Mehmet Ali Güldalı ~~ İntiharı Süslemek
Yataktan çıkmak istemeyen bir insan. Havanın kapalı olması icini daha çok huzunlendiriyor. Başlıyor düşünmeye,sorgulamaya;Ölüm,varlığın son buluşu. Yokluğa, hiçliğe ve sonsuz karanlığa. Ölümün olduğu bu dünyada mutlu son diye birsey olabilir ? Mutlu son romanlarda, filmlerde ve daha çok masallarda olan birsey. Hem mutluluk denilen kavramın içini nasıl dolduruyor insanlar? Mutluluk bir andan ibaret,bir zaman sonra sis gibi dağılıp gider. Mutluluğu arayan kac kişi bunun farkında? Bi paragrafi kitaptan direk yazdım çünkü ben bu cümleleri bozamam. Bunu sorgulayan adam bir koyde öğretmenlik yapıyor. Okuldaki zorluklar ve öğrencilerin zorlukları,hayatin ona gore sıradan ve sıkıcı olması. Bunun gibi kitabın için de birçok karakter var. Aslında bu kitapta intiharı ölmek anlamında anlatmamis yazar. Birçok şekilde intihar ediliyor birçok şekilde ölünüyor. Yani anlaşılan sadece bedenin ölüp ruhun bu dünyadan göçüp gitmesi değil. Psikolojik bir roman olduğu için biraz karışık gelebiliyor insana. Kitabın sonuna doğru hersey oturuyor kafanızda. Burda da yazarın sürprizi sizi karşılıyor Birazcık kendi kitabına yorum yapmış olabilir Öyle de değil aslında çünkü romanın içinde başka bir roman onun içinde de başka bir roman okuyorsunuz. Kafanız karıştı demi ? Ama dedim ben size Yok işin esprisi hir yana Psikoloji yazanlar bende hep ayrı bir yerdedir. Farklı bir anlatımları ve konuları değişik bir şekilde ele alışları var. O yüzden severek okudum ben. Bu tarz seviyorsanız size de kesinlikle tavsiye ederim.
Kitapla kalın