Off campus serisinin ilk ve son kitabını çok çok seviyorum. Asla bıkmaz, açar açar okurum. Briar serisi daha hayal kırıklığı olsa da Elle Kennedy tarzını yine de şöyle böyle seviyorum. Ama bu düşüncem Good Girl Complex ile değişmek üzere gibi.
Elimde o kadar süründü ki kitap en son zorladım kendimi okumak için. Yıllar önce yazılsa severdim bile belki. Birçok yorumda After serisi çakması dense de ben o seriyi okumadığım için öyle bir mukayese edemiyorum. Düşüncelerim sadece bu kitapla ilgili.
Cooper ve Mackenzie çifti aslında ortalama bir çift. Hani berbat diyemem. Ama tekrar ediyorum birkaç sene öncesi olsa giderleri vardı bence. Tabii kitabın türüne göre gereksiz bir drama ev sahipliği yapması da cabası. Yahu ne diye her karaktere bir aile sorunu yazıyorsun kadın? Ağlatmak istiyorsan yanlış yoldasın diyeyim. Tam tersi göz devirerek okudum. Hele ben çiftin arasındaki sırrın açığa çıkmasını beklerken saçma salak bir anne gelmesi... Yok yok elimde patladı kitap. Aynı şekilde yazarın kurguladığı kasaba ve zengin fakir ayrımı da öyle. Bir dünya var zenginler pislik, kasabalılar mükemmel.
Aynı şekilde Press aşağılık ama Cooper âşık olduğu ve baş karakter olduğu için affedilir. Lütfen Elleciğim, napıyorsun sen? Hani ne kadar klişe, Türk dizilerinden hallice sahne varsa kitaba eklemişsin.
Kısacası gönlümde 1.75 puanı anca hak eden bir kitap olmuş. Yazar yıllar önce olsa okunacak olaylarla doldurmuş kurguyu. Valla bir ara Mackenzie kesin bakire çıkacak diye bekledim. Bad boy masum kız, bizden de zengin kız fakir oğlan temasını ekle araya dramı doldur al sana kitap olmuş.
Evan'ı okur muyum? O psikolojiye girer miyim emin değilim.
Good Girl ComplexElle Kennedy · St. Martin's Griffin · 2022296 okunma
Bayılarak okuduğum Off-Campus serisi sebebiyle Elle Kennedy'i çok severim. Öyle ki serinin ilk kitabı Anlaşma'yı en az 5 kez okumuşluğum vardır. Bu kadar sevdiğim yazarın uzun zamandır yeni bir kitabını okumadığımı farkedince de sırada bekleyen Briar Kampüsü serisini şimdilik es geçerek İyi Kız Karmaşası'na başladım.
Devamı spoiler içerir.
Kitabın konusu şöyle: Cooper çalıştığı barda Preston isimli zengin bir çocukla kavga eder ve bunun üstüne Preston, Cooper'ı işten attırır. Bu duruma çok sinirlenen Cooper ile arkadaşları da intikam almak için bir plan yaparlar. Planları; Preston'un kız arkadaşı Mac'i kandırıp, kızın Cooper'dan hoşlanmasını sağlayıp sırf Cooper ile birlikte olmak için erkek arkadaşı Preston'u terk etmesini sağlamaktır.
İddia teması üzerine kurulu kitaplar benim için her zaman 1-0 geride başlar. Çünkü;
a) Bir insanı iddia konusu yapmanın çok rezil bir hareket olduğunu düşünürüm.
b) Erkek karakteri tam anlamıyla tanıyamadığımı hissederim. Bu kitaptakine benzer konuyu işleyen bir Kore dizisinde şöyle bir sahne vardı: Söylediği yalan ortaya çıkınca erkek karakter yalvar yakar oluyor, kendini affettirmek ve ne kadar pişman olduğunu anlatmak için deli gibi dil döküyordu. Onu boş gözlerle izleyen kadın karakter de “Neyi eskiye döndürmek istiyorsun da bunları anlatıyorsun, ben seni tanımıyorum bile.” diyordu. Heh, benim için de durum tam olarak bu işte. Bu aşağılayıcı planı yapan kişi ile kızın yanında, olduğundan farklı tavırlar sergileyen kişi aynı insan olamaz gibi gelir bana hep. Öyle olunca kızın yanındaki hâlini de samimiyetsiz bulurum ister istemez.
c) İşin içine aşk girmese ne olurdu diye merak ederim. Çünkü erkek karakter, âşık olduğu kadını kaybetmek istemediği için pişmanlık duyar hep. Peki, âşık olmasaydı ne olurdu? O zaman bir kadına
Kafa yormadan, çerezlik hemencecik okunacak ve bitirile bilecek kitaplardan biri. Benim için fena değildi şuan bu tür kitaplar bana daha cazip geliyor. Ama sanki son kısımları fazla uzatılmış gibi geldi.
Konusunda kısaca bahsedersek baş karakter Cooper bir barda çalışıyor ve çalıştığı yere zenginler de geliyor ve cooper bu tür tipleri sevmediği için uzak durmaya çalışsa da hep bir şekilde daha çok denk geliyor. Çalıştığı günlerin birinde o çocuklar yüzünden işinden oluyor.
Bu duruma çok sinirlenir intikam almak ister, arkadaşlarıyla birlikte otururken çocuğun sevgilisini elinden almayı ve kızdan ayrılmasını söylerler ilk başta sıcak bakmasa da olaya sonra kabul eder. Olaylar bu şekilde gelişmeye başlar. Amaa tahmin etmediği şeyler olacaktır. Mackenzie'yi diğer zengin kızlar gibi sanar ama tanıdıkça farklı biri olduğunu anlar. Bakalım bundan sonra neler olacak birlikte olabilecekler mi yoksa iddia da ki gibi cooper onu terk mi edecek.
Okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar.
Genel olarak kitap 1 günde bitebilecek bir kitap.Klasik elle kennedy işte. Hikaye akıp gidiyor. Tek sorun kadin karakterin bazı kısımlarda beni aşırı derecede sinir eden düşünce yapısıydi.Yine de iki karakterin farklı hayatlardan gelmelerine ragmen aynı yara izlerini taşıyıp birbirlerini herkesten daha iyi anlamalari ve korkularını, endişelerini sadece birbirlerine anlatmalari çok hoşuma gitti. Elle kennedy her ne kadar çerezlik derinliği olmayan kitaplar yazıyor gibi görünse de her kitabında başka bir mesajı,sorunu coook güzel Bi şekilde yansıttığını düşünüyorum. Kitapla ilgili tek şikayetim sonunun çok aceleye getirilmiş bitse de gitsek tarzı yazıldığını düşünmem.Onun dışında kafanızı yormayacak ve aynı zamanda hayattaki önceliklerini düşündürebilir güzel bir kitap.
10/7 ️️️
Herkese selamlar Uzun zamandır okumayı ertelediğim bir kitabımı okudumda geldim bu kez. Yazarin off-campus ve Briar Kampüs serilerini okumuş biri olarak beklentim epey yüksekti fakat umdugumu bulamadım. Konusu aslinda çok güzeldi, tam bir klişe. Ama bir klise bu kadar gereksiz uzatılır. Karakterler bence çok sığdı bir kere, hiç bir şekilde aralarindaki aşkı veya romantizmi hissedemedim. Son 10 sayfada olanlarsa asla yeterli değildi. Sıcaklarda kitap okumak malum zor. E hal böyle olunca romantik kurtarıcı olur dedim ama neredeyse yarım birakacaktim.
Mackenzie namı diğer Mac zengin ama kızlarını asla umursamayan bir anne babanın tek çocuğudur. Genc yaşında kurmuş olduğu İnternet sayfası sayesinde kendine ailesinden bağımsız servet olusturmus olan Mac, ailesinin baskisi üzerine kendi zengin çevresinin gittiği eyalete üniversite okumaya gider. Ayrica 4 yıldır birlikte olduğu sevgilisi Preston'da ayni üniversitede okumaktadir. Preston ile aralarinda ask olmamasina ragmen evlenmeyi dusunmektedirler. Fakat bu kasabada işler tersine döner. Kasabanın dövmeli ve yakışıklı çocuğu Cooper ile yolları kesişen Mac sevgilisi ve hoşlandığı çocuk arasında bir seçim yapmak zorundadır. Ancak Mac'in bilmedigi bir gerçek vardır ki Cooper Mac'in hayatina tesadüfen girmemiştir. Cooper Preston'dan intikam almak için Mac'i kendine aşık edip Preston'in önünde terk edecektir. Ama Mac'in gerçekte nasıl bir kız olduğunu görünce bütün plan suya düşer ve artik tek istediği Mac'in bu plandan haberinin olmamasıdır.
Kitabi @okumayaasikkadinlarr Temmuz ayi etkinlikleri Yaz Temali kapaklar ve Romantik kitaplar turunde okudum. Türü sevenlere öneririm fakat daha iyi kitaplar okumuştum. İyi Kız KarmaşasıElle Kennedy
Kitap tam yaz mevsimi kitabı. Yazarın akıcı dili sayfaların hızlı hızlı ve keyifli akmasına sebep oluyor. Gerçekten ben romantik kitap, dizi kurduyum. Seviyorum yahu bu türü! Mac'in yaşına rağmen kendini bulma çabası, olgun düşünceleri gerçekten severek okuduğum detaylardandı. Cooper ise gerçekten kötü görünümlü, kalben iyi çocuk ruhunu çok güzel taşıdı. Sanırım kitapla alakalı sevmediğim tek şey beni klişelerin içine hapsetmesiydi. Hepimiz klişeleri tadında seviyoruzdur eminim.
ı#iyikızkarmaşası #ellekennedy #goodgirlcomplex
#cevizinseçkisi Güneşli Kitaplar etkinliği için seçtim. Kapak bir harika. En sevdiğim renkler yan yana. Yazarı daha önce de severek okuyordum ama bu kitap hayal kırıklığı oldu. #avalonbay serisi de yeni bir seri ve bu ilk kitap. Toplamda 3 kitaplık serinin diğer kitapları çevrilmedi. Ama yayınevinden ötürü şaşırmadım. Neyse ki kitaplar tek olarak da okunuyor. Kitabımız seri adı üzerine Avalon Körfezi'nde geçiyor. Cooper ve ikizi Evan körfezin yerlisi. Cooper çalıştığı bara gelen zengin ve sonradan kasabaya yerleşen Preston ile kavga ediyor ve işinden oluyor. İntikam için Preston'ın zengin sevgilisi Mackenzie'yi baştan çıkarmaya karar veriyor. Mackenzie'nin oda arkadaşı Bonnie ise çoktan ikizleri avlamayı kafaya koymuş. Ve hepsinin hikayesi bir yerde birbirine geçiyor.
Kitabın #after kitabına benzediği çok konuşulmuş. Ben o kitabı okumadım o yüzden karşılaştıramıyorum. Sahil kasabasında geçiyor olmasını sevdim. Ama İddia ve intikam ile başlanan ilişki okumayı çok sevmiyorum. Çünkü intikam almak için birinin duygularıyla oynamak çok kötü geliyor. Cooper'ın böyle bir harekete kalkması sonucu ne olursa olsun o karakterden bir soğuttu beni. Cooper yazarın açık ara yarattığı en kötü erkek karakter, konuşma tarzı filan aşırı itici. Mac zengin ailelerin dayatması ve dışarıya kapalı yaşamlarından olmasa böyle iğrenç birine aşık olmazdı Mackenzie ise aldatmanın allahını yapıyor. Her ne kadar Preston salak olsa da hiç hoşlandığım bir kombinasyon değil trope olarak Ama tekrar edersem Coop gibi bir adamın zevzek konuşmalarına düşmek çok anlamsızdı. Yani yazar adamı öyle konuşturuyor ki Mac'in bu kadar etkilenmesinin fiziksel olduğunu düşündürüyor. Okumaya başladığımda da böyle itici bir karakterle olası aşk hikayesini okumanın
O kadar waoww bir kitap değil ama konusu iyi kendini okutuyor ortalama bir kitapti kızın hiçbir şeyden suphelenmeyip sonra her şeyi bilir tavırları canımı sıktı onun haricinde bir sıkıntı yoktu bence
Gençlerin çok sevecek okuyacağı tatlı bir kitap.
Bir barda kendi iş yerini açmak için para biriktirme amacıyla çalışan cooper, garson arkadaşı Steph’e onun deyimiyle zengin zübbe bir grubun taciz etmediyle barda kavga çıkarır. Uyarılarına rağmen Cooper’ı dinlemeyerek kıza sarkıntılık eden gruptan Pres ile kavgaya başlar. Pres’in ailesi zengindir ve Cooper bu insanların kafalarına göre her şeyi yapmakta kendilerine hak gören insanlara büyük düşmanlık besler.
Pres Cooper’ı işten çıkarması için patronu tehdit eder ve Cooper işten çıkarılır.
Cooper, ikizi ve diğer arkadaşlarıyla bu durumu kendilerine yediremedikleri için bir plan yaparlar. Pres’in uzun süreli sevgilisi olan Mackenzie’i kendisine aşık edip Pres’in elinden almaktır.
Mac çok güzel ve zeki bir kızdır. Üniversite birinci sınıfa gider. Cooper planını devreye sokar ve ilk adımı atarak Mac ile tanışır. Cooper çok yakışıklı olduğu için Mac ona karşı çekim hissetmeye başlamıstır bile.
Ama Cooper’ın hesap edemediği bir şey vardır, Mac o bildikleri zengin özenti kızlara hiç benzemez ve bu durum Cooper’ı zora sokarak ona aşık olmaya başlar.
Mac bu sinsi planı öğrenecek mi? Sonrasında neler olacak kesinlikle okuyun.
Benim yaşım için çok uygun değil ama daha genç arkadaşlar bayılacaklar.
Kitap yazlıkcilardan nefret eden bir kasabanın barında başlıyor. Kasabalilar ve yazlıkçılar arasında sınıfsal problemler var. Barda klon olarak anılan yazlıkcilardan biri ana erkek karakterin arkadasina musallat olunca erkek karakter arkadaşını koruyor ve Zengin yazlikci yüzünden işinden oluyor. Böyle olunca adamdan intikam almak istiyor ve en iyi yöntem olarak kız arkadaşını ayartmaya karar veriyor. Elbette kızla tesadüfen karşılaşılıyor ve kız o kadar farklı biri ki asla bir klon değil. Bunu da kizin havalı kıyafetleri değil kot tişört sevmesinden anlıyoruz. Klişe değil sanki bir basma kaliplik abidesi kitap.
Ana karakterlerimizin en büyük ortak noktası onlarla ilgilenmeyen aileleri ve en buyuk problem mali durumlari. Yoksa hayatları bal börek.
Aslında yazar ikinci bir note book yazmaya çalışmış ama yeteneği ve zihni yetmemis. Boşa gitmiş zaman olmasinin en önemli sebebi yazılan ama öylece havada asılı bırakılan konular. Saçma şekilde bağlanan düşmanlıklar. Yazarımız sadece bir kampus hikayesi yazacak kadar varmış. Bu hikayede bence cuvallamis.
Kanada doğumlu olan Elle Kennedy , New York Times , USA Today ve Library Journal çok satan yazarıdır. Erken yaşta yazar olmak istediğini biliyordu ve genç yaşlardayken bunu faaliyete geçirdi.
Elle şu an çeşitli yayın evleriyle çalışıyor ve genellikle romantik komedi tarzında romanlar yazıyor. Yazarın Off - Campus serisi Yabancı Yayınları tarafından çevrildi ve okuyuculara sunuldu.