Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İşte Mühür işte Sen

Muzaffer İzgü

İşte Mühür işte Sen Hakkında

İşte Mühür işte Sen konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Bizim ülkemizde mizahın canlılığı güncel olaylarla çok yakından ilgilidir. Gülmede öykülerinin başkişileri genellikle pek çok sıfatı olan kesimin insanlarıdır. Adına kimi gün dar geliri, az gelirli denir; fakir, fukara, yoksul denir, gün olur orta direk denir; işçi, memur, ücretli, köylü, gecekondulu... Denir. 'Muzaffer İzgü', insanlarımızı da sorunlarını da iyi tanır bilir, iyi gözler. Dolayısıyla, onlardaki mizah ögesini de iyi kavrar bir mizah ustası olarak; okuruna da kavratıverir, en ince esprisine, ayrıntısına kadar neler görüp geçireceğiz, daha neler yaşayacağız diye şaşırıp kaldığımız sırada gülüveririz birden. Çünkü gülmekten başka bir şey gelmez elimizden. Olur şey değil, olamaz... Deyip deyip güldüğümüz şeyleri sırası gelir hepimiz yaşarız; gülme komşuna örneği..."Muzaffer İzgü'nün okurken tatlı tatlı güleceğiniz, gülerken düşüneceğiniz yeni kitabı, 'İşte Mühür, İşte Sen'.
Tasarımcı:
Fahri Karagözoğlu
Fahri Karagözoğlu
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 23 dk.Sayfa Sayısı: 190Basım Tarihi: 1 Ocak 2006İlk Yayın Tarihi: Ocak 2006Yayınevi: Bilgi Yayınevi
ISBN: 9789754941555Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 32.3
Erkek% 67.7
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Muzaffer İzgü
Muzaffer İzgüYazar · 155 kitap
Muzaffer İzgü (d. 29 Ekim 1933, Adana). Türk yazar, öğretmen. Türkiye'nin en çok okunan gülmece ve çocuk kitapları yazarlarındandır. 107 kitap, 200'e yakın radyo oyunu yazmıştır. Hayatı 29 Ekim 1933 günü Adana'da doğdu, yoksul bir çocukluk geçirdi. Elazığ'ın Dişidi köyünden çalışmak üzere Adana'ya gelen ve Adana Kız Lisesi'nde hademelik yapan babasının adı Ahmet, Şam doğumlu olup Antakya'dan Adana'ya gelen annesinin adı ise Havva'dır. İzgü'nün ifadesine göre babası Adana'da ilk gecekonduyu yapan kişidir. Muzaffer İzgü; bulaşıkçılık, garsonluk, sinemalarda gazoz satıcılığı gibi işlerde çalışarak eğitimine devam etti. Üç yıllık İnönü İlkokulu'ndan sonra dördüncü sınıfı Gazipaşa İlkokulu'nda, bu okulun depremde zarar görmesi üzerine beşinci sınıfı İstiklal İlkokulu'nda okuyarak ilköğrenimini tamamladı. Öğrenimini Tepebağ Ortaokulu'nda sürdürdü. 3 yıllık ortaokulu bitirdikten sonra yatılı olarak Diyarbakır Öğretmenokulu'nda okudu. Bu okulda tanıştığı Günsel Hanım ile evlendi. İlk görev yerleri olan Silvan'da oğulları Bülent Şahin dünyaya geldi. Diyarbakır İlköğretmen Okulu'nu bitirdikten sonra Silvan'da, Aydın'ın Akçakoca Köyü'nde, Cincin Köyü'nde, Aydın merkezindeki yetiştirme yurdunda, Güzelhisar İlkokulku'nda öğretmenlik yaptı. Aydın'da görev yaparken ikiz kızları Nevin ve Sevin doğdu. 11 yıllık ilkokul öğretmenliğinin ardından ortaokul öğretmenliğine geçti, Aydın Gazipaşa Ortaokulu'nda Türkçe öğretmenliği yaptı ve 1978 yılında emekli olarak öğretmenliği bıraktı, İzmir'e yerleşti. İlk yazılarını 1959 yılında Aydın'da yayımlanan Hüraydın Gazetesi'nde yayımladı. Küçük öykü ve röportajlar derleyen İzgü, 1964 yılından itibaren yazarlığını Demokrat İzmir Gazetesi'nde sürdürdü. Bu gazetedeki köşesinde her hafta bir öykü yayımladığı gibi gülmece dergisi Akbaba'da da öykülerini yayımladı. İstanbul'da çıkan Milliyet ve Akşam gazetelerinde röportajları yayınlandı. Zamanla, röportaj ve öykülerin yanı sıra tiyatro oyunu yazmaya yönelen İzgü, özel tiyatrolarda oynanan, radyolarda yayınlanan oyun ve skeçleriyle ün yaptı. Yazdığı ilk oyun, Nejat Uygur için yazdığı İnsaniyettin'dir. İlk kitabı Gecekondu, 1970 yılında Remzi Kitabevi tarafından yayımlandı, bunu 1971 yılında İlyas Efendi, 1972 yılında Halo Dayı adlı kitabı izledi. Attilâ İlhan ile tanıştıktan sonra kitaplarını Bilgi Yayınevi'nde yayımlayan İzgü'nün bu yayınevi tarafından basılan ilk kitabı Donumdaki Para (1977 ) idi. Bilgi Yayınevi, İzgü'nün 42 roman ve öykü kitabını, 73 çocuk kitabını yayımladı. Zıkkımın Kökü ile Ekmek Parası adlı eserlerinde kendi yaşam öyküsünü ortaya koydu. Zıkkımın Kökü, 1992'de filme aktarıldı.