Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hayli Kişisel Bir Hikaye

Gen

Siddhartha Mukherjee

Gen Hakkında

Gen konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

"Geleceğimizin yıldızlarda olduğunu düşünürdük. Artık genlerimizde olduğunu biliyoruz." James Watson, DNA'nın Nobel ödüllü kaşiflerinden Gen. İnsanoğlunu inşa eden, onu tanımlayan kaynak kod. Sahip olduğumuz en insani şey. Ve onu anlamaktan ona yön verebilmeye geçtiğimiz bugünlerde, türümüzün belki de verip vereceği en büyük bilgelik sınavının konusu. Tüm Hastalıkların Şahı'yla Pulitzer kazanan Siddhartha Mukherjee, kendi ailesindeki şizofreni geçmişinden yola çıkarak bizleri bilim tarihinin en güçlü ve tehlikeli fikirlerden birinin doğuşu, gelişimi ve geleceği üstüne muazzam bir yolculuğa çıkarıyor. Mendel'in bezelyeleri ile filizlenen bir fikrin Darwin'le birlikte yeşermesi, Nazilerin elinde tehlikeli bir silaha dönüşüp ırk ve kimlik tartışmalarının başköşesine yerleşmesi, ardından modern genetik, insan genomu haritası ve o büyük soru: Eğer genetikle oynamak, çocuklarımızın yazgılarını ve kimliklerini belirlemek mümkünse insan olmak ne anlama gelir? Genetik bilimin ahlaki labirentinde yolumuzu nasıl çizeceğiz? GEN Hayli Kişisel Bir Hikaye, genetiğin sadece bir laboratuvar bilimi değil, yarınımızın kaçınılmaz bir parçası olduğunu su götürmez biçimde ortaya koyan, olağanüstü bir kitap. Bu belki de bugüne kadar anlatılmış en muhteşem dedektiflik hikayesi. Aristo'dan Francis Collins'e kadar binlerce araştırmacı, her hücrenin merkezinde yer alan soru işaretlerini bin yıl boyunca çözmeye çalışıyorlar. Gen de tıpkı Tüm Hastalıkların Şahı gibi, dahiyane, sürükleyici, coşkulu bir kitap. "İnsan olmak ne demektir?" sorusunun cevabını merak ediyorsanız, bu kitabı okumak zorundasınız.
Çevirmen:
Cem Duran
Cem Duran
Tahmini Okuma Süresi: 17 sa. 27 dk.Sayfa Sayısı: 616Basım Tarihi: Haziran 2019İlk Yayın Tarihi: 2016Yayınevi: Domingo YayıneviOrijinal Adı: The Gene: An Intimate History
ISBN: 9786051980324Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 60.9
Erkek% 39.1
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Siddhartha Mukherjee
Siddhartha MukherjeeYazar · 3 kitap
Siddhartha Mukherjee, Hindistan'ın Yeni Delhi kentinde Bengalli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Sibeswar Mukherjee, Mitsubishi'de yöneticiydi ve annesi Chandana Mukherjee, Kalküta'da bir okul öğretmeniydi. Delhi'deki St. Columba's School'da okudu ve 1989'da okulun en yüksek ödülü olan 'Onur Kılıcı'nı kazandı. Stanford Üniversitesi'nde biyoloji uzmanı olarak, Nobel Ödüllü Paul Berg'in laboratuvarında kanser hücrelerinin davranışlarını değiştiren hücresel genleri tanımlayarak çalıştı. 1992'de Phi Beta Kappa üyeliğini kazandı ve 1993'te Bachelor of Science (B.S.) derecesini tamamladı. Mukherjee, Oxford Üniversitesi Magdalen Koleji'nde doktora araştırması için Rodos Bursu kazandı. Viral antijenler tarafından bağışıklık sisteminin aktivasyon mekanizması üzerinde çalıştı. 1997'de Viral antijenlerin işlenmesi ve sunumu başlıklı tezini tamamladı. Mezun olduktan sonra Harvard Tıp Okulu'na girdi ve 2000 yılında Tıp Doktoru (M.D.) derecesini aldı. 2000-2003 yılları arasında Massachusetts General Hospital'da dahiliye asistanı olarak çalıştı. 2003'ten 2006'ya kadar Boston, Massachusetts'teki Dana-Farber Kanser Enstitüsü'nde (Harvard Tıp Okulu altında) Onkoloji alanında öğretim üyesi olarak eğitim aldı. 2009'da Mukherjee, Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi'ndeki Hematoloji/Onkoloji Anabilim Dalı Tıp Bölümü fakültesine yardımcı doçent olarak katıldı. Mukherjee, araştırmaları normal kök hücreler ve kanser hücreleri arasındaki bağlantılara odaklanan bir hematolog ve onkologdur. Bulgularıyla, kanser tedavisinde hücrelerin rollerini göstermiştir. 2010 yılında Simon & Schuster yayınevi tarafından, Antik Mısır'dan kemoterapi ve hedefe yönelik tedavideki en son gelişmelere kadar insandaki kanserlerin tanı ve tedavisinin evrimini anlattığı "The Emperor of All Maladies: A Biography of Cancer" adlı kitabını yayınlandı. 18 Nisan 2011'de kitabı, "tedavideki atılımlara rağmen, tıp bilimini hala altüst eden sinsi bir hastalığın uzun geçmişine aynı anda hem klinik hem de kişisel olan zarif bir araştırma" olarak nitelendirilerek Genel Kurgu Dışı dalında yıllık Pulitzer Ödülü'nü kazandı. Ken Burns tarafından 2015 yılında bir PBS Televizyonu tarafından kitabı temel alan bir belgesel filmi yapılan "Cancer: The Emperor of All Maladies" Emmy Ödülü'ne aday gösterildi. Mukherjee'nin 2016'da yayınlanan kitabı "The Gene: An Intimate History", genetik araştırmaların tarihini ve aynı zamanda akıl hastalığı da dahil olmak üzere yazarın ailesinin kişisel genetik tarihini araştırmaktadır.