Anita Blake, Vampire Hunter #2

Orijinal Dil:
İngilizce

2026 18. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2026 00:00
**Gülen Ceset (The Laughing Corpse) – Anita Blake Vampir Avcısı 2 ** Vampir avcısı Anita Blake’e yapılan bir teklif ile hikâyeye başlıyor. Anita’nın etik değerlerine uymayan bir zombi diriltme işi isteniyor. Aynı zamanda da şehirde garip cnayetler işleniyor ve Anita her zamanki gibi olayların içinde kendini buluyor. İlk kitaptan Anita’nın dünyasına giriş yaptığımız için bu kitap daha hızlı ilerliyor. Artık karakterlere ve mekanlara alıştığımız için okurken akıcılığını kaybetmiyor. Zaten aksiyon dolu ve bol diyaloglar var. O sebeple çok kısa sürede elinizden bırakmadan bitirebilirsiniz. Bu kitapta Anita’yı daha da güçlü görüyoruz. Zaten ahlaki sınırları çok net olan bir karakter olduğunu birinci kitapta görmüştük ama burada karakter daha da derinleşiyor ve etik değerlerini daha net ortaya koyuyor. Anita’nın iç monologları ve yazarın alaycı anlatımı kitaba farklı bir tat katıyor. İlk kitapta olduğu gibi bu kitapta da ana erkek karakter çok aktif değil. Buram buram bir aşk hikayesi beklemeyin. Daha çok karakterler arası psikolojik bir savaş söz konusu. Ama şu bir gerçek Anita Blake her durumda bir şekilde paçayı yırtan birçok kitaptaki kadın karakterlerin aksine bir erkeğin onu kurtarmasına ihtiyaç duymayan ve içindeki gücü keşfeden efsane bir karakter. Kitabın sonundaki Jean Claude ile olan diyaloğu zaten Anita’nın gücünü gösteriyor.
2025 20. kitabı
Okunma: 29 Mart 2025 13:12
Gülen Ceset (The Laughing Corpse) – Laurell K. Hamilton Anita Blake #2 Anita Blake serisinin ikinci kitabı olan Gülen Ceset, paranormal olaylarla uğraşan, vampir avcısı ve zombi kaldırıcı kızımız Anita Blake’in maceralarına devam ediyor. İlk kitapta olduğu gibi, burada da korku, gizem ve kara mizah iç içe geçmiş durumda. Bu kez Anita, çok güçlü bir zombinin vahşice katliam yaptığı bir vakayı araştırmak zorunda kalıyor. Bir milyoner, yıllar önce ölen bir akrabasını diriltmek için Anita’dan yardım istiyor. Ancak bunun için çok güçlü bir büyüye ve korkunç bir fedakarlığa ihtiyaç var, insan kurban. Anita, ahlaki değerlerinden asla ödün vermeyen biri olduğu için bunu reddediyor. Ama işin peşini bırakınca da kendisini tehlikeli büyücülerin, korkunç zombilerin ve kana susamış bir voodoo kraliçesinin hedefinde buluyor. Bu kitapta, Anita’nın doğaüstü dünyaya bakışı daha da derinleşiyor. Ayrıca vampir hükümdarı Jean-Claude ile olan ilişkisi biraz daha karmaşık bir hâl alıyor. Jean-Claude’un kendisine verdiği "insan hizmetkârı" unvanını kabul etmeyen Anita, bir yandan da onun cazibesinden tam olarak kaçamıyor. Vampirler, iblisler, cadılar tamam ama işin içine çürümüş etler ve yürüyen ölüler girince işler değişiyor. Özellikle Anita’nın parçalanmış cesetleri incelediği sahne gerçekten tüyler ürperticiydi. Kadın zaten ölümle burun buruna yaşamaya alışmış ama bizim gibi sıradan ölümlüler için, "Şurada kopmuş bir bacak var, ah evet, burada da iç organlar dağılmış," tarzı şeyleri soğukkanlılıkla incelemesi pek rahatlatıcı değil. Ama asıl korkutucu olan Voodoo büyücüsünün Anita’nın evine ZOMBİ GÖNDERMESİ Gülen Ceset ilk kitapdan daha karanlık, daha kanlı ve daha sürükleyici bir hikâyeydi. Voodoo büyüsü, zombi diriltme ritüelleri ve Anita’nın sert mizacı,kendi doğrularından
·370 syf.·
2018 30. kitabı
Mekan : St. Louis Anita Blake, kahve çekirdeklerini dolapta saklayarak daha lezzetli kahvelerle sizi kahve krizine sokacak kadar kahve tutkunu, boş zamanlarında -ki boş zaman kavramı Anita için oldukça ütopik bir kavram- penguen oyuncakları koleksiyonu yapan 24 yaşında animatördür, zombilerin kraliçesi ve vampirlerin tabiriyle Cellat’tır. Anita geceleri -çünkü sadece geceleri mümkün- Animatörler A.Ş için zombileri diriltip hukuki veya ailevi olaylara yardımcı oluyor , gündüzleri de uyumadığı zamanlarda Bölgesel Olağandışı Soruşturma Takımı adlı polis ekibine danışmalık yaparak insanüstü cinayetleri çözüyor. Kızımız korkusuz , esprili ve asla insanları canavarlara teslim etmeme prensibini benimsemiş 1.55 boyunda bi o kadarı da yerde oldukça erdemli bir savaşçıdır. Türünün tek örneği olup hem polisiye hem fantastik ama bi o kadar da şu yaz tatilinde vaktimi alacak , altın madeni bulmuşçasına sevindiren 25 kitaplık seridir. Göz damlaları ve kahveler hazırlandı... Keyifli okumalar.
2017 324. kitabı
Okunma: 09 Eylül 2017 13:50
Bitirdim. İlk kitaba göre daha heyecan vericiydi ve Anita yazılmış diğer tüm vampir avcılarının babası. Zekası, kıvraklığı, hazır cevaplılığı ve olmayan vicdanı ile o kadar uygun bir avcı ki alacağı tüm sıfatları çok çok önceden hak ediyor. Seri final yaptı mı bilmiyorum ama umarım yapmıştır. Yoksa çok merak edeceğim :D Anita Blake serisi benim içn kült serilerden birisi benim için kült demek kesinlikle öneririm fakat beğenmezsen arkadaşlığımız da gedikler oluşur tarzı bir şey. O yüzden ben çene çalmaya devam edeyim. Jean ile aralarında daha yakın bir şeylerin olmasını bekledim bir kaç öpücük belki ama olmadı o yüzden şapkamı önüme alarak diğer kitap için umut ediyorum onun dışında gittikçe güçlenmesini izlemek benim için keyif verici.
Puan vermedi·370 syf.·
2025 59. kitabı
Herkese merhaba. Küçük bir aradan sonra Anita Blake'e devam. Gülen Ceset, serinin ikinci kitabı. Ölü diriltici ve vampir avcısı Anita Blake'in tehlikelerle dolu dünyasında bu sefer yeraltından bir yaratık St. Louis'de dehşet saçıyor. Yaratığın nasıl bir şey olduğu bilinmemekte. Henüz kimse görmemiş. Ayrıca şimdiye kadar bu kadar dehşet verici bir cinayet görülmemiş. Yaratık önce öldürüyor sonra yiyor. Geriye kalanlar kanlı ve korkutucu. Anita'nın bazı tahminleri var. Anita'nın işi çok zor. Vudu rahibi, kötü adamlar, zombiler ve şehrin yeni efendisi yakışıklı Jean Claude. Açıkçası ilk yarısında cinayet kısımları hariç sıkıcı geldi. Ama sonrasında muhteşem bir aksiyon vardı. Bazı sahneler hala gözümün önünde. Çok beğendim. Anita'ya ve seriye alışmaya başladım. Tek anlamadığım ara ara gördüğümüz Jean Claude Anita'nın hayatında nasıl bir yer bulacak? Bu arada yeni karakterlerle tanışıyoruz. Bunun yanısıra Edward'ı neden bu kitapta göremiyoruz. Üzüldüm açıkçası. İlk beş kitap önemliymiş. Sevgili arkadaşlarım öyle söylüyor. Çok ara vermeden okumaya devam etmeliyim.
Fantastik
2022 228. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2022 00:00
Harold Gaynor Anita 'yı kendisine yaşlı zombi diriltme işi için tutmak ister. Rituel beyaz keçi yani insan kurban etmeyi gerektirdiğinden Anita kabul etmez ve bu tüm olayların başlangıcı olur. Vurdu kraliçesi Dominga ise Anita ' yı öldürmek için elinden geleni ardına koymaz. Her şey yine Jean-Claude' nin olaya dahil olmasına yol açar. Yine aksiyonlu, esprili ve heyecanlıydı. Diğer kitaplarımın arasında okuyabilirim.
2025 11. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2025 09:39
Merhaba kitap dostlarım Yeni bir kitapla daha karşınızdayım serinin ikinci kitabını bitirdim  ve beni alıp götürdü diyebilirim. Ilk kitaba göre daha çok kanlı canlıydı. Beni de biraz ne okuyorum dedirtti .Zombilere karşı nefret oluştu bende sanki sevecekmiydim de Tabiki bizim kızımız Anıta  iş  başındaydı. _____Konusuna gelince Anita Blake, zombileri mezarlarından kaldırabilen bir “animator” ve aynı zamanda federal yetkililere danışmanlık yapan bir vampir avcısıdır.. Bu sefer karşısına çıkan dava diğerlerinden çok daha rahatsız edici ve gizemlidir: bir ailenin vahşice parçalanarak öldürülmesi. Bu cinayet, sıradan bir saldırıya benzememektedir. Kurbanların vücutları neredeyse tamamen parçalanmış, bu da failin insandan çok öte bir varlık olduğunu düşündürmektedir. Cinayetlerin ardında doğaüstü bir güç olduğu ortaya çıkar. Anita, bu katliamın güçlü bir zombi tarafından işlendiğini keşfeder. Fakat böyle bir zombiyi kaldırmak için kara büyü, yani insan kurbanı gerekir. Bu da Anita’nın mesleki ve etik sınırlarını zorlayan bir durumdur. Anita’ya işbirliği teklif eden kişi, güçlü ve karanlık bir büyücü olan Dominga Salvador’dur. Dominga, Anita’yı kendi karanlık amaçlarına alet etmeye çalışır. insanları köleleştirmek için zombilerden bir ordu yaratmaktır. Anita bu teklifi reddeder ama Dominga’nın tehditkâr varlığı olaylar boyunca onun peşini bırakmaz. Bir yandan da vampirlerin lideri Jean-Claude, Anita'yla daha yakın bir ilişki kurmak istemektedir. Jean-Claude’un karizması ve gücü, Anita’yı cezbetse de, onun kontrol altına girmemek için mücadele eder. Soruşturma derinleştikçe Anita hem fiziksel olarak tehdit altına girer hem de ruhsal olarak zorlanır. Bir noktada, doğru olanı yapmakla hayatta kalmak arasında seçim yapmak zorunda kalır. Kitabın sonunda olaylar doruğa çıkar ve
2020 3. kitabı
Bu kitap da da kişiler aynı ama tabiki yeni maceralar devam ediyor Bu kız aşk konusunda bir karar vermeli her zaman vampirleri severim ben ushsh okuyun çok güzel bir seri
2021 67. kitabı
Okunma: 10 Aralık 2021 16:04
Yeterince iyi değil miydi? Ben mi beğenmedim? Muallakta kaldı bu kitap benim için. Ruh halim de olabilir çok sıkıcıydı. İlk kitap kadar akıcı değildi. Animatör olarak çok başarılıydı ilk kitapta gördük ama bu kitapta bilemedim olmamış bir şeyler vardı. Jean-Claude karakterini seviyorum. Daha çok görmek isterdim ama böyle de güzeldi. Anita'nın kendini geliştirmesi ve ilerlemesi için gerekliydi. Yine de daha heyecanlı olabilirdi diye düşünüyorum. Devam etmekle, bırakmak arasındaki ince çizgideyim. Dipnot: vampir kitabı olarak değerlendirilmemeli. Daha çok her türden fantastik yaratık var sanırım. Her ne kadar vampir avcısı olsa da serinin ismi kesinlikle daha fazlası. Polisiye ve fantastik kurgu karışımı. İlk defa rastladım böyle bir şeye. Bence güzelde olmuş. Bu kitapta cinsellik içermiyor. Rahatça okuyabilirsiniz.
2020 33. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2020 16:08
işte ilk kitapta yaşadığım tüm acabaları tek kalemde silip atan bir kitaptı. Her sayfasında bol aksiyon mevcuttu. :) Anita, what are you? hmm. üçüncü kitap ile birlikte bir yorum gireceğim. Ama söylemeliyim ki Jean-Claude ile daha fazla sahnesi olmasını isterdim:)

Laurell K. HamiltonYazar · 33 kitap
Eğitimini Indiana Wesleyan Üniversite'sin de aldı.Kitaplarından bazıları;Gülen Ceset,Bir Vampis Avcısı Anita Blake