın “Tilki 8” adlı kitabı, hem çocuklara hem yetişkinlere hitap eden, felsefi yönü güçlü ve duygusal bir hikâyedir. İnsanların dünyasına hayranlıkla yaklaşan bir tilkinin gözünden anlatılan hikâye; doğa, empati, güven ve hayal kırıklığı gibi temaları işler. Tilkinin dili aracılığıyla farklılıkları anlamaya ve sorgulamaya teşvik eder. Anlatımı mizahi ve sade olsa da, “iyi olmak ne demektir?”, “doğaya karşı sorumluluğumuz nedir?” gibi derin sorulara kapı aralar. Bu yönüyle *P4C (çocuklarla felsefe)* atölyeleri için ideal bir metindir. “Tilki 8”, çocukların dünyaya farklı gözlerle bakmasını sağlayan, doğaya ve insanlığa dair derin sorular soran nitelikli bir çocuk kitabıdır. Felsefi içerikli kitaplar arayan ebeveyn ve öğretmenler için güçlü bir öneridir. Hem edebi hem etik açıdan zengin bir okuma deneyimi sunar.
Edebiyat
Tilki 8George Saunders · Delidolu Kitapları · 2021319 okunma
İnsanlar neden bu kadar kötü
10/10
·64 syf.··
Beğendi
·
2023 21. kitabı
·
1 saatte okudu
·
Okunma: 01 Ekim 2023 02:00
İnsanoğlunun, vahşi bir hayvan diye bildiği bir hayvandan bile misli misli,kötü ve vahşi ve vicdan yoksunu olduğunu çok güzel anlatmış bize yazar. İnsan hep kendine çalışan, kendini düşünen, seven, doğayı ve hayvanları düşünmekten yoksun, bencil bir varlık. Oysa ki bu dünyada hep beraber olduğumuzu bilmeliyiz, bunu artık öğrenmeliyiz. Bunu anlamak için daha ne kadar zaman geçmeli bilemiyorum. Harika bir yazar, harika bir metin. Okunmalı ama böyle sindire sindire okunmalı, hatta arada tekrar tekrar okuyacağım. Anladığımı, hissettiğimi unutmamak için.
Edebiyat
Tilki 8George Saunders · Delidolu Kitapları · 2021319 okunma
Puan vermedi·64 syf.··
2025 5. kitabı
Hikayenin sonu mutlu olsun istiyorsanız daha iyi insanlar olmaya çalışmalısınız.Felsefik,eleştirel,nükteli bir öykü kitabı.Doğa-insan çatılması ele alınmış.
Tilki 8George Saunders · Delidolu Kitapları · 2021319 okunma
Bu kitabi yazan bir tilki; Tilki 8
10/10
·64 syf.··
2025 62. kitabı
Tilkilerin numaralarla isimlendirildiği bir hikayenin içinde Tilki 8'i dinliyoruz. O, insanların konuşmalarını dinleye dinleye insanca konuşmayı öğrenmiştir. Kimi zaman çocuklarına sevgi dolu hikayeler anlatan bir insanı severken, kimi zaman onların canlilar dünyası ile ilgili anlattıklarının birçoğunun yanlış olduğunu söyler. İnsanların dediği gibi tilkiler kurnaz değildir ya da ayılar sevimli... Bir gün öncekilerin yaşadığı bu ormanlık alana koca koca kamyonlar gelir. Ve zaman içinde tilkilerin dünyasındaki canlar ölmeye, ağaçlar yok olmaya başlar. Tilki 8, yaşanan bu acı olayları insanların anlayabilmesi için insanca anlatır. Artık doğal ortamlarında yaşayamaz olunca önderleri olan Tilki 28, kendini suçlamaya başlar. Fakat Tilki 8'in dediği gibi onun hiçbir suçu yoktur yaşananlarda! Asıl suçlu... Asıl suçlu insanlardır. Çünkü bir ormanın içine büyük bir alışveriş merkezi yapmaya başlarlar. İşte bu öyküyü okurken aklıma daha önce kulüpçe okuduğumuz "Ayı Olmayan Ayı" kitabi geldi. Keşke bu yaşananları sadece kitaplarda okuyor olsaydık. Tüm bunları bize anlatan Tilki 8, akıllı bir tilki, güzel de bir tilki ve bize iyi olmayı öğreten bir tilki. Biraz da hayalperest ama olsun ben onu çok ok sevdim. Doğal hayatları yok olan tilkiler sonunda açlığa dayanamaz olurlar. Dostumuz Tilki 8 ve çok cok yakın arkadaşı Tilki 7 insanların ' Bir de utanmadan ismini Tilki Yuvası AVM koydukları' AVM'ye yemek bulmaya giderler. Gerisini anlatamayacağım yüreğim dayanmıyor... Evet Tilki 8 benim de aklıma o alıntı geldi : "Zamanların en iyisiydi,zamanların en kötüsüydü, hem akıl çağıydı hem aptallık, hem inanç devriydi hem de kuşku, aydınlık mevsimiydi, karanlık mevsimiydi, hem umut baharı hem de umutsuzluk kışıydı, hem her şeyimiz vardı hem hiçbir şeyimiz yoktu..." Tıpkı Charles
Tilki 8George Saunders · Delidolu Kitapları · 2021319 okunma
Tilki 8-george saunders
8/10
·64 syf.··
Beğendi
·
2023 14. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 22 Ocak 2023 09:29
Tilki 8 bir öykü kitabı kısa , yalın bir öykü hayalperest ve insan dilini öğrenmiş bir tilkinin öyküsü, masallardaki kurnaz tilki tiplemesine karşı çıkan , ayıların iyi olduğunu anlatan masalların yalan olduğunu anlatan, tilki 8 gözünden "aveme" yapan bir o kadar zalimleşebilen insanı görüyoruz.kısa güzel bir öykü kitabı Tilki 8 George Saunders
Edebiyat
Tilki 8George Saunders · Delidolu Kitapları · 2021319 okunma
Tilki Yuvası Aveme
8/10
·64 syf.··
Beğendi
·
2025 10. kitabı
·
1 saatte okudu
·
Okunma: 19 Temmuz 2025 15:53
Tilki 8, insanların dünyasını uzaktan izleyen meraklı bir tilkinin gözünden yazılmış, hem sevimli hem sarsıcı bir hikâye. İnsanların dilini öğrenmeye çalışan Tilki 8’in bakışı, naif olduğu kadar sorgulayıcı. Her ne kadar çocuklara masallar gibi görünse de kitabın alt metni oldukça güçlü: doğa tahribatı, insanın kibri, hayvanlarla kurduğu çıkar ilişkisi gibi temalar sade ama vurucu bir şekilde işlenmiş. Dipnot: Anlatım dili bilinçli olarak bozuk, çünkü hikâye bir tilkinin kaleminden çıkmış gibi – bu da onu hem eğlenceli hem özgün kılıyor.
Edebiyat
Tilki 8George Saunders · Delidolu Kitapları · 2021319 okunma
Reklam

Yazar Hakkında

George SaundersYazar · 11 kitap
George Saunders, CivilWarland in Bad Decline adlı öykü kitabıyla 1996 PEN/Hemingway Ödülünü almıştır. The New Yorker, Harper's ve Story dergilerinde yayınlanan eserleri iki kez 'Ulusal Dergi Ödülü' almış, üç kez de 'O. Henry Ödülleri' koleksiyonuna dahil edilmiştir. Yazar, şu an Syracuse Üniversitesi'nde yaratıcı yazarlık alanında ders vermektedir.