Bu kitap ile ilgili pek bir şey söylemeyeceğim. Fragmanlar okumak istiyorsanız, bu yayını önermiyorum. Parmenides ve hayatı hakkında merak ettikleriniz varsa, internette zaten yazıyor. Bir filozofu anlamanın en iyi yolu -anlamaktan anladığımıza bağlı- onun yazdıklarının üzerine yazılanları okumak değildir. Sizin onun hakkında okuduklarınızı anlayarak, onun hakkında ne kadar anlatım yapabileceğinize bağlıdır. Sevgili Kaan Ökten, kitabın içerisine kendi yorumlarını ve sözlük niteliğinde açıklamalarda bulunmuş. Bu sizin için iyimser bir açıklama ise mutlaka alınız. Lakin benim gibi okumak istediklerinizin arasına farklı görüşler sızıyorsa, sinirden kitabı fırlatabilirsiniz. Ben öyle yaptım. Parmenides ve görüşleri sadece 15-20 sayfa. Kitabın geri kalanı Ökten’e ait. Kitabın üzerinde yazan, ‘Notlandıran’ kelimesini suyun sızmasından korkar gibi yazmışlar. Okur bunu daha net görmeli. Kararını öyle vermeli.
Demek istediğimi daha iyi anlamışsınızdır. Emeği için minnettarım, bir işi yapmadan konuşmak kolaydır. Geceler ve gündüzler katmıştır bu sayfalar için lakin benim öğrenme arzuma ters bir durum. Parmenides çoğu filozof gibi yazılarına ulaşabileceğimiz bir düşünür değil. Günümüze gelen tek şiiri var, onu da bu kitapta görüyorsunuz. Yakın zamanda Platon’un diyaloklarına göz atacağım.