Hacker Kod 19

28 Şubat 2023
Mahzen

2023 171. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2023 18:57
Haydi bakalım buyrun buradan yakın Hani günün büyük kısmında elimizde olan cep telefonlarımız var ya. İşte bu kitabı okuduktan sonra kolay kolay alamayacaksınız elinizeHatta sanırım sadece evde kullanacaksınız cep telefonlarınızı, asla dışarıya çıkamayacaksınız onlarlaNeden mi? Hemen anlatayım. Özgür Akdeniz’de bir sahil kasabasında anne ve babasıyla yaşayan; akıllı, uslu, saygılı delikanlımız.Kendisi 18 yaşını doldurmuş olmanın o vakur edasıyla arzı endam ediyor kasaba sokaklarında. Bilirsiniz #akdenizsahilleri yazları çok çok sıcak olduğu için bölge sakinleri yaz aylarında yazlık olarak kullandıkları yaylalara çıkarlar. Deniz kenarlarını da sıcaktan nefes alamamayı bile göze alan yerli yabancı turistlere bırakırlar İşte Özgür’ün annesi de bir an önce yaylaya çıkma telaşında eşi Bülent Bey’i sıkıştıradursun biz dahil oluyoruz kurguya tam da bu noktada. Özgür kasabayı dört yandan çevreleyen koca binaların arasından sahile inip azıcık serinlemek istediği bir günde karşılaşıyor o adamla. Adam diyorum çünkü adı yok hakikaten. Adam, sırt çantalı, eli gitarlı bir gezgin görünümü ile dikkatini çekmişken Özgür’ün, seslenip ateş istiyor ondan. Sigara içmeyen Özgür bakkaldan aldığı çakmağı veriyor adama ve aralarında ayaküstü, ancak oldukça derinlikli bir sohbet gerçekleşiyor. Özgür eve dönüyor ve gece telefonu çalıyor. Arayan kim bilin bakalım? Vallahi o adam Ama nasıl olur? Telefonunu vermedi ki Özgür ona. Meğer adam yanyana geldikleri o kısacık süre zarfında kendi yazdığı bir #yazılım sayesinde Özgür’ün telefonuna girmeyi başarmış. Adam neredeyse dünyaca ünlü bir #häcker mış. Kurgu bu ya; adam Özgür’e kabul ederse kendisine bu mesleğin inceliklerini öğretmeyi ve onu ekibine alıp hatta zamanla kendi yerine geçmesi için eğitmeyi teklif ediyor.Özgür bu teklifi kabul ediyor
2023 93. kitabı
okudumyorumluyorum #hackerkod19 Puan 10/8 Herkese merhabalar... Sizlere kalemi ile önce #8.tür daha sonra #olova kitapları ile tanıştığım yazarımızın yeni kitabı ile geldim. Her ikisini de severek okumuştum ve tabi ki bu kitabını da severek okudum. Bu arada her okuduğum kitabının da farklı kulvarlarda olduğunu söylemeliyim. Yani yazarımızın kalemi oldukça çeşitli. "Hayalet" ile tanışmaya hazır mısınız? Evet Özgür hayalet olmadan önce sıradan bir hayatı vardı. Ailesi ile yaz tatili bir kaç gün geç kalınca vakit geçirmek için dışarı çıktığı zaman nereden bilecek ki hayatı da değişecek? Ya da onun hayatını değiştirecek olan biliyor ama o henüz farkında değil! Özgür ondan yardım isteyen haline bakıncada fazlasıyla yardıma muhtaç biri gibi görünen adam ile sohbete başlar. Dış görünüşe aldanmamak gerekir ki bu adam onun tam bir canlı örneğidir. Özgür ile muhabbetleri farklı yerlere doğru yol alırken bir kaç kez daha görüşmeleri ile bu adamın ona bir teklifi olur. İşte bu teklif ona çok para ve güç getirecek bir tekliftir. Çünkü karşısında olan adam bir hackerdir ve ona yardımcısı olmayı ve de her şeyi öğretmeyi teklif eder. Özgür daha ilk dakikadan ona yapılan sınavı geçer çünkü burda amaç para ile güçten çok daha üstündür. Ailesine ilk defa yalan söyleyerek bu yola girer. Peki bu yol Özgür'ün hayatını nasıl değiştirecek? Eğitimden, ulaşıma, okumaya, kitaplara, yazarlara doğaya neler neler içeren mesajlar var ki her biri ayrı bir kitap olacak nitelikte desem yeri vardır. Hımm kitaplar ve yazarlar ile ilgili olan kısımlarda katılmadığı im noktalar olmadı diyemem. Ehhh o da kişiye göre değişiyor zaten. Neyse bunu okuyanlar kendi karar versin.
2023 198. kitabı
Merhaba arkadaşlar! Bugün adlı bir eser ile geldim. Teknolojinin hayatımızda ne kadar yer ettiğini artık hepimiz biliyoruz. İstersek çok iyi istersek de olumsuz olarak kullanabiliriz. Bu tamamen bizim elimizde. Peki burda Hayalet olarak tanımladığımız Özgür bu durumu nasıl kullanıyor sizce? Peki özgür nasıl Hayalet oluyor? Çıktığı yürüyüşte bir adam çakmak istiyor kendisinden bunun sonrasında başlayan sohbetlerinde adam bir teklifte bulunur ve benim yardımcım ol der. Hem seni eğitirim hem de çok para kazanırsın. Kulağa hoş gelen bir teklif değil mi? Özgür kabul ediyor tabi ki, eğitimleri alıyor her şeyi öğreniyor ama bilemediği şeyler vardır. Yapacağı işin aslında yasak olması ve yapılmaması gereken bir eylem olduğu. Peki bu iş neydi? Bu arada onu eğiten adam yok oluyor. Sizce adam neden yok oluyor, ne olmuş olabilir? Olaylar olaylar…. Okuyarak öğrenin hepsi ve daha fazlası eserin içinde. Teknoloji içeriğinde eserleri okumayı seven herkes okusun. Özellikle yeni nesil gençleri tam size göre bir eser. Yazarın kalemi daim olsun. #alıntı ; ”Oysa bir Tolstoy'u hiçbir çağ deviremez. Tolstoy ölür ama fikri ve aktardıkları sonsuza kadar yaşar.” ”Bilgi güçtür. Gücü elinde tutan kazanır" ”Bir kitabın sonunu okuyarak anlayamayız. Bu yüzden her şeyi analiz etmeliyiz.” ”Teknoloji insanın hayatını kolaylaştırdığı kadar zorlaştırmıştır da. İnsanlar nasıl bilgiye hızlı ulaşabiliyorsa bilgi de onlara o hızla ulaşabiliyor.” @mahzenyayincilik @tolgacaglayan_33
Hacher Kod 19
2023 27. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2023 13:53
Selam ,bugün teknolojinin hayatımızdaki yerinin nasıl şaşırtıcı ve tehlikeli bir hale gelebileceğini hissettiren bir kitabın paylaşımı ile geldim. @tolgacaglayan_33 kaleminden okuduğum #hacker kod 19 bilgi ve bilgisayar dünyasındaki hızlı gelişimin rüzgarına katıyor bizi. Kahramanımız Özgür, ailesi ile Akdeniz in sahil şeridinde yazın sıcak günlerinde babasının yıllık iznini almasını bekliyordu. Özgür biraz hava alma bahanesiyle çıktığı yürüyüşün hayatını bu kadar değiştireceğini bilemezdi... Ateşin var mı? Delikanlı diye soran yazlıkçı tipde görünümü olan bir adamla karşılaştı.Sigara kullanmadığını ifade eden Özgür bir müddet sohbet etti bu adamla. Sonrasında bir marketten sigara ve cakmak aldı ona.Adam güzel muhabbet ve nasihatler ile Özgür ün sempatisini kazanmıştı. Bu adam göründüğünün aksine fazla bilgili ve pahali ürünler kullanıyordu. Özgür'e bir teklifle geldi bu gizemli adam.Kendisine edilen teklif ile şaşırmıştı Özgür. Baban zengin mi? Diye sorar adam. Özgür üst düzey yönetici ama evimiz bile kira, öyle zengin değiliz deyince. Sana bu yaşta kendi alın terinle kendi paranı kazanmayı teklif ediyorum üstelik seni eğiteceğimde der. Adamın hacher olup olmadığını soran Özgür'e bilgisayar programcılığı okuduğunu ve şimdi profesyonel yazılım uzmanı olduğunu söylüyor bu gizemli adam. Özgür için fazlaca merak uyandıran bu teklifle başlıyor herşey... Ailesini şehirde kalmaya ikna eden Özgür bu adamla eğitime başlıyor ve kimsenin bilmediği Örümcek denen bir ekibe dahil oluyor. Devamını ise oldukça merakla okuyacaksınız, teknolojinin hayatımızdaki yerini ve bize nelere mâl olabileceğini.... Türü sevenlere ve merak edenlere kesinlikle tavsiye ediyorum.
Edebiyat & Roman
2023 49. kitabı
Teknolojinin gelişmesi yaşamımızı kolaylaştırdıkça hayatımız daha kaliteli bir döngü içine girmiştir. Lâkin gelişim beraberinde olumsuzlukları da doğurmuştur. Peki siz teknolojinin olumsuz yönlerinin, korkunç sonuçlar doğurabileceğinin farkında mısınız? En basit açıdan bakacak olursak teknoloji ile birlikte insanların yüz yüze iletişimi azalmıştır. Ne dersiniz? Teknolojik ağlarla sosyalleşelim derken bambaşka bir çukurun içine mi düşmekteyiz? Bu çukura düşüp olumsuz yönleri görmezden gelmek daha mı kolay? Aslında irdeleyecek olursak teknolojinin kullanımına bağlı bir şekilde faydası olduğu kadar zararı da olduğunu keşfedeceğiz. Yazarımızın da teknolojiyi baz alıp olay örgüsünde büyük bir ilerleme kaydettiğini söyleyebilirim. Yazım dili okuyucuyu yormuyordu. Aksine # hackerkod19 bir solukta okunuyordu. Okurken de hayatı sorgulatıyordu. Kitabı bu şekilde sorgulayarak analiz etmem ve Özgür'ün tanımadığı bir adam (hacker) ile yolunun kesişmesiyle beraber hayatının değişmesi bana olumlu anlamda katkıda bulundu. İnsanların öğrendikleri her şeye inanmaması gerektiğini, asıl eğitimin öğrendikleri her şeyi sorgulama ihtiyacından geçtiğini bir kez daha hatırlattı. Ezbere dayalı hareket etmektense öğrenerek ve sorgulayarak yola devam etmenin en büyük güç olduğunu hissettirdi. İçerdiği mesajlar bakış açımı yansıttığı için çok net anladığımı hatta çoğu konuda katıldığımı söyleyebilirim. Yani kitabımızın içeriği okuyucuya yazılım dünyasından daha fazlasını sunuyordu. Bilgi güçtür. Gücü elinde tutan kazanır.
Teknoloji ve Hayat
2023 73. kitabı
Okunma: 30 Mart 2023 23:46
Tabi kitabın adını gören herkesin aklında beliren sahneler belli. Asosyal bir delikanlı ya da genç hanım PC başındadır, ailesi ilgisizdir ve sosyal çevresi sıfırdır falan. Hemen bu görüntüyü silelim. Bizim delikanlı son derece sosyal, ailesiyle ilgili ve PC başında fazla vakit geçirmiyor. Tam yetişme çağı, düşüncelerin şekillendiği ve karakterin şekillendiği çağında. Bir gün ondan çakmak isteyen salaş görünümlü bir adama kendince yardım etmek isterken hayatının ilk dersini alıyor. Annem sırtımı unlu gördün de beni değirmenci mi sandın, der ya o misal. Efenim Özgür tabi bu adamdan çok etkilenir. Çünkü etrafında onun gibi düşünen birisine denk gelmemiştir. Birkaç kez daha karşılaşırlar ve gizemli adamın bir #hacker olduğunu öğrenir. Ayrıca kitabın sonuna kadar adını bilmediğimiz bu adam ona asistanı olmasını teklif eder. Buraya kadar normal giden hikaye asıl şimdi başlıyor diyeceksiniz. Çünkü çok normal gitti ((: meğer gizemli adam bir takım siber oluşumlar içerisinde ve tehlikeli işler yapıyor. Bizim Özgür ne yapsın? ((: Tam işi öğrendi derken ismini hâlâ öğrenemediği adamı öldürmesinler mi :0 ya ya gelsin ekşın (: Efenim mesleki olarak yabancı olmadığım konular işlendiği için sıkılmadım (: ama bilmeyenlere biraz sıkıcı gelebilir. Bunun dışında meraklı gençler için harika bir örnek bu hikaye.
2023 42. kitabı
Özgür 18 yaşında bir gençtir. Birgün arkadaşları ile buluşmak üzereyken bir adamla karşılaşır. Giyim tarzı ve konuşması oldukça ilginçtir ve kasaba da onu ilk defa görmüştür. Bu adam aslında zengin bir hackerdır. Tabi Özgür bunu bilmez. Öğrenince de çok şaşırır. Yaz tatili için ailesi ile yaylaya giden Özgür, bu adam ile orada karşılaşır ve sohbetleri ilerler. Adam zamanla Özgür'e bir iş teklifinde bulunur. Özgür ilk başta tereddüt etse de hackerlık öğrenmek için bu teklifi kabul eder ve eğitimi başlar. Yazardan okuduğum ilk kitaptı. Günümüzde de yaygın olan hackerlık ile ilgili geniş bilgiler yer alıyor. Kurgunun içerisinde oldukça güzel mesajlar vardı. Yazar bunları satır aralarına ustaca işlemiş. Teknolojinin yararlarından faydalandığımız kadar zararları olduğunu biliyoruz. Artık gizlimiz saklımız yok maalesef. İşte bu kitap bunları bizlere birkez daha anlatıyor. Gerilim, gizem ve merakla sayfaları çevirdiğimiz kitap oldukça ilgi çekici. Hackerlık konusunda da yazar detaylı bir araştırma yaparak okuyucuya sunmuş. Kitapta ikinci yarıdan sonra asıl heyecan başlıyor aslında. Türü sevenlere tavsiye ederim.
Roman
2023 48. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2023 21:44
Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere roman tarzında yazılmış bir kitapla geldim Okuduğum efsane kitaplardan biriydi diyebilirim. Zaten bölümümle alakalı olduğu için de fazlasıyla dikkatimi çekmişti Özgür yolda biri ile tanışır. Adam bundan çakmak ister ama bu adama bir de sigara alır. Halbuki meczup gibi görünen adam hem zengin hem de Hacker'dır. Daha sonra yolları bir şekilde kesişir ve bu adam Özgür'e hackerlik konusunda dersler vermeye başlar. Sorası ise tam bir gizem heyecan, macera. Uzun bir süre adamın adının geçmemesi merakta bırakıyor insanı. Başka bir mesele ile bunların tanışması. Meriç'in dediği gibi böyle tanışma olmaz altında başka sebep vardır. Gerçekten de başka sebep çıktı ve şaşırmadım desem yalan olur. Dünyayı kurtarmaya çalışan bir avuç insan. Hüzünlü hikayeler. Sonlar. Kitapta yatan acı gerçekler... Baştan sona heyecanını koruyan, bazı gerçekleri yüzümüze çarpan, kod yazmanın önemini anlatan, her yönüyle beni etkileyen şahane bir eserdi. Devamı gelse çok güzel olur. Bir film tadında okudum. Yani filmi çıksa izlerim. Bu kadar yorumun üzerine tavsiye ediyorum dememe de gerek yok sanırım bence siz anladınız ne yapacağınızı ama söylemem gerekiyorsa da yine de söyleyeyim mutlaka okuyunuz Yazarımızın kalemine sağlık Tolga Çağlayan
2023 44. kitabı
İçeriğinde günümüzü çok net anlatan film tadında bir kitabın yorumu ile geldim. Teknoloji seven her insanın mutlaka okumasını öneriyorum. Yazılım, kodlama, siber saldırı, güvenlik duvarı gibi nice konulara değiniyor. Konumuz ise şu şekilde başlıyor. Özgür lise öğrencisi olan güzel yüreğe sahip delikanlı biri. Bir gün arkadaşları ile birlikte sahilde dolaşmaya çıkarlar. Yolda üstü başı hoş durmayan biri ile karşılaşır. Kendisinden çakmak ister, fakat Özgür çakmağı olmadığı için en yakın dükkandan çakmak almak için gider, bir çakmak ve bjr sigara ile geri döner. Adam onun ilgisini çekmeye başlamıştır. Çünkü bu meczup görünümlü adama iyilik yapmak istemiş, ancak adam onu terslemişti.. günler geçer ve aynı adamı bir çok yerde görmeye başlar. Başlarda anlam veremez ta ki; ondan istenilen şeyi öğrenene kadar... Sizce ne istemiş olabilir ? Öykü tadında diyebileceğim bir kitaptı. Özgür'ün çok delikanlı kalbi olduğunu kitabın ilk sayfasından anlıyorsunuz aslında. Yazarın kalemiyle ilk defa tanışıyorum. puntoları büyük ve akıcı bir kitaptı. İçeriğinde kodlama ile ilgili güzel tavsiyeler de vardı. Benim ilgimi ve dikkatimi çekiyor bu tür eserler. Emin olmasam da hepimizin ömründe bir defa bile olsa hacker olma hayali olmuştur diye düşünüyorum. Sizin varmıydı böyle hayaliniz ? Hackerlarla ilgili konuları seviyorum derseniz bu kitabı mutlaka okuyun derim. Sağlıkla ve kitaplarla kalın
Kitap yorumum
2023 51. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2023 04:56
HACKER KOD 19 Hacker Kod 19 kitabının yorumuyla sizlerleyim. Film gibi bir kitaptı. Hacker ve hackerlık hakkında bilgiler içeriyorken farklı bir hikaye de bizleri karşılıyor. Yazılım, kodlama gibi konular hakkında ilginç detaylar sunuyor. Güvenlik duvarı, siber saldırı gibi konuları anlatıyor. Hacker Kod 19 kitabından bahsedecek olursam; Özgür bir gün arkadaşları ile buluşmaya çıkmıştı. Sahile doğru ilerliyordu. Meczup kılıklı bir adam ondan çakmak istedi. Çakmağı olmadığı halde gidip adam için canla ve sigara aldı. Adam çakmağı sigarasını yakmak için aldı. Daha sonra ise adamla iskele de karşılaştı ve sohbet ermeye başladılar. Sohbetleri teknoloji, edebiyat, spor ve sanat üzerine oldu. Özgür yazın sıcağından bunalan ailesi ile birlikte yaylaya çıkarken. Yolda adama tekrardan rastladı. Sonrasında yaylaya geldiklerinde eve geçip dinlendiler. Özgür sabah yürüyüşe çıkmıştı köyde ve adama denk geldi. Adamla sohbet etmeye başladılar. Adam, Özgür'e bir teklifte bulundu. Bu teklif ne olabilir? Özgür adamın teklifini kabul edecek mi? Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın dostlar Tolga Çağlayan #HACKER19 @mahzenyayinlari Melek Kaya #mehtapliokumalar #kitaptabalıntılar "Teknoloji insanın hayatını kolaylaştırdığı kadar zorlaştırmıştır da. İnsanlar nasıl bilgiye hızlı ulaşabiliyorsa bilgi de onlara o hızla ulaşabiliyor." "Kod 19 isimli bir dosya var, dosya oluşturulduğu noktada ve bugüne kadar hiç görmediğimiz bir güvenlik duvarı ile korunuyor." "Hepsinin üzerinde numaralar yazılmıştı. Numaralar kağıtlara yazılıp üzerlerine yapıştırılmıştı. Adamın telefon numaraları bile kaydetmediğini düşündü. Adam rakamlarla kodluyordu her şeyi kafasına ve programların hangi rakam ile kodlandığını çözmesi gerekiyordu." #okudumbitti #kitapyorumu #kitaptanalıntısı