14 Ağustos 2012
İlk Yayın Tarihi:
2012
Beyan Yayıncılık

Ekim ayının 3.betiği (2020 yılında okuduğum 78.betik)
2020 78. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2020 00:03
Önsözde yazdığı "...hasretle yollarını gözlediğim kardeşim 'ölüm'e ithaf edilmiştir." sözlemi okurken çok kötü oldum. Böyle düşünmesine çok üzüldüm ve hatta gözlerim doldu. Yakışıklı, kalemi çok güzel ve efendi bir kişi olan Tiryakioğlu, yaşamdan ümidini kesmemelidir. Tanrı, onun için yazdığı mutlu gün gerçekleşeceğine gönülden inanıyorum. Onun kaleminin gerçek güzelliğini göreceğiniz üç gotik romandan birisiyle karşınızdayım. Satırları okurken birden elimdeki betik kayboldu ve özümü romanın geçtiği evrende his ettim. Karakterler beni görmüyor ve ben, onları görüyorum. Hayri Hoca'nın dersinde boş bir sıraya oturken birden gözümün önünde lise günlerim geçti. Meğer o yılları çok özlemişim. O evrende "Gölgeler"den biriyken yıllar sonra anne acısını iliklerime kadar his ederken gözlerim doldu. Büyümeyi beceremediğimiz gibi anne acısını yaşayacağımız yıllara adım adım yaklaşıyoruz. O yılları yaşamak istemiyorum. Bunun olmayacağını biliyorum. Yazgıda ne yazıldıysa onu tek tek yaşayacağız. Keşke sonsuz ömürlerimiz olsaydı. Toplumuzun içindeki hilkat garibeleri olarak adlandırdığımız kişilerin farklılıklarıyla dalga geçmemeyi öğrendim. Tanrı, hepimizi kusurlu bir şekilde yaratmıştır. Zengin aileler, evlatlarına paralar ve erkinlik yerine sevgileriniz veriniz çünkü onları kötü yollara sürükleyen en büyük etken ilgisizliktir. Parayla her şey satın alınmıyor. Devamı gelecek şekilde biten bu evreni okumadım aksine iliklerime kadar yaşadım. Tanrı'nın izniyle Tiryakioğlu yeniden bu tür eserleri yazmaya başlayacak. Kişi psikolojisi ve duygulara fısıldayan bu kalemin güzelliği gotik romanlarda saklı olduğu su götürmez bir gerçektir. Kızıl gezegendeki devrimci robotun
GölgelerOkay Tiryakioğlu · Beyan Yayıncılık · 201241 okunma

Okay TiryakioğluYazar · 40 kitap
1972 yılında Mersin’de doğdu. Çocukluğu İstanbul - Erenköy’de geçti. Annesinin armağan ettiği gizemli ve kara mizah yüklü öykü kitaplarıyla edebiyata dair ilk heyecanları uyanmaya başladı. Bilkent Üniversitesi’ndeki eğitimini 1994 yılında yarıda bırakarak tamamen edebiyata yöneldi. Yurtdışında, uzak ve gizemli ülkelerde yaşamayı daima sevdi. Edebiyat çalışmalarının roman alanındaki ilk ürünü olan “Karanlığın Çağrısı” isimli eseriyle Beyan Yayınları 2002/İlk Romanlar ödülünü kazandı. İkinci romanı “Gölgeler” 2004 yılında basıldı. Bunu 2005’te üçüncü romanı “Bin Yılların Gecesi” takip etti. Asıl çıkışını 2009 yılında “Kuşatma 1453” ile yaptı. Tarihi roman okurlarının büyük ilgisiyle karşılaşan Kuşatma 1453’ü, “Kanuni” ve “Yavuz” başta olmak üzere diğer romanları izledi.