Mart 2022
İngilizce
Ciltli

2022 37. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2022 04:56
But home is a choice. And she has chosen Gallant. … Olivia benim güçlü kızım ⭐️ Kitap Olivia’nın yetiştirme yurdundayken aldığı bir mektupla olmadığını sandığı ailesinin yanına gelmesiyle başlıyor. Ama geldiğinde öğrendiğine göre ona mektubu yollayan amcası aslında bir sene önce ölmüş. Gizem böyle başlıyor. Aslında deli sandığı annesinin günlüğüne sarılan, evin sırlarını aralamaya çalışan ve babasının gizemini çözmeye çalışıyor kızımız. Olivia konuşamıyor bu arada. O yüzden kitap biraz diyalog açısından durgundu. Daha çok iç düşünceler üzerinden gidiyordu ve temposu yavaştı. Bir yerden sonra gizemi çözüyorsunuz ama karakterler inatla açıklamıyor. Kitabın içine girip yeter artık söyleyin diye sarsasım geldi herkesi. Son 60 sayfa gayet olaylıydı tam istediğim şeyi verdi keşke kitabın geneline yedirilseydi. Matthew’a aşırı üzüldüm. Sonu da tabi yine olaylar bitti ama hikayeyi kendinize göre tamamlayın şeklinde Schwab tarzında bitti⭐️Okunur mu, okunur. Çok sevdim mi? Hayır. Ama dark ve gizemli bir şeyler arıyorsanız okumanızı tavsiye ederim.
GallantVictoria Schwab (V.E. Schwab) · Greenwillow Books · 2022388 okunma
2026 6. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2026 14:27
arka kapak yazısı size genel olarak her şeyi verdiğinde iki ihtimal var: ya gerçekten özetleyebildiği şeyi dümdüz anlatarak vakit harcayacak ya da öyle bir anlatacak ki olayın hikâye anlatıcılığı, dil ve hisler olduğunu gösterecek. schwab ile genelde durum ikincisi oluyor. gallant ters köşeler vadederek, korkunç hayaletler ve kanlı ölümler sunmuyor; ölüm ve yaşam ve yalnızlık temasına gerçekçi ama bir çocuğun hassasiyeti ile yaklaşarak hislere dokunduğu ya da belki de hislerle ördüğü bir dil ile bir hikâye anlatıyor o kadar. kitap bittiğinde 'ee neydi bu şimdi, hiçbir şey olmadı, bu muydu sonu, nereye bağlandı, gereksizdi yaşananlar, farklı hiçbir şey vermedi' deme ihtimaliniz yüksek olduğundan kitabı kimlere önerebilirim bilmiyorum ama gün sonunda ona göre olan kişilerin dikkatini çekip ulaşacaktır diye düşünerek benim için ferahlatıcı bir okuma olduğunu söyleyerek bitiriyorum.
GallantVictoria Schwab (V.E. Schwab) · Greenwillow Books · 2022388 okunma
2025 16. kitabı
Okunma: 22 Mart 2025 17:48
Cümlelerinde kendimi bulduğum bir kitap oldu. Herkes için tam puan alacak bir kitap olmayacaktır ancak benim için tam puanın ötesinde bir yer edindi. Kitap ölüleri görebilen ancak ağzından tek bir ses bile çıkaramayan yetimhanedeki bir kızın ona gelen bir mektup sonucu ailesini bulmasını, yuvasını bulmasını anlatıyor. Ancak Gallant çok eski bir malikane ve Gallant’ın da Prior ailesinin de kendi sırları var. Kitabın sonu bence belirsizdi ve bu hikayeye de bu yakışırdı diye düşünüyorum. Çok olaylı bir kitap değildi bu yüzden bol aksiyon arıyorsanız bu kitap sizin için değil bunu söylemem lazım. Benim için olduğu kesindi ve atmosferik, dili güzel bir fantastik korku kurgusu okumak isterseniz ben çok öneririm.
Duvarın Ötesindeki Dünya: Gallant'ın Gölgesi
2025 135. kitabı
Okunma: 25 Eylül 2025 21:34
Sonunda GallantGallant 'ı okudum... Şey, diğerlerinden o kadar geç başladım ki bu romana haliyle insanlardan duya duya da zamanla bayağı bir beklenti sahibi oldum. Şimdi kitabı beğendim tabii ve böylelikle Victoria Schwab (V.E. Schwab)Victoria Schwab (V.E. Schwab) 'tan okuduğum hiçbir hikaye beni yüzüstü bırakmamış oldu. Amaaa, ben kafamda her şeyi biraz fazla abarttım galiba çünkü yazarın okuduğum diğer kitaplarına kıyasla GallantGallant 'ın biraz daha sönük kaldığını düşünüyorum, hem yazımı hem de anlatımı da öteki kitaplarından biraz farklıydı ayrıca. Bunu söyleyebiliyorum çünkü bununla birlikte bugüne kadar Victoria Schwab (V.E. Schwab)Victoria Schwab (V.E. Schwab) 'tan tam tamına 5 farklı roman okumuş oldum, Allah artırsın. Yine de GallantGallant 'ı sevdiğimi söylemeliyim. Evet, farklıydı ama güzel bir farklılıktı bu. Hikaye daha çok gotik bir havaya sahip ve insana okurken karanlık bir masalmış hissiyatı veriyor. İçinde aşırı aksiyon yok, her şey daha çok yavaş ilerliyor diyebiliriz. Ama hortlaklar, Gallant isimli malikanenin kötü versiyonu, Ölüm'ün vücut bulmuş hali olan Efendi ve delilikle mücadele eden bekçi Prior hanesi gibi unsurlar sâyesinde roman bize gerilim, merak ve çözülmesi gereken pek çok sır sunmuş oluyor. Olivia Prior, yetimhanede yaşayan dilsiz bir kız ve henüz daha iki yaşında bir bebekken annesi tarafından sadece bir günlükle beraber o hapishane gibi olan kasvetli, gri binaya terk edilmiş. Olivia bir sebepten ötürü diğer herkesin aksine hayaletleri görebiliyor ama bu hortlaklar ne konuşabiliyor ne de ona dokunabiliyor. Olivia'da bu sayede başkalarına belli etmeden ve zamanla onları görmezden gelmeyi öğrenerek sıkıcı hayatına devam ediyor. Aslında hayali bu yetimhaneden kaçıp özgür olmak ve sevildiği, istendiği ve aile diyebileceği insanlarla birlikte yaşayabilmek. Birgün müdire hanım onu odasına çağrıyor ve kıza artık oradan ayrılma vaktinin geldiğini
Beğendim ama eksik
2025 14. kitabı
Okunma: 06 Mart 2025 14:44
Eksikleri vardı, daha uzun yazılabilirdi ama olduğu haliyle de ben çok beğendim. Sonundan çok ümitsizdim, tahmin ettiğim gibi biraz acele bir sondu. Sonu biraz daha uzun olsa bence harika bir kitap olurdu. Daha önce tek kitap olup da güzel olan hiçbir fantastik okumamıştım. Olivia'yı çok sevdim, harika bir başroldü. Ergen tribi okumaktan çocuk başrol okumanın rahatlığını unutmuşum. Olivia'nın konuşma engeli olması ve ruhları görmesi onu sevmemdeki en büyük nedenler olsa da karakterin olaylar karşısındaki duruşu da imrenilecek türdendi. Çok hızlı gelişen ve ilerleyen bir kitap olduğundan karakterler arası bağlara girmeye gerek yok, hatta Olivia ailesiz büyümüş 14 yaşında bir çocuk olduğundan birilerine çabucak bağlanması ve benimsemesinden doğal bir şey yok. Belki herkesin bayılarak okuyacağı bir kitap olmayabilir ama kimsenin nefret edeceğini de düşünmüyorum. Dehşet akıcıydı. Ne zaman kitabı bırakmam gerekse çok zorlandım çünkü hiçbir bölüm durağan değildi. Hep bir olay oluyordu ama yorucu da değildi, dengesi muazzamdı. Yazım dili zaten çok iyi, on sayfa arayla aynı betimleme yapıldı ve bulabildiğim tek kusur bu. (O da sahneyle uyumluydu) Kesinlikle ikilme olmalıydı.
2025 43. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2025 15:20
Yazarı sevdiğim için almıştım ama bu kitabı sevemedim. Bir yavanlık vardı ve tam olarak neydi adlandıramıyorum. Yetimhanede büyüyen kızımız için müdüriyete bir gün gizemli bir mektup gelir. Onu uzun yıllardır arayan bir akrabasından! Tabii ki kızı direkt oraya yolluyorlar, bu kavuşma pek beklediği gibi gitmiyor. Ana karakterimiz ayrıca dilsiz o yüzden işaret diliyle konuşabiliyor fakat ne okulda ne de yeni evinde kimse bunu bilmiyor, neredeyse. Buradaki yalnızlık hissi ama iyi yansıtılmamıştı. Ayrıca hortlaklar, Ölüm, tersine dünyalar da var ama yani... Sürükleyici değildi. A bir de kitapta sürekli "sen bir Prior'sun, kanımızda var" gibi bir teması vardı. "Sen Bihter Ziyagil'sin kendine gel," diyorlardı. Bihter Ziyagil kadar ikon olmamıştı...
2025 58. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2025 23:52
Keyifle okuduğum, hemen bitmesin diye günlere yaydigim kitaplardan biri oldu. Okuması cidden çok güzeldi ve yazarla tanışma kitabı olarak bence çok yeterli bir kitapti. Konusunu, karakterlerini ve özellikle atmosferini çok sevdim. Karanlık bir masalın içindeymiş gibi hissettim ve gizem gerilim kısmının çok güzel yazıldığını düşünüyorum. Karakterin hikayesi, özellikle ebeveynlerinin olduğu kısım çok güzeldi bence, yine de bazı eksikleri vardı kitabın. Bazı şeyler çok havada kalmış hissettirdi bana, daha iyi aciklanmasi gereken şeyler kesinlikle vardı. Biraz daha uzun bir kitap olup bazı şeyleri bize aciklasa daha iyi olurdu. Son kısımları çok yetersizdi ve bence bir sonuca da bağlanmadı. Başladığımız noktaya geri döndük hatta. Devam kitabı olacağını sanmıyorum ama olaylarin bittiğini de düşünmüyorum açıkçası. Dili çok hafif ve her yaştan insanin okuyabileceği bir kitapti.
2026 13. kitabı
Gallant eksikliklerle dolu bir kitaptı. "Üzerine yoğun sis çökmüş gizemli bir bataklık" atmosferini sevdim ama tamamlanmamış, boşluklarla dolu bir hikaye neden kitap halinde karşımıza çıkarılmış onu anlamadım. Yazar alıştırma yapmak için bir şeyler karalamış anladığım kadarıyla "ver sen biz basarız onu boşa gitmesin" demişler de alıp basmışlar gibi bir kitap resmen. Ana karakteri (Olivia) daha tanıyamadan bitti hikayesi. Gallant(malikane) neden var? Gallant'ın harabe ikizi neden var? Evin Efendisi denen ölü herifin amacı ne? Matthew neler yaşadı, sülalesinin olayı nedir? Bu Ölü Efendi kızın hayat verme gücünü mü emmek istiyor dünyadaki her canlıyı öldürmek mi? Kızın bu gücü neye hizmet etti? Bu ölü herifin dişinden yaratılmış hayaleti -ya da gölgesi her neyse artık- nasıl bir insandan çocuk sahibi olabiliyor? Hiçbir şey açıklanmamış kitapta. Bak şimdi bu bir malikane, adı Gallant, bu Olivia, konuşamıyor ve ana karakter, İşte bir kuzeni var o da Matthew, bir tane de ölü var tamam mı; bu sıkıştığı bölgeden kaçmak istiyor. Ha bu arada her yer hayaletlerle dolu. Bizim karakterlerimiz de onları görebiliyor. İşte bütün hikaye bu. Bu hisse kapılan başkaları da oldu mu bilmiyorum ama enteresan bir şekilde bana biraz karanlık bir Alice -Harikalar Diyarında- öyküsü ortaya çıkarılmak istenmiş gibi geldi ama güçlü bir his de değil tabi ki. Olivia bir mektubun peşinden giderken yolun sonunda vardığı evin bahçe kapısından başka bir dünyaya geçiyor... Bu şekilde düşününce sanki benziyor biraz ama aslında alakası da yok. Bilemedim. :D Yazarı tanımak için iyi bir ilk tercih olmayabilir bu kitap. Anladığım kadarıyla seveni çok ama kitap yazarın sevenlerinin de favorisi değil. Bu yüzden tabi ki birkaç kitabına daha şans vereceğim. Gallant'a gelince, çok eksiklikleri olmasına rağmen
2025 22. kitabı
Okunma: 16 Mart 2025 12:02
Gallant - #KitapYorumu Gotik bir korku romanıydı kesinlikle asla bilim kurgu olarak görmedim. Yanlış hatırlamıyorsam ilk 100 sayfayı geçtikten sonra korkmaya başladım bir de gece okuduğum için tırstım ve gündüz devam etmek için bıraktım. Bunu başarabildiği için de başarılı buldum. Hatta şu an bir booktok akımı var “okurken yalnız olmadığınızı hissettiğiniz kitaplar” diye bence bu kitap da o akıma girer. Ama kitapta çok fazla eksik var, soru işaretleri bıraktı ve bu bir seri değil tek kitap olduğu için hayal kırıklığına sebep oldu bu durum bende. Çünkü gerçekten uzatılabilir, daha detay işlenebilir ve en azından 2 kitaplık bir seri haline getirilebilirdi. Olivia, Ingiltere’de Merilance Kimsesizler okulunda büyümüş bir genç kız. Burası sert öğretmenler ve her yaştan kız çocuklarının olduğu bir yer, Olivia öncesinde zorbalıklara maruz kalmışken kendini öyle güzel koruyor ki konuşamıyor olmasına rağmen bir süre sonra kimse onunla uğraşmıyor. Güçlü bir karakter yazılmasını çok sevdim bu konuda çünkü diğer türlüsüne katlanabileceğimi düşünmüyorum. Güçlü olmasının yanında cesurdu da. Olivia’ya annesinden kalan bir günlük var, içinde çizimlerin de olduğu bir günlük. Olivia için yazılan sayfalarda “Gallant’dan uzak durduğun sürece güvendesin” diyor ama bir gün yetimhaneye dayısından bir mektup geldiğinde bir ailesi olabileceğine ve artık bir yetim olmayacağını düşünüyor ve Gallant’a davetini geri çevirmeyip yola çıkıyor. Olivia burada küçüklüğünden beri gördüğü hortlaklardan çok daha fazlasını bulacak, hatta keşke bulacakları sadece hortlaklarla kalsaydı… Daha devamını anlatırsam spoiler olur diye burada kesiyorum. Kitabın atmosferini sevdim dediğim gibi, olaylar gözümde güzel canlandı ve korkmama sebep olduğu için memnunum. Farklı bir kurguydu okumanızı isterim ama
·344 syf.·
2025 161. kitabı
Herkese selammm Bugün size ayın ilk kitabı olan atmosferiyle beni içine çeken bir kitapla geldim: Gallant – V. E. Schwab Gotik havasıyla “sessizlikten bile bir hikâye çıkar mı?” sorusuna kesinlikle evet dedirtti bana. İlk sayfadan itibaren karanlık, tekinsiz bir masalın içindesiniz. Ama bu masalda büyük patlamalar, şaşırtıcı olaylar ya da hızlı bir tempo yok; asıl odak evin, gölgelerin ve sessizliğin içindeki hisler. Olivia Prior’un sessizliği ve dünyayı algılayışı, Gallant’ın ürpertici havasıyla birleşince hikâye tamamen atmosfer odaklı oluyor. Schwab’ın dili şiirsel; evin gölgeleri ve karanlık sahneler tablo gibi işlenmiş. Okurken sık sık bir film izliyormuş gibi hissettim. Ama dürüst olayım; sürükleyicilik kısmı biraz zayıftı. Karakterin iç çatışması ve ailenin sırları etkileyiciydi ama daha güçlü bir kurgu bekliyordum. Kitabı bitirdiğimde aklımda kalan şey olaylardan çok yarattığı kasvetli, gotik his oldu. Sonuç olarak; karanlık masalları, gotik evleri ve sessizlikten doğan gerilimi sevenler için tam size göre bir kitap. Ama hızlı ilerleyen, sürekli şaşırtan bir kurgu arıyorsanız beklentinizi karşılamayabilir. Puanım: 7/10 Böyle hikâyeler sizin de ilginizi çekiyorsa, yeni keşifler için takipte kalabilirsiniz

Victoria Schwab (V.E. Schwab)Yazar · 21 kitap
VICTORIA “V. E.” SCHWAB, aralarında beğenilen Shades evreni, Villains serisi, City of Ghosts serisi, Gallant, The Invisible Life of Addie LaRue ve The Fragile Threads of Power'ın da bulunduğu yirmiyi aşkın kitabın yazarı ve New York Times'ın 1 numaralı çok satan yazarıdır. Paris sokaklarında dolaşmadığı veya İngiliz tepelerinde yürüyüş yapmadığı zamanlarda, İskoçya'nın Edinburgh şehrinde, bir kahve dükkanının köşesine çekilmiş, canavarlar hayal eden bir halde bulunabilir.