Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İşte Mühür işte Sen

Muzaffer İzgü

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
165 syf.
7/10 puan verdi
Yazardan okuduğum 11. kitap oldu. Bana biraz Aziz Nesin havası veriyor. Hatta Aziz Nesin’in Muzaffer İzgü’ye karşı bir suçlaması varmış. Aklıma takılıyor ama araştırmadım. Kitaba gelecek olursak başta pek beğenmedim hikâyeleri ama sonra açıldı, bayağı güzelleşti. Okuduğuma memnunum.
İşte Mühür işte Sen
İşte Mühür işte SenMuzaffer İzgü · Bilgi Yayınevi · 200630 okunma
Reklam
179 syf.
·
Puan vermedi
·
9 günde okudu
Kitap kısa hikayelerden oluşmakta olup hikayelerin her biri Muzaffer İzgü'nün toplumsal mizah anlayışı ile bezenmiştir. Bence yazarın okuyucuları bu denli cezbetmesindeki neden halkçılık yapmak gibi bir tasa gütmeksizin bizatihi halkın bir parçası olması ve kendisini, yanını, yöresini yine halkın diliyle anlatmasıdır. Kitabın hikayelerden oluşması ve yazarın üslubu kitabın bir çırpıda okunmasını sağlamakta; anlatılan hikâyelerin içeriği ise toplumsal yaralarımıza basılan tuzdan duyulan hazdan dolayı yuzumuzde buruk bir tebessüm bırakmaktadır.
İşte Mühür işte Sen
İşte Mühür işte SenMuzaffer İzgü · Bilgi Yayınevi · 200630 okunma
190 syf.
·
Puan vermedi
Radyo tiyatrosu tutkunluğum çocukluktan beri devam eder.Eğer bir radyo tiyatrosunda,Muzaffer İzgü adını duyarsanız duyarsanız sıcak, huzur veren bir hikayenin içinde buluverirsiniz kendinizi. İzgü'nün eseri "İki Arkadaş" adlı radyo tiyatrosunu meraklısına şiddetle tavsiye ederim. Kitaba gelirsem, radyoya uyarlanmış hikâyeler kadar tat vermedi. Azîz Nesin'i hatırlatan, saf, yoksul vatandaş ve sömürücü, müteahhit, patron; memur hikayeleri nedense Nesin özentisi gibi geldi. Nesin'in renkli betim ve anlatımı kadar tat vermedi derken Aziz Nesin okuyucuları beni anlayacaktır. Ezcümle Nesin okuduktan sonra İzgü öyküleri biraz zayıf kalıyor.
İşte Mühür işte Sen
İşte Mühür işte SenMuzaffer İzgü · Bilgi Yayınevi · 200630 okunma
179 syf.
·
Puan vermedi
·
25 saatte okudu
Daha önce Muzaffer İzgü kitabı okumadıysanız veya Muzaffer İzgü’yü tanımıyorsanız ( desem de siz eşeğin kulağına su kaçırmayın! Nasıl tanımazsınız ya “ Muzo” yu? Kaldırma kaşların hemen, bu son espridir gelen. Şaka yapıyorum tabi ki. Tanımak zorunda falan değilsiniz. Başkaları da buna benzer eleştiriler yaparsa hiç sallamayın. Hiç merak etmeyin “ Cahil Kalma Hakkı”nızı Voltaire’i bile kıskandıracak şekilde, kanımın son damlasına kadar savunacağıma and içerim!!! ) kitaptaki öykülerin, Aziz Nesin öykülerine siyam ikizi kadar benzediğini söyleyebilirsiniz hatta, biraz da fesatsınız, bununla da kalmaz rahmetliyi “indira gandi yapmakla suçlayabilirsiniz. Ama çok fena günah alırsınız!!! Çünkü üstadın aslında kendine has bir dili var. Tüm yazılarında olduğu gibi bu 23 hikayeden oluşan kitabında da fakirlik edebiyatı yapmadan sürekli bir “fakirlikten” bahsediyor. Tabi ki maddi fakirlik de anlattıklarının arasında ancak diğer “ fakirliklerimiz” çok daha fazla yer alıyor. Sözün özü; Tontiş yanaklı bir başbakan ülkeyi yönetse de; askerin botunu henüz çıkarmadığı, tankların motorunun hala sıcak olduğu 1984 yılında, sistemi metaforlar kullanarak mizahi bir dille yermek gerçekten yürek istermiş. youtube.com/watch?v=ZhKIoWd...
İşte Mühür işte Sen
İşte Mühür işte SenMuzaffer İzgü · Bilgi Yayınevi · 200630 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.