Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Freud Bu İşe Ne Derdi?

Sarah Tomley

Freud Bu İşe Ne Derdi? Sözleri ve Alıntıları

Freud Bu İşe Ne Derdi? sözleri ve alıntılarını, Freud Bu İşe Ne Derdi? kitap alıntılarını, Freud Bu İşe Ne Derdi? en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Literatürdeki adı: Adil Dünya İnancı
Dünyanın adil ve öngörülebilir bir yer olduğuna dair temel inanış, iyi insanların ödüllendirildikleri yolundaki yanlış inancımızı pekiştirir ve yetersizlik duygularını arttırmaya yarar. Dünyanın öngörülebilir olduğuna ve neden-sonuç gibi bilimsel bir hatta işlediğine inanıyorsak, her şeyin "apaçık" bir nedeni veya sebebi vardır. Dolayısıyla da hayatın en zorlu meydan okumalarının ardında bir sebep olmalıdır. Sözgelimi, bir araba kazasında yaralanmasına sebep arayan ("Neden ben?" diye soran) kişi, eğer dünyanın adil olduğuna inanıyorsa kaçınılmaz bir sonuca varabilir: Bunu hak etmiş olmalıyım.
"Kendi içine çekiliş dünyadan kesin bir el etek çekme değildir, dinginlik arayışıdır; sadece bu dinginlik içinde toplumsal hayata kendi katkısını sunması mümkündür." -Carl Jung -Sarah Tomley, Freud Bu İşe Ne Derdi? İş Bankası Kültür Yayınları, syf: 17
Sayfa 17
Reklam
dünyanın öngörülebilir olduğuna ve neden-sonuç gibi bilimsel bir hatta işlediğine inanırsak, her şeyin "apaçık" bir nedeni veya sebebi vardır. dolayısıyla da hayatın en zorlu meydan okumalarının ardından bir sebep olmalıdır.
Bir adam bir fantezi kurduğunda diğeri hayatını kaybedebilir veya bir köprü inşa edebilir... burada yaptığınız her şey, tüm bunlar başlangıçta bir fanteziydi.(...) dolayısıyla da içedönüklerin bu fantezilerden dolayı hiç de yüzü yere eğilmemelidir çünkü nihayetinde dünyadaki tüm icatların ve en parlak buluşların nüvesi fanteziler olmuştur hep. dünyanın hem dışadönüklere hem de dışadönüklere ihtiyacı vardır.
Sevmek esasen belli bir insanla ilişki değildir, bir tavır, karakterin bir yönelimidir. Erich Fromm
Sayfa 87 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Psikoterapi bizi gerçekten seven birinin varlığının gerçek bir fark yaratacağını söyler.
Sayfa 140Kitabı okudu
Reklam
Anne babanız siz gençken boşandıysa, kendinizi sürekli sevgilinizden şüphe ederken bulabilirsiniz. Çocukken sistemli biçimde aşağılandıysanız, kendinizi aşırı değersiz hissediyor olabilirsiniz.
"Kafanızın içinde yaşamayı bırakıp duyumlarınıza geri dönün!" Düşünmeyi bırakın ve tüm dikkatinizi duyumlarınıza yöneltin. Şu anda neyi görüyor, duyuyor, kokluyor; neye temas ediyorsunuz? Soluk alıp vermeniz nasıl? "Burada ve şimdi"ye odaklandığınızda zihniniz sükûna kavuşacak ve etrafınızdaki dünyadan akıp gelen bilgiye kendini açacaktır. "Var olan tek şey şimdidir" der Perls. Şimdi elimizdeki tek şeydir. Kendinizi kandırmayı bırakın!
Sayfa 144Kitabı okudu
Martin Seligman
Bir karamsar olup olmadığınızı bilmek her zaman kolay değildir. Hiç farkında olmadan bu karanlık içinde yaşayan çok insan vardır.
Reklam
(…) Freud’un söylediği gibi “katlanılamaz bir diş ağrısıyla dişçiye giden herkes çürük dişine pensle dalan dişçinin elini ittirirken bulur kendini.” Görünüşe göre hiçbirimiz benliğimizin farklı boyutlarını onaylamaya tümüyle istekli ve hazır değiliz. (…)
Psikanaliz, rasyonel, bilinçli zihnimizin erişiminin ötesinde karanlıkta yer aldığı düşünülen hakikatin araştırılmasıdır. Bilişsel terapi ve davranışçı terapi gibi daha sonraki terapiler, psikolojik sorunların sadece bilinçli semptomlar ele alınarak çözülebileceğinde ısrar edeceklerdir, fakat Freud'un dediği gibi, "Yolcu karanlıkta ıslık çalarak belki duyduğu korkuyu yok sayabilir, ama daha net göremez." İddiaları bilimsel olmadığı gibi yürekli olmayanlara göre de değildir.
Sayfa 14
Sevmek tıpki müzik, resim ve marangozluk gibi ustalaşılması gereken bir sanattır ve adanmışlık ister.
Sorun güdülenmiş hissetmemenizde değil, güdülenmiş hissetmeniz gerektiğini düşünmenizde
Hatalı inanışlarımızı düzelterek aşırı tepkilerimizi azaltabiliriz.
1.033 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.