Hannibal Lecter Serisi 3

Orijinal Adı:
Hannibal
Ciltli

2021 15. kitabı
Starling ve Hannibal’ın hikayelerinin sonuna geldik. Hannibal Lecter’ı çokça görmemizden dolayı serinin en sevdiğim kitabı oldu. Ancak sonu itibariyle de sevmedim. O sonu yazarımız hangi kafayla yazdı bilmiyorum ama asla bu son olmadı. Filminde sonu değiştirilmişti, her ne kadar o son da pek tatmin etmese de kitaptakinden daha iyiydi. Kitap, Kuzuların Sessizliği'nden 7 yıl sonrasını anlatıyor. Hannibal, akıl hastanesinden kaçmış ve 7 yıldır kayıptır. Hannibal'ın peşine ilk ve tek yaşayan kurbanı Mason Verger takılmıştır ve acımasız planları vardır. Starling ise bu planları ve Lecter'ı engelleme uğraşındadır. Seriyi mutlaka okuyun, filmlerini izleyin. Ayrıca Hannibal dizisini de izlemenizi tavsiye ediyorum. Dizi 3 sezondan oluşmakta. Şuan 2.sezonu izliyorum. Dizi bitmesinde diye haftada bir bölüm filan izliyorum. Dizide Hannibal ve Will Graham’ın tanışmasını arkadaşlıklarını izliyoruz. Tabi her bölümde ayrı ayrı cinayetler ve daha neler neler var. Tam bir polisiye dizisi olmakla beraber gerilimi de hissettiriyor. Dizide bol bol kan ve vahşet var. Eğer kan, vahşet, polisiye, psikoloji ve gerilim seviyorsanız mutlaka izleyin. Diziyi bitirdikten sonra ayrıntılı bir yorumunu girebilirim. Çünkü dizi hakkında anlatmak istediğim çok şey var. NOT: Dizi, +18, şiddet ve yetişkin içerik içeriyor. Ayrıca midesi hassas olanlar için tavsiye etmiyorum. Ayrıca çoğu cinayet mahalinde eliniz ile ekranın yarısını kapatarak izleyebilirsiniz, demedi demeyin.
HannibalThomas Harris · Nemesis Kitap Yayınları · 2017897 okunma
2020 7. kitabı
Okunma: 28 Haziran 2020 22:15
hannibal lecter’ın özgür olduğu ve serideki ilk iki kitaptan sonra hannibal’ın üzerine bu kadar düşülen, onu merkeze alan ve hikayenin ondan şekillendiği ilk kitap olmasına rağmen çok zor okuduğum bir kitap oldu. yedi yıl sonra bulduğum kimse istediğim gibi değildi. crowford yaşlı ve halsiz, clarice yeteneklerinin ve başarısının karşılığını alamamış, krendler gereksiz olaya dahil, hannibal özgürken bile hâlâ tutsaktı. mason verger olarak hayatımıza giren piç kurusu ise güçlü, kindar ve saf kötüydü. sanırım hannibal’ın bazı ölümlerine hak verebildim bu adamı görünce. kitaptan sıkılmama en büyük sebep italya bölümleriydi. italya’ya bayılan, her anlamıyla seven, tarihine ve sanatına hayran olan ben bile insanlarından bunaldım. gereksiz uzatılan, anlatılan bölümlerdi. öyle uzatılmıştı ki bu bölümler amerika’yı ve oradaki karakterleri unutacak kıvama geliyordu ve insanı bayıyordu. kitapta italyanca olan kısımlar çevrilmemişti ve bu inanılmaz bir eksiklikti bana göre. yanına yönüne türkçe çevirisinin eklenmesini isterdim çünkü kitapta oldukça fazla bu bölümler ve okuyamamak beni sinirlendirdi ve sürekli çeviri kullanmak iste kitaptan kopmama sebep oldu. hannibal lecter serisine vedama tek kitap kaldı. artık bitirmek, filmi ve dizisini izlemek istiyorum. arka arkaya çok uzun bir süremi thomas harris’in kitaplarına ayırdım ve resmen uzun zamandır bir bütünlük sağlıyoruz ama artık ayrılmayı dört gözle bekliyorum.
HannibalThomas Harris · Nemesis Kitap Yayınları · 2017897 okunma
Yıldırımlara ad olmuş." Barka"
2024 1. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2024 00:00
Hanibal, ilk çağda Doğu Akdeniz medeniyetleri içerisinde önemli buluşlar ve keşiflerle dünya tarihine katkı sağlayan Fenikelilerin Afrika uzantısı olan Kartacada yetişmiştir. Roma imparatorluğunun sömürgeci yapısına karşı çıkması ve bu anlamda bir çok sömürgeyi yüreklendirmesi özgüven ve kararlılığın önemli bir kanıtıdır. İdda edildiğine göre farklı görüşler bulunan biyolojik savaşın ilk örneklerini Roma imparatorluğuna karşı kullanmıştır. Yani Moğol imparatorluğu ya da Selçuklular ilk örnekleri değildir. Roma imparatorluğunun askeri stratejilerinin de esas kaynağını teşkil eden bir karakter olarak hayranlığımı da kazanmıştır. Hakkında söylenecek çok şey var.
Hannibal - Thomas Harris
2023 22. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2023 07:25
Merhaba. Sonunda serinin son kitabı da okundu. Böylece bu macerayı sona erdirdim. Keyifli bir seriydi… Bu seri dört kitaptan oluşuyor ve eğer okumak isterseniz kitapların çıkış tarihine göre değil de, olayların gelişim sırasına göre okumanızı tavsiye ederim. 1- Hannibal Doğuyor (HannibalRising) (2006) 2- Kızıl Ejder (RedDragon) (1981) 3- Kuzuların Sessizliği (SilenceoftheLambs) (1988) 4- Hannibal (1999) Hannibal ve ClariceStarling karakterlerinin ön planda olduğu bu kitap ile macera sona erdi. Bu kitapta yazarın sadece bir korku-gerilim kitabı yazmadığına bir kez daha emin oldum. Yazar bizlere karakterlerin psikolojik tahlilini çok iyi yansıtıyor. Bu serinin hem kitaplarını hem dizisini hem de filmlerini izlemiş birisi olarak sizlere de tavsiye etmede geçmek istemedim. Okuduğumuz tarzların dışına çıkıp ara sıra böyle kitaplar da sıkıştırmak insana başka dünyaların kapısını açıyor. Yine de her şeyin kurgudan ibaret olduğunu unutmayın… Keyifli okumalar dilerim. HannibalHannibal Thomas HarrisThomas Harris
Korku-Gerilim
2026 7. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2026 16:39
Serinin 3. Kitabı. Kuzuların Sessizliği' nin akabinde mutlaka okumak gerekir. Hani kitabın ortası deriz ya burda tam tersi kitabın ortası biraz anlaşılmaz geçiyor. Sıkılmadan okumak gerek. Çünkü daha sonra FBA ajanı Starling ve seri katil Dr Lecter'in maceraları başlıyor. Bana göre mutlu sonla bitmiş. Daha ne olsun. Buradan serinin 4. Kitabı Hannibal Doğuyor' a gidelim. Keyifli okumalar.
2017 15. kitabı
Bu kitapla Starling ve Hannibal'ın hikayesinin sonuna geliyoruz. Bu sefer diğer kitaplardan farklı olarak Hannibal'ın çelikten sandığımız kişiliğine iniyor ve onunla ilgi pek çok şey öğreniyoruz. Açıkçası diğer kitapları gibi başladı ama inanılmaz bir sonla gözümdeki değeri bir anda yere çakıldı. Acaba nasıl hem böyle bir karakter oluşturup hem de karaktere bu kadar uygun düşmeyen bir son yazabildi? Yazarın Hannibal'a biçtiği sonla birlikte Hannibal bizim için de sona ermiş oldu.
2024 34. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2024 22:42
Herkese merhaba @asununkitaplari beraber #hanniballecter serisini bitirmiş bulunmaktayız. Kitapla alakalı ilk başta şunu söylemem gerekiyor ki bu seriyi #hannibaldoğuyor #kızılejder #kuzularınsessizliği ve #hannibal şeklinde okumanızı öneriyorum eğer çıkış yılları arasında okursanız kafanız feci şekilde karışır. Bana göre Kuzuların sessizliğinden sonra devam kitabı Hannibal olmuş. Hannibaldan daha sadist düşüncelere sahip bir karakter görmek beni şaşırdı sevgili doktorumuz daha insaflı geldi bana bu kitapta Hannibal doğuyorda bahsi geçen Mişanın başına neler geldiğini daha net öğrene biliyoruz. • Kitabın sonunda büyük bir ters köşe var kitabı bitirdiğim zaman Asu’mla beraber nasıl ya bunun devamı olması lazım dedik sevgili yazarlığım bence devamı gelmeli diye düşünürüz sonuçta Hannibal ile Clarice’ye neler olduğunu biz çok merak ediyoruz. Kitabımızda bir kardeşlerimiz var ki Verger kardeşler Allah onları bildiği gibi yapsın mide bulandırdı sapkın düşünceli mahlukatlar neyse efendim kitapla alakalı çok fazla söz söylemek istemiyorum okumanızı öneriyorum.
Serinin en iyi kitabı
2025 15. kitabı
Okunma: 22 Eylül 2025 00:58
Nefis bir kitaptı. Uzun zamandır bir kitabı okurken bu kadar keyif almamıştım. Filmini ve dizisini izlediyseniz bile bu kitabı okumalısınız. Filmde de dizide de yer almayan olaylar var. Betimlemeler her zamanki gibi kıvamındaydı. Tat ve koku anlamında da genel kültür anlamında da zengin bir okuma deneyimi sundu. Kitaptaki Hannibal, film ve dizidekinden çok daha zarifdi. Bu kadar lezzetli bir okuma deneyimini kimsenin elinden almamak için spoiler vermeyeceğim. Ama kitabın sonu beklemediğim şekilde bitti. "Havada kaldı" derdim ama böyle bir kitaptan magazinel konular beklemek saçma olurdu zaten. Kısacası "Kuzuların Sessizliği" kitabını okuduysanız bu kitabı da okuyabilirsiniz.
2017 40. kitabı
Okunma: 16 Ağustos 2017 17:48
Çok çok güzel bir seri. Filmleri ve dizisinden sonra kitaplar inanılmaz güzel geldi. Gerek konu, gerek kullanılan tarz bakımından şahane bir eser. Yazarın cümleleri kullanışı, betimlemeleri ile kat kat güzelleşiyor. Kesinlikle ve kesinlikle okunması gereken seriler arasında.
2018 38. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2018 00:00
Dikkat spoiler içerir. Hannibal serisinin oldukça güzel üçüncü romanı. Clarice Starling, giriştiği bir operasyonda bir kadını öldürür ve silah hocası John Brigham da ölür. Her ne kadar Crawford onu korusa da Kleinder ona kafayı takmıştır ve soruşturma başlar. Bu arada Hannibal Lecter 7 senedir kayıptır ve bir polis onu İtalya'da görür. Lecter'dan kurtulan nadir isimlerden biri olan Mason Verner onu saplantı haline getirmiştir. Lecter o polisi öldürür ve Amerika'ya geri döner. Ancak Mason inatçıdır. Lecter'ın akıl hastanesinde muhafızı Barney ve bir sürü adamı yanına alır. Kız kardeşi Margot da serveti istemektedir. Mason ekibi ile Hannibal'ı yakalar. Ve bu süreçte Clarice'in FBI dışında kalmasını sağlar. Ama doktoru domuzlara yem etmeden önce Clarice olaya dahil olur. Acaba Hannibal ve Clarice bu işten sağ salim kurtulabilecek midir? Barney, Margot ile ilişkisine nasıl devam edecektir? Clarice ve Lecter arasında bir şeyler olacak mıdır? Mason Verner ne olacaktır? Soluksuz okunan bir roman. Mutlaka okunması gereken kitaplardan biri.

Thomas HarrisYazar · 8 kitap
New York'ta Associated Press'in editörlüğünü yapan Thomas Harris Amerika ve Mek-sika'daki suç örgütleri hakkında yazdığı haberlerle yazarlık mesleğine adım atmıştır. 1975'de yayımlanan Kara Pazar ile bir anda tüm dünyaya adını duyurmuştur. 1981'de Kızıl Ejder (Altın Kitaplar) ve 1988'de yayınlanan Kuzuların Sessizliği (Altın Kitaplar) ile şöhretin zirvesine çıkmıştır. Ünlü yazar 1999'da yayınlanan Hannibal adlı romanından sonra Hannibal Doğuyor ile tekrar okurlarının karşısında.