Eylül 2024
İkinci Adam Yayınları

2024 20. kitabı
GİTME / Abdulkadir AKTAŞ Eser oldukça sade ,anlaşılır ve akıcı bir şekilde ele alınmış. Yeni nesil yazarımız olan Abdulkadir aktaşın yazmış olduğu bu eser sizi geçmişte kalan gönül kervanına götürecek ayrıntılara yer veriyor Kitap Kenan ve seher adlı iki karakterin ümitsiz aşkını konu alıyor. Yazarımızın kalemi biraz karaman Tazeoğlunun kalemine benziyor birinci kişi gözlemleriyle yazmış olduğu bir eser, bazı cümlelerinde kopukluk var , tam heyecanladığın yerde , merak uyandırdığı yerde cümlenin devamını getirememe gibi bir durum var kitapta, kitabın en sevdiğim kısmı her bölümde aşkın kanunlarını anlatması oldu, bazı bölümlerde hayatla ilgili öğütler veriyor, yazarımız bir bölümde Kenan dan seher e şiir yazıyor söz sanatlarından biraz uzak kaldığı için olmamış gibi.... Daha fazla spoiler vermek istemiyorum Yazarımızın ilk eseri başarılı mı bence başarılı ilk eseri olduğu için 10 / 8 puan verebilirim " Hayatın sunduğu her anı kucakla ve unutma; her son yeni bir başlangıcın habercisidir. " Saygı ve sevgiler
2024 71. kitabı
Sizlere çok güzel bir kitapla geldim.Konusu aşk.Bu konu öyle bir güzel işlenmiş ki aşırı beğendim.Yazarın anlatımı akıcı ve sade en çok da en son kısımlardaki ruha dokunan cümleleri sevdim.Kitapta Kenan ve Seherin aşkına şahit oluyoruz.Kitabı şiddetle tavsiye ederim.Kendinizden bir parça bulacaksınız.Hatta yazarımız diyor ki:"Kenan ve seher'in hikayesini okuduktan sonra kendi Hayat hikayenizi yazmanız için size ilham vermek istiyorum hayatınızın ana karakteri sizsiniz ve her gün yeni bir başlangıç her an her olay ve her Duygu sizin hikayenizin bir parçası. Hayat bazen beklenmedik sürprizlerle doludur tıpkı Kenan ve seher'in karşılaştığı zorluklar ve mutluluklar gibi siz de kendi yolculuğunuzda birçok iniş ve çıkış yaşayabilirsiniz ancak unutmayın ki bir yolculukta attığınız Her adım yaşadığınız her an sizin hikayenizi şekillendirir."Şimdiden okuyacak olanlara keyifli okumalar dilerim.Kitabın okunurluğu çok az ama bu kitabın güzel yerlere geleceğine inanıyorum.Bunun için zaman gerek ve taviz de vermek gerek.Sizleri alıntılarla bırakıyorum.
2024 104. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2024 23:17
GİTME || ABDULKADİR AKTAŞ Herkese merhabalar. Hayatında aşkı yaşamadım diyen var mıdır? Ya da gerçek aşk nedir? Yaşadığı hislere güvenen aşkına sadık olan kaldı mı diye sormak geliyor içimden bu kitabı okuduktan sonra. Oldukça akıcı bir dilde yazılmış bir aşk hikayesini okuyacaksınız. Sizi sıkmayacak ama biraz da yüreğinizi sıkıştıracak. Eğer empati yapabilirsenin daha da fazla üzüleceksiniz. Daha da büyüğü eğer başınıza geldiyse bu aşk acısı denen illet sizi alıp o anlarınıza da sürükleyecektir. Kitapta üniversite yıllarının bir görüşte aşık olduğu Kenan’ın Seher’e olan aşkı var. Ama ne aşk. Kavuşulamayan, uzaktan sevmek zorunda kalınan bir aşk. Ama kader ya bu belki de yolları kesişir diye umut edeceksiniz sizde. Binbir zahmetle kazanılan sevginin bir elvedaya bile gerek duymadan elinin tersiyle itilmesi ne kadar ya yakar insanın canını değil mi? Sen kendi sevgine yürekten inanıp deli gibi severken, karşılığında hüsrana uğramak nasıl da yaralar insanı.! Hüzünle ve bazen de gözleriniz dolarak okuyacağınız bu kitaba bir şans vermelisiniz. Sizlerinde seveceğinizi düşünüyorum. Keyifli okumalar.
2024 37. kitabı
GİTME "Her vedada bir parçam eksildi" Kenan üniversite öğrencisi ve okulun ilk günlerinde Seher'i görür ve aşık olur . Onu her gördüğünde yüreğinde fırtınalar kopar aşkı daha da büyür.Birgün açılmak ister ama Seher'i başka biriyle el ele görür ve yıkılır. Seher'i unutmak için asker olmaya karar verir ve mülakatlara girer. Ve artık uzman çavuş olur ve Konya'da görev yapmaya başlar. Bu süreçte asla Seher'i unutamaz. Kenan'ın ikinci görev yeri Tunceli'dir. Birgün çatışmada yaralanır ve hastaneye kaldırılır. Hastanede gözlerini açan Kenan karşısında hemşire Seher'i görür. Kader onları tekrar bir araya getirir. Acaba Seher ile Kenan kavuşabilecek mi? Hüzünlü bir aşk hikayesi sizleri bekliyor okuyun mutlaka. "Kaderimin bir oyunu gibi geldin ve gittin; kalbimde açtığın yara, seni sonsuza kadar sevmemin en acı hatırası oldu"
2024 99. kitabı
Sahi, aşk neydi sevgili okuyucum? Kalbimizin en derin köşelerinde hissettiğimiz, her an bizi hayata bağlayan o duygu neydi? Aşk, bir insanın başka birine duyduğu derin sevgi ve bağlılık mıydı sadece? Yoksa içinde fırtınalar koparan, ruhumuzu sarsan, bazen bizi en yüksek zirvelere çıkaran, bazen de en derin çukurlara iten bir güç müydü? 𝔾İ𝕋𝕄𝔼 Gençlik aşkı deyip geçsekte ,üniversitede karşıdan gördüğü Seher ,Kenan 'ın içinde kopan fırtınalara sebepti. Unutulması gerekiyordu bu aşkın ,biliyordu Kenan. Fakat içindeki ateşi de gittiği yere götürüyordu . Ne tesadüftür ki kader ikinci kez onları karşılaştırmıştı.Bu kez başka olacaktı. Umutları ,hayalleri , gelecekle ilgili planları vardı ,mutluydular. Yoksa ,verilen sözler ,yaşanan güzel anlar ,paylaşılan mutluluk....Hepsi sahte miydi ? Bir vedaya değmez miydi yaşananlar ? Bazı aşklar yürekte bir ömür yer eder .İşte böyleydi Kenan 'ın sevdası .Şahidi de arkadaşı Mehmet oldu . Anlatıcı ,bu sevda üzerinden bizlere dersler verirken ,Kenan ve Seher'in sevdasını unutulmaz kılan yine arkadaşı Mehmet olacaktı .Bu aşka yazılan şiirler de Seher'e Veda adı ile bizlere miras kalacaktı . Sade ve içten bir anlatımla okuduğum buruk aşk hikayesinden eminim ki,, herkesin payına düşen dersler vardır .Tavsiyemdir canlar
2024 95. kitabı
Kenan üniversiteye başladığı gün uzaktan Seher'i görür ve ilk görüşte aşık olur. Fakat Seher'e bir türlü açılamaz. Tam açılmaya karar verir fakat Seher'i başka biriyle el ele görür. Bu aşkı unutmak için uzaklaşmak zorundadır Kenan. Mülakata girer ve asker olur. Fakat ne kadar uzaklaşırsa uzaklaşsın Seher'i bir türlü aklından çıkaramaz. Bir gün bir çatışmada vurulur. Hastanede gözünü açtığında kaderin böylesi yanındaki hemşire Seher'dir. Bundan sonra Seher'le Kenan arasında neler yaşanacak. Akıcı bir dille yazılmış, hüzünlü bir aşk kitabı. Ben sevdim. Keyifli okumalar.
2024 78. kitabı
♡ ,,, "Geçmişi değil, geleceği yazın; her yeni gün bir fırsat, her yeni an bir başlangıçtır." ..." Her an, her olay ve her duygu, sizin hikayenizin bir parçası."
İnsana ve Hayata Dair
Gitme
2024 125. kitabı
Okunma: 15 Kasım 2024 13:52
"Her vedada bir parçam eksildi ." Kapak sözü ile bu eserde buruk bir aşk hikayesi bizi beklediği tahmin edersiniz. Yüreklere dokunacak kısa , yarım kalmış bir sevda ... Bu sevdaya biraz hüzün, biraz kırgınlık, çokça pişmanlık sığdırmış ama en güzeli aşkı soyut bir biçimde ele alıp bize yansıtmış yazarımız. Kenan'ın üniversite yıllarında ilk tanışmalar , karşılaştığı, yaşadığı tecrübeler ile eserimiz başlıyor . Can ciğer olacağı sadık dostu Mardin'li Mehmet bizim sırdaşımız oluyor. Tabi ders çıkışlarında o ilk karşılaşma ve daha sonra her yaptığı her gittiği ortamı izlemeye koyulduğumuz Seher ile tanışmış oluyoruz. İlk başta buruk dedim hikaye işte bu kısımda Kenan ile Seher'in size aşkı , yaşanmışlıkları, pişmanlıkları bu eserde sizleri bekliyor olacaktır. Yüreklere dokunacak cümleler birikmiş eserde . Eminim çoğu kişinin yarım kalmış bir hikayesi vardır . Yüreğinize dokunacaktır bu hikaye ... Kısa ama öz bir eser olmuş . Yazarımızın ilk eseri sanırım ki ilk eseri olmasına rağmen duyguları güzel aktarmış . Biraz betimlemelerde ve olay döngüsünde kopukluk oluşu okurken biraz zorlasa da duyguları içten anlatısı beni oldukça etkiledi . Tabi bir de bu eserde sizleri ara ara alıntı cümleler de bekliyor ki serbest olarak yazılmış güzel de dörtlükler var . Kenan'ın Seher'e olan yoğun duyguları mevcut . Tam sonbahar da yaprakların doğanın ortasında sizi düşüncelere dalıp götürecek naif olan bu esere şans verip okumanızı tavsiye ederim. O zaman yarım kalmış aşklara gelsin ... Keyifli okumalar dilerim.
2024 60. kitabı
Kitap çok ince olduğu için kısa sürede bitirdim. Kenan ve Seher'in imkansız bir aşk hikayesini konu alıyor kitabımız. Okurken yer yer duygulandım. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
1000k
Puan vermedi
GİTME & ABDÜLKADİR AKTAŞ Bir kadının özlemini çeken, ayrılığın yasını tutan; aldatılmış, terk edilmiş olmanın acısıyla yaşayan, aşkla kendinden vazgeçen bir adamın hikayesi GİTME.....