Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Günlük Kararların Bilgisayar Bilimi

Hayatımızdaki Algoritmalar

Brian Christian

Hayatımızdaki Algoritmalar Gönderileri

Hayatımızdaki Algoritmalar kitaplarını, Hayatımızdaki Algoritmalar sözleri ve alıntılarını, Hayatımızdaki Algoritmalar yazarlarını, Hayatımızdaki Algoritmalar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Denemek ve başarısız olmak en azından öğrenmek demektir, denememek ise neler olabileceğinin tahmin edilemeyen kaybından dolayı daha baştan zarar görmektir.
Bir Alman atasözü der ki; ‘Tanrı’nın değirmeni yavaş çalışır ama kusursuz öğütür’
Reklam
Yaşamımın okumaya ayırdığım bölümünde, bana benzeyen kişilerin de karşılaşmış olabileceği önemli ve nazik bir durumla karşılaştım. Bu hayatta bana ayrılan sürenin kalan kısmında daha fazla yeni kitap mı okumalıydım yoksa boşa -boşa çünkü sonsuz süre alacak- zaman harcamayı bırakıp bana eskiden okurken büyük zevk veren kitapları yeniden okumaya mı başlamalıydım? -Lydia DAVIS
Sayfa 87
Çocukların kaprisleri gibi algıladığımız davranışları aslında çok daha bilgece bir hareket tarzı olabilir.
Sayfa 87
Reklam
Zarar vermekten kaçınmak, neyin zararlı olduğunu bilmeyi gerektirir ve bu bilgiyi öğrenme sürecinde insanlar zarar görme riskine maruz kalabilmektedir.
Sayfa 79
"Denemek ve başarısız olmak en azından öğrenmek demektir, denememek ise neler olabileceğinin tahmin edilemeyen kaybından dolayı daha baştan zarar görmektir."
Sayfa 67
Ama gene de bu halimi seviyorum
Kendime göre, iyimser biriyim ama iyimserliğim çok işime yaramıyor. Winston Churchill
Sayfa 67
"Anı yaşayın gençler. Hayatınız sıra dışı olsun."
Sayfa 55 - Robin Williams, 1989 yılına ait Ölü Ozanlar Derneği (Dead Poets Society) isimli filmden
Reklam
Lakin araştırmak bazen bir lanete dönüşebilir.
Sayfa 53
... her zaman yeni şeyleri keşfetmek zorunda olduğunuzda asla araştırmaların meyvelerinin tadını çıkaramazsınız.
Sayfa 53
Bir çorap meselesi
Danny Hillis Thinking Machines şirketini kurmadan ve meşhur Connection Machine süper bilgisayarını icat etmeden önce, öğrenci yurdunda kalırken oda arkadaşının çorapları konusunda sıkıntı yaşayan bir üniversite öğrencisiydi. Birçok üniversite öğrencisinin aksine Hillis'i dehşete düşüren şey, oda arkadaşının temiz olmaması değildi. Oda arkadaşı çoraplarını yıkamasına yıkıyordu ama sorun bundan sonra başlıyordu. Oda arkadaşı temiz çamaşırların olduğu sepetten çorabın tekini alıyordu. Daha sonra diğer tekini bulmak için sepetten rastgele çorap çekiyordu. Eğer bu çorap diğerinin eşi değil ise sepete geri koyuyordu. Daha sonra bu işleme devam ediyor, çorapları tek tek alıyor ve ilkinin eşini bulana kadar geri sepete atıp yenisini alıyordu. Sadece 10 çift çorabın olduğu sepetten bu metodu izleyerek ilk çifti tamamlamak ortalama olarak 19 kez çorap çekmeyi, ikinci çifti tamamlamak ise ortalama olarak 17 kez çorap çekmeyi gerektirecekti. Toplam olarak oda arkadaşı 20 tek çorabı 10 çift haline getirmek için 110 defa sepetten çorap çekebilirdi. Bu durum, bilgisayar mühendisi olmak için okuyan bir öğrencinin odasının değiştirilmesini istemesi için yeterliydi.
Sayfa 92
İnternet tarayıcınızı açtığınızda gördüğünüz renklerin, resimlerin, yazıların ve hatta fiyatların -ve kesinlikle reklamların- kendisini size göre ayarlamakta olan bir araştır/kullan algoritmasından geldiğinden emin olabilirsiniz
Sayfa 74
Eleştirmenler diğer kişilerin faydalanabileceği şeyleri araştıran ve keşfeden fedakar kahramanlardır.
Sayfa 53
301 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.