Nisan 2019
Yakın Plan Yayınları

2020 8. kitabı
Öncelikle yazarın üslubuna bakacak olursak bu kendisine ait okuduğum 6. kitabıdır. Hiçbir kitabı birbirini tekrar etmez ve ayrıca kelimeleri özenle seçilir. Asıl hususa gelecek olursak Selman Kayabaşı'na ait başka bir kitabı okuyan biri kitabına tarihi kurgu demiş. Bu kitaplara o gözle bakacaksınız siz bu kitapları okumayın azizim! Kendisinin de dediği gibi her hikaye yalan değildir. Onun kitapları gerçek tarihin anlatılmayanlarıdır ki yakın geçmişin sır perdesini aralar. Bunları da Siyaset Bilimi son sınıf öğrencisi olarak söylüyorum. Okulda örtülü olanlar verilmez hocanın insafına bağlısınızdır ancak tarih anlatılmayan şeylerle yığılı. Asla gerçek olanı bilemeyeceksiniz. Çünkü ya kafir buna engel olacak ya da devlet erkanının gizli unsuru olacak. Bu kitabında da yazar ters köşe yapmayı başardı. İnsanın içinden geçenlerle gerçekler elbet bir değil. Ama yürek burkulur. Türk uyanık olmalıdır. Türk başını kuma gömemez. Düşman hala yerli yerinde savaşın ise şekli değişmiş sadece. Allah devletimize zeval vermesin al bayrağımızı mavi göğünden indirmek isteyenlere de fırsat vermesin. Selman Kayabaşı'nın kitapları birer tarihi kurgu değil anlatılmayan gerçeklerin kitaplaştırılmış halidir. Hocalı katliamında Şehid olanlara mevla rahmet buyursun. Allah Türk' ü de Ümmeti-i Muhammed'i de korusun. Var ol efendi!
·256 syf.·
2025 160. kitabı
Selman Kayabaşı
Operasyon serisinin bir başka deyişle operasyon üçlemesinin son kitabını da devirdim.
Operasyon
Operasyon
Karar Odası
Karar Odası
Hançer
7/10 Yani bu üçlemeye ortalama puanım 7/10 Kitap 1992 yılını, Türkiye'nin en kanlı ve karanlık yılı olan 1993'e giden yolu anlatan bir kurgu üzerine kurulmuş. Edebî dil olarak her
Selman Kayabaşı
kitabı çok akıcıydı öyle ki kitaba sabah başladım, şimdi bitirdim (256 sayfa) üçleme içerisinde en beğendiğim ikinci kitap oldu.
Selman Kayabaşı
'na katılmadığım tarihî ve politik noktalar bu kitapta da aynen bakî olmakla birlikte bu kitabın içerisinde ki kurgu, roman kısmı çok güzeldi ama bence biraz sığ olmakla birlikte aynı zamanda çok dramatikti son 2 kısımda gözlerim doldu acıyı hissettim... Ben
Selman Kayabaşı
kitapları ve dilini seviyorum her ne kadar katılmadığım noktalar olsa da okuması keyif veriyor diye düşünüyorum gerçekten dil ve üslup çok iyi... Bu kitabın da daha da güçlü bir roman olabilirdi diye düşünüyorum ama mevcut hali bence biraz sığ kalmış ama 92 yılını yani 93 yılının öncesi ortamını ve Eşref Bitlis'in ölümünü + Hocalı katliamını çok güzel ve dramatik işlemiş...
Selman Kayabaşı HANÇER
2019 1. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2019 19:35
Okuduğunuz zaman kalbinize fidan niyetine ekeceğiniz bir kitap. Kitabın hâla etkisindeyim. Bir günden kısa bir sürede su gibi aktı günlümüze. Bitmeseydi... Aşk, tarih, şehadet, kahramanlık, delikanlılık, fedâlık, fedailik, ilim iç içe... yüreğimizin bir tarafından girdi, bir tarafından çıktı, deldi çıktı! Var ol efendi!
Tarih
Var ol efendi...
2020 45. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2020 13:16
Selman Kayabaşı'nın tüm kitaplarını okudum. Okudukça yeni bilgiler yeni bakış açıları kazandım. Bu kitabı herkesin okuması dönemlerin olaylarını iyi hatırlaması gerekiyor. Her cümlesinde bir bilgi var görene. Her kitap bir öncekinin devamı. Toplamda 11 kitabı var. Ve ben her birinde ayrı bir bilginin farklı bir bakış açısının olduğuna inanıyorum, ki öyle de zaten. Tarihe kör olarak bakmamak, zaferle mağlubiyetleri okumak ve hepsinden ders almak gerekir. Zaten Tarih tekerrür ediyorsa alınmamış bir ders var demektir. Bu incelemeyi okuyan arkadaşlarıma bir tavsiyem var: Lütfen Selman Kayabaşı'nın kitaplarını okurken sabırla, anlaya anlaya okuyun. Tarafsız bir tarihçinin kaleme aldığı bu kitaplar -bir ansiklopedi gibi değil çağa ayak uyduran bir tarzda- yazıldığını bilin. Roman gibi okuyacağınız ama tarihin önemli noktalarına ulaşacağınızı unutmayın. Cümlelerime Selman Kayabaşı'nın sözüyle bitirmek istiyorum. VAR OL EFENDİ...
2021 14. kitabı
Okunma: 22 Mart 2021 20:38
Hançer Selman Kayabaşı • Mesele Kürt devleti kurmak değil, mesele Mezopotamya’yı kan gölüne çevirmektir. • Al-i Osman yerine tahta Kırım hanlarını, Cengiz ailesinden birini tahta çıkarmak
HançerSelman Kayabaşı · Yakın Plan Yayınları · 2019377 okunma
Bizi ancak bu çıkmazdan bedeni Türk, ruhu Türk idalist düşünenler çıkarır.
2019 20. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2019 11:14
91 yılında Sovyetler bloğu yıkıldıktan sonra, dünya üzerindeki; iki kutuplu yapıdan bir diğeri el çekmek zorunda kaldı. Gorbaçov'dan sonra; ne Rusya, ne Türk Dünyası İlleri, ne de dünya eğemenlik
Tarih
2020 16. kitabı
Tüm seriyi hevesle okumuş biri olarak diyorum ki tam bir hayal kırıklığı. Hancerden bir önceki kitabında hançer karakterini konuya dahil etmişti ve bir sonraki kitabın hançer üzerinden devam edeceği belliydi lakin keşke yazar hanceri yazmadan önce bir önceki kitabını tekrar gözden geçirseymiş!2 hançer birbirinden farklı ve benim icin tam bir hüsran
2020 5. kitabı
Okunma: 11 Mart 2020 23:37
Türkiye'nin yüreğine saplanmak istenen bir takım olayları kurgulayarak okuruna anlatmak isteyen bir yazar Selman Bey. Siyaset yapmadan,bir yerlere yaranmaya çalışmadan yazılan kitapları bir nebze olsun ışık tutmaktadır
2020 22. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2020 19:45
Karar Odası veya Operasyon ile karşılaştırınca oldukça zayıf kalan bir roman. Anlatım oldukça akıcı, dil kurulumu ise zarif ve doğal. Aşk hikayeleri romanın zayıf halkasını oluşturuyor. Çok sey anlatmak için yola çıkmış lakin çok da bir şey anlatamamış bir eser. Nedeni ise şu; mesela suikastler oldu ile kalmış. Ne oldu, niye oldu ve nasıl oldu arka izleksel yapı yok! Gara Bekir'in aşkı bünyesinde Hocalı Katliamı ifadeye kalkışılmış fakat vurucu bir etki yakalanamamış. Kısacası seriyi tamamlamak için okunabilir.
2021 38. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2021 22:21
yazarın okuduğum 7. seri olarak okuduğum sanırım 6. kitabı. Selman Kayabaşı, Devlet-i Ebed Müddet anlayışını benimsemiş, Türk ve Anadolu sevdalısı bir insan. (geçmişte Kurtlar Vadisi Dizisinin

Selman KayabaşıYazar · 15 kitap
Zonguldak’ın Devrek İlçesi’nde dünyaya gelen yazar, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü mezunudur. Tarih ve siyaset konulu kitapları askeri kurumlar ile polis akademilerinde tavsiye edilmiştir. Pana Film tarafından hazırlanan Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin konsept danışmanlığını yapmıştır. Kitaplarının birçok bölümünü Kudüs, Rodos, Saraybosna, İsfahan, Konya, Horasan, Kırım gibi roman kahramanlarının yaşadığı şehirlerde yazmıştır. Roman ve senaryo çalışmalarına devam etmektedir.