Türk filmi tadında bir kitap daha...
Kerime Nadir'in neredeyse bütün kitapları filmlere uyarlanmış. Gazeteler yazar sayesinde yüksek satışlar elde etmiş. Bu kitabının da filmi varmış ama ben izlemedim. Konusu aşka tövbe kitabı kadar içine çekmedi beni.
Yazarın neredeyse bütün kitapları filmlere uyarlanmış. Bu kitabın da filmi varmış ama ben izlemedim ve yazarın okuduğum ilk kitabı oldu.Konusu şöyle;Vedat’dan yaşça küçük olan Fahimenin ve Vedat’ın aşkını okuyoruz.Vedat geçirdiği bir kazadan dolayı kendini hep eksik hisseder. Fahime’yi yurtdışına tatile göndermesinden sonra hikaye başlıyor diyebiliriz.Akıcı bir eser,saatler içinde kolayca okudum.
Çok keyifliydi özellikle Türk sineması sevenleriniz için duygusal bir başyapıt diyebilirim. Okumayan varsa incecik bir novella. Arşivinizde olsun. Bir dönem edebiyata yön veren köşe taşlarından biridir Kerime Nadir.
Kerime Nadir'in kaleminden okuduğum ilk eser. Kitap boyunca Vedat 'dan yaşça küçük olan Fahime'nin ve Vedat'ın aşkını okuyoruz. Vedat geçirdiği bir kaza sonrasında ayaklarını kaybetmesi üzerine kendisini hep noksan görüp Fahime'nin onunla mutlu olmadığını düşünüyor. Fahime'yi yurtdışına tatile göndermesinden sonra asıl olay akışı başlıyor.
Sürükleyici harika bir eser
Tüm güzelliğiyle baş döndüren feriman ile kendini hep eksik vicdanen mutsuz gören Vedat' ın aşk hikayesini anlatan bir eser. Evlilikleri Çocukları Funda ile daha tutkulu olacağı anda Vedat' ın yersiz kuşkuları ile acı bir aşka dönüşmeye sebep olan Süha karakterin saadetlerini nasıl bozulduğunu feriman'ın hiç bir suçu olmadığı halde yıllarca ızdırap içinde yaşamasını anlatan Yeşilçam filmi havası veren harika bir kitap.
Kitap Yorumu;
Daha öncede bir kerime nadir kitabı okumuştum . Çok güzel ve çok akıcı bir dili var yeçilçam sinemaları tadında film seyeredercesine içine çekiyor kendini sıkmadan vedat kendinden yaşça küçük olan fehiman ile evlenirler ama bu evlenmeyi çok istesede başlarda geçirrdiği kazadan dolayı kendini hep eksik hisseden vedat hep kendini hor görme ve kendini suçlama ile fehimana yüklenir. Fehiman ise ona deli gibi aşıktır. Güzel giden evlilikleri taki fehimanı zorla yurtdışına tek başına yollayan vedat farkında olmadan yuvasına büyük zarar verir.
Güzel bir kitaptı keyifli okumalar...
Kitap 1930 lu yıllarda bir çiftlikte fehiman ve vedatın aşk hikayesini türk filmi tadında anlatıyor, akıcı bir dili var severek 1 günde okuyup bitirdim
Kerime Nadir. (1917-1984)
Özellikle 60'lı yıllara kadar popüler kültürde çok okunan kitaplara imza atmıştır. Fakat, o zamanlar edebiyat çevrelerinde, kolay okunan aşk romanları yazan biri olmakla
Vedat ve Fehiman'ın hazin aşk hikayesini anlatıyor. daha önce Kerime Nadir okumamıştım bir arkadaşımın kitaplığından ödünç aldım. Yeşilçam filmi tadında bir kitap. Yazarın üslubunu ve akıcı dilini beğendim. Türkçeyi çok güzel kullanıyor. Bir günde bitecek çerez bir kitap.
FundaKerime Nadir · İnkılap Kitabevi · 1987200 okunma
İstanbul'da doğan Kerime Nadir, Saint Joseph Fransız Kız Lisesi'ni bitirdi. Şiir yazmaya başlamasının ardından ilk öyküleri Servet-i Fünun, Uyanış, Yarımay gibi dergilerde yayımlandı. Düz yazı türündeki çalışmaları Aydabir, Yedigün, Hayat dergilerinde çıktı. 40'tan fazla roman yazan Nadir'in konuları, genellikle kırık aşklar üzerine oldu. Hıçkırık adlı romanında Mustafa Tosun'u ve eşi Üftade hanım'ın yaşamöykülerini konu edindiği sanılmaktadır.
30 civarında eseri senaryolaştırılarak sinema filmi çevrildi. "Yazarlığını topluma ve gerçeklere sırt çevirerek kendi dünyasında sürdürmekle" eleştirilmesinin yanı sıra; okuma sevgisi aşıladığı yönünde olumlu yorumlara da hedef olan yazar; uzun yıllar Maçka Palas'ta kalmıştır. Bazı romanları yabancı dillere de çevrilen Nadir'in romanları 5 milyondan fazla satış yapmıştır.