Kâğıt Gemiler

Mart 2011
Yapı Kredi Yayınları

·80 syf.·
2026 86. kitabı
Hazirandır , birinde girdiğim o yol bitmiştir , artık ikidir , elimde #AyşegülÇelik’in “#KağıtGemiler”i, dilimde #OrhanVeli’min “Elifbamın yapraklarında gemilerim, yelkenli gemilerim” , kulağımda
Kâğıt GemilerAyşegül Çelik · Yapı Kredi Yayınları · 2011279 okunma
Puan vermedi·96 syf.·
2022 48. kitabı
Öyküler benzer coğrafyada aynı olaya başka açılardan bakan insanların gözlerinden ayrı ayrı anlatımlar şeklinde kurgulanmış. Hepsi de deniz olmayan yerde kağıttan gemiler yapıp hayal kurarak hayata tutunan insanların bakışıdır. Öykülere göre, cennet de cehennem de dünyadadır. Cenneti de cehennemi de dünyada insan insana yaşatır. Tanrı diye diye başkasına eziyet edenler hiçbir zaman Tanrı kadar bağışlayıcı, merhametli ve hoşgörülü olamamıştır. Bu sebeple, yaşamaya değer dünyaya olan inancı tazeleyen insanlara selam veren öyküleri okumak gerek.
Öykü
Masal gibi...
2020 59. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2020 19:59
“İki sayfa arasına bir reyhan yaprağı koyuyorum.Masalın ilk harfidir bu.Çünkü dev bir orman kuracağım onun altına.Okuduğun ilk satır,sabah güneşinin vurduğu buğulu bir patikaya götürecek seni.Ağaçlara dolanan çalı güllerinin,zakkumların arasından usul usul yürüyeceksin.Topraktan yükselen buğu,’Çınarları selamla.!’ diye fısıldayacak.O zaman durup etrafını saran ağaçlara bir daha bakacaksın.Bir daha ve yeni bir gözle.Nasıl dupduru bir mutlulukla topraktan fışkırdıklarına şaşıracaksın.Ağaç denen mucizeyi ilk görüşün bu olacak.Islak toprağın kokusunu içine çekeceksin.Çiy damlalarındaki güneş gözünü alacak.” “Aynı nehirden sulanan geyikle kaplanı,gökte kol kola gezen güneş ve ayı görünce,burada geçer akçenin merhamet,dilin aşk olduğunu anlayacaksın.” Sevgi ve Muhabbetle..
2011 1. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2011 00:00
"İki sayfa arasına bir reyhan yaprağı koyuyorum. Masalın ilk harfidir bu. Çünkü dev bir orman kuracağım onun altına. Okuduğun ilk satır, sabah güneşinin vurduğu buğulu bir patikaya götürecek
2018 103. kitabı
İki sayfa arasına bir reyhan yaprağı koyuyorum.Masalın ilk harfidir bu.Çünkü dev bir orman kuracağım onun altına. Okuduğum ilk satır,sabah güneşinin vurduğu buğulu bir patikaya götürecek
Puan vermedi·96 syf.·
2023 387. kitabı
Masal dinlemeyi mi? Okumayı seversiniz? Ben her ikisinde sevenler denim.. Okurken özlem duyduğum çocukluğuma gıttım sanki sisli bir perdenin arkasında o çocuğun sevincini. Mutluluğunu gördüm, oyıxden kıtap beni farklı duyguların olduğu yere götürdü.. Yazarın dili duru samımıyormadan okunan yazım diliyle keyıfle okudum.. Genç ölücü bu kitabıyla;
Ayşegül Çelik
"'in 2010 Yunus Nadi Öykü Ödülü'ne değer görülen öyküleri, masalsı bir dünyaya açılıyor... "dupduru bir mutlulukla topraktan fışkırdıklarına şaşıracaksın. Ağaç denen mucizeyi ilk görüşün bu olacak. Islak toprağın kokusunu içine çekeceksin. Çiy" "düşten gerçeğe akan hikâyelerle masala adım attığını zanneden okuru, günümüzün şiddet dolu dünyasına çekiyor sezdirmeden. Binlerce yıllık Anadolu efsanelerinden şimdiki zamana, tanıdık hikâyelere yol alan Kâğıt Gemiler modern öykünün dilini, yapısını yetkin bir biçimde temsil ediyor. Hepsi masalın içinde, masal hepsinin içinde... Kapısından içeri girdiğiniz anda çıkmak istemeyeceğiniz bir dünyaya doğru yol alıyor okur.. Keyifli bir yolculuk oldu yine yazarla bu hafta ikinci buluşmamızı, çok sevdiysem demekkı haftaya yepyeni umutlarla masalsı bir tadın hazzıyla başlıyor olucam Ozamn keyifli okumalar diliyorum
Kağıt Gemiler
Kağıt Gemiler
Edebiyat Hikaye Öykü
2021 5. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2021 16:57
“ Bugün herkes yeterince incitilmiştir artık.” diyerek hikayelerinin sonunu getiriyor yazar. Büyün hikayelerinde insanı etkileyen çok fazla cümle var durup tekrar tekrar okunan düşündüren cümleler ama benim için altın vuruş son cümle oldu. Bütün hikayeler aslında tek bir hikayenin etrafında dönüyor ve ana temayı pekiştiriyor, yan yana o kadar insan, hayal, yaşanmışlık, acizlik ve umutsuzluk varken insanlar nasıl birbirinden bu kadar habersiz ve gamsız olmayı başarıyor. Her hikayede kendinden bir parça bulmanın kahramanların acılarıyla yoğrulmanın tadı nasıl bu kadar hissedilir bilemiyorum ama iliklerime kadar irkildiğimi hep hissettim. Başarılı ve akıcı bir üslubun yanında gerçekçi hayat hikayeleriyle içimizden bir hikaye .
2025 14. kitabı
KAĞIT GEMİLER Yazar: Ayşegül Çelik "Korkunç şeyler yaşıyoruz, bizi ezen, un ufak eden şeyler. Fakat nasıl oluyor da, bütün bunlar fazladan bir damla merhamet yaratmıyor dünyada? Nasıl oluyor
2018 23. kitabı
Gayet keyifli, ödüllü bir öykü kitabı. Yazarla tanışmış olduk. Çok keyifli ve zarif bir dili var. Masalsı anlatımına da bayıldım. Kısacık bir kitap. Uzun romanlar arasında okunabilir. Büyük keyif de alınır. Yalnız tek başınızayken ve sakin kafayla okumanızı öneririm, okuma keyfini azami bir şekilde yaşamak adına. “Sen, kağıdın sesine fütursuzca kulak kabartan okur... Bilmelisin ki bu satırların yazarı bir kadındır. Elinde tuttuğun sayfaya kalemin kondurduğu işaretler, bir kadının avaz avaz bağıran avuçlarından kaynıyor.”
2018 2. kitabı
Ayşegül Çelik’in ilk kez bir eserini okudum ve hayran kaldım. Gerek arka kapaktan gerekse daha ilk sayfalardan nasıl bir okuma tecrübesi yaşayacağınızın sinyalini alıyorsunuz zaten. Okuması keyifli, düşündürücü ve sürükleyici bir öyküydü. Mutlaka okunmalı. “Sen, kağıdın sesine fütursuzca kulak kabartan okur... Bilmelisin ki bu satırların yazarı bir kadındır. Elinde tuttuğun sayfaya kalemin kondurduğu işaretler, bir kadının avaz avaz bağıran avuçlarından kaynıyor.”

Ayşegül ÇelikYazar · 6 kitap
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Programlar ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Yazarlığı bölümlerini bitirdi. Hacettepe Üniversitesi'nde Sosyal Antropoloji yüksek lisans programına katıldı. Öykü, şiir ve makaleleri; "Varlık, Milliyet Sanat, Hürriyet Gösteri, kitap-lık, Doxa, Bütün Dünya, akşam-lık, Kent ve Gençlik, Bireşim, Hoşça kal Bay Düzyazı' gibi dergilerde yayımlandı. Televizyon, sinema ve sahne için drama yazarlığı yanı sıra, televizyon için bir çocuk programının yazarlığını yaptı. Radyo oyunları TRT tarafından ödüllendirildi. 2002-2007 yılları arasında, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda, Dünya Edebiyatı dersleri verdi. Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın 'Kaynanam nasıl kudurdu?' romanından yaptığı uyarlama, 2009-2010 sezonunda Devlet Tiyatroları tarafından sahnelendi. "Kadın Öykülerinde Ankara' ve "Belki Varmış Belki Yokmuş' adlı çok yazarlı kitaplara öyküleriyle katıldı. "Şehper; Dehlizdeki Kuş' adlı öykü kitabı, 2009 Notre Dame De Sion Edebiyat Ödüllerinde, mansiyon aldı. Kağıt Gemiler adlı öykü kitabı, 2010 Yunus Nadi Öykü Ödülü'nü aldı. 1980 yılında İzmir'den Ankara'ya gelmişti, halen orada yaşıyor.