İslami Kavramlar

Pınar Yayınları
9789753520065
Türler:

2020 21. kitabı
Kitabın içeriğinde belli başlı kavramlar üzerinde durulmuş.İslamın bazı meseleleri açıklanmış. Doyurucu nitelikte bir kitap. İlim yolunda kendini geliştirenlere, kafasında ictihat ve mezhep görüşleri gibi konulara dair soru işaretleri olanların okuması gerekir
İslami KavramlarEbu'l A'lâ el-Mevdudi · Pınar Yayınları · 2006159 okunma
2020 11. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2020 00:17
Kitap, Mevdûdi'nin bazı mektup ve konferanslarından derlenmiş. İlk başlarda âşina olduğumuz meseleleri anlatınca böyle gitmesinden endişelendim ki kitap oldukça farklı birçok meseleye değinmiş. İbadetin asıl manası, İslam'da iktisad, İslam'da Hürriyet ve aslî kölelik meselelerini çok güzel ele almış ve konu içinde peyg'lerin görevlerini çok güzel anlatmış. "Sosyal Eşitlik" meselesine değindikten sonra İslam'da kanun yapma konularına girmiş. Bu bölüm usul-ü fıkıh konusu olduğundan kitapta oluşunu garipsesem de başlayacak olan ders için tekrar olmuş oldu. Kitapta dikkatimi çeken konulardan bazıları; İnsanlar neden başka bir insanı putlaştırır?, Budizmin doğuşu, Emr-i bil maruf'un önemine rağmen neden farz-ı kifaye old ve Sosyalizme reddiyeler vb birçok güzel yer vardı. Uzun süre elimde kalmış olsa da güzel kitap.
İslami KavramlarEbu'l A'lâ el-Mevdudi · Pınar Yayınları · 2006159 okunma
2022 41. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2022 20:35
Kıymetli âlim Ebu'l Alâ El-Mevdudi'nin her eseri gibi "İslâmi Kavramlar" da çok değerli, farkındalık oluşturan ve doyurucu bir eser. Sindire sindire, severek okudum. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.
İslam
İslami KavramlarEbu'l A'lâ el-Mevdudi · Pınar Yayıncılık · 2014159 okunma
2012 5. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2012 00:00
Çoğumuzun az bildiği veya hiç bilmediği konuları ayrıntılarıyla anlatmış. Çoğumuzun az bildiği veya hiç bilmediği konuları ayrıntılarıyla anlatmış. .
İslami KavramlarEbu'l A'lâ el-Mevdudi · Pınar Yayıncılık · 2014159 okunma

Ebu'l A'lâ el-MevdudiYazar · 105 kitap
Mevdudi, 25 Eylül 1903 yılında Pakistan'ın Haydarabad Dekran bölgesinde doğdu. Hint Yarımadası'nın büyük alim yetiştiren ailelerinden birine mensup olan Mevdudi'nin babası, çocuğunu İngiliz eğitiminden uzak özel bir eğitimle yetiştirdi. Özel öğretmenlerden aldığı derslerle yetişen Mevdudi; İngilizce, Arapça ve Farsça öğrendi. 1920'de babasının vefatı üzerine çalışma hayatına atıldı ve 17 yaşında iken Hint Kıtası Müslümanlarının büyük ilgi ile izlediği el Camiat Gazetesi'nin yazı işleri müdürlüğüne getirildi. Daha sonra Tercüman'ul Kur'an adıyla bir gazete çıkarmaya başladı. 1941 yılında Cemaat-i İslâmiyye'yi kurdu ve 1976 yılına kadar bu teşkilatın liderliğini sürdürdü. Ebû'l-A'la Mevdûdî, fıkıh, ekonomi, siyaset, tarih, siyer, sosyoloji, kültür tarihi ve Kur'an bilimleriyle ilgili önemli eserler yazdı ve bu eserleri dünyanın neredeyse bütün dillerine çevrildi. Yüzyılımızın en büyük bilginleri arasından yer alan Mevdûdi, 22 Eylül 1979'da Amerika'da tedavi gördüğü Buffalo Hastahanesi'nde vefat etti.