2019 2. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2019 19:49
Öncelikle kitabı okumama vesile olan ve bana hediye eden https://1000kitap.com/mu27 çok çok teşekkür ederim. Şiir sevmeyen ender insanlardanım, şiirden de pek anlamam. zaten şiir kitabımda pek yok. Şiir kültürüm '' Geri gelen mektup'dan ibaret. o şiiri pek severim. https://1000kitap.com/mu27 önerisiyle bu kitabı okudum. Şiirlerin çok farklı bir tınısı var. okurken dilde bir tat bırakıyor orası doğru. Kan yazısındaki şiirler Türkçülük'den ziyare Ülkücülük ideolojisiyle yazılmış. Bazı şiirler çok saldırgan tutumda, bir komünist olsam bu şiir kitabı çok karnımı ağırtırdı. altını çizerek okuduğum bazı diziler var, bazı şiirleri de çok sevdim. Mesela; Seferberlik Çağrısı, Zayıfım Sanma, Bir tip adam şiirleri güzeldi. Ültimatom şiirini ise sevmedim.
Kan YazısıAbdurrahim Karakoç · Töre Devlet Yayınevi · 1981708 okunma
2023 10. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2023 12:16
Abdurrahim Karakoç kalemini almış ve cihada başlamış. Kitaptaki şiirler o kalemden çıkan kurşunlar. Döneminde Türk-İslamcılar hariç vurulmayan kalmamış sanki. Kan Yazısı
Kan YazısıAbdurrahim Karakoç · Töre Devlet Yayınevi · 1981708 okunma
2025 37. kitabı
Okunma: 28 Haziran 2025 06:14
Kesinlikle alın ve okuyun. Ve hatta bir sürü alıp dostlara hediye edin. Bence. "Bindirmişler bir gemiye, Rotasından haberi yok. Korkuyor "Türküm" demeye, Atasından haberi yok." Ruhun şâd olsun! Büyük Şair; Abdurrahim Karakoç
Kan YazısıAbdurrahim Karakoç · Altınordu Yayınları · 2021708 okunma
Kıble Yürekli, Hilal Bakışlı,Gül gönüllü güzel insan Abdurrahim Karakoç
Puan vermedi·124 syf.·
2022 16. kitabı
Yaşadığı dönemin siyasi sorunlarını, yapılan zalimlikleri, edilen zulümleri kendinden emin ve korkusuzca ifade edip; mazlumların,garibanların yanında olduğunu Nev-i şahsına münhasır ifadelerle hissettiren Şiirler yer alıyor. Bu anlamda yaşadığı döneme ışık tutuyor, dönemin sorunlarını koca bir yürekle, harf harf dile getiriyor. O dönemde yaşayanların milli duygularını kabartacak bir çok şiir mevcut. Kitap zaten adını aldığı ‘Kan Yazısı’ şiiriyle başlıyor. Kitapta daha evvel duymadığım ,okumadığım birçok Karakoç şiirleri mevcut. Ben en çok Sunuş adı altında yer alan hassas ifadelere hayran kaldım diyebilirim. Zira Yazılıp, ifade edilenler Abdurrahim Karakoç’un kişiliğinin özeti mahiyetinde. *Kitapla alakalı nacizane eleştirim ise keşke bu üsluptaki yahut konulardaki şiirlerin tamamına bir kitapta yer verilmese idi. Zira bir yerden sonra sıkıcı-ağır gelmeye başlayabiliyor sırf ardarda okunduğu için.
Selamünaleyküm..
2023 32. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2023 20:50
Abdurrahim Karakoç'un okuduğum üçüncü kitabı.. Çok uzatmaya gerek yok; BEĞENMEDİM.. Okuduğum ilk iki kitap gayet güzeldi, beğenmiştim ama bu kitabını beğenemedim.. Çünkü içinde çok fazla hakaret ve küfür içeren sözcükler var.. Güya vatandan, bayraktan bahsetmiş ama bence öyle değil. Adam resmen bu kitabında nefret kusmuş.. Sağa-sola apaçık bir dille hakaret etmiş.. Bu kitabını okurken okuduğum ilk kitabı olan Gökçekimi 'ni bu adamın yazdığından şüphe ettim. Çünkü Gökçekimi kitabında o kadar naif ve güzel bir şekilde yazmış ki bir kelime bile olsa hakaret ya da küfür görmedim ama bu kitabında normal sözcükten çok hakaret ve küfre rastladım. Ben beğenmedim, okumasam da olurmuş.. Yine de emeğine, kalemine sağlık. Abdurrahim Karakoç Kan Yazısı
Kan YazısıAbdurrahim Karakoç · Kadim Yayınları · 2018708 okunma
Bir karakter abidesi Abdurrahim Karakoç...
Puan vermedi·124 syf.·
2020 49. kitabı
Nev-i şahsına münhasır olan, Türk şiirinin şahdamarı Karakoç. Korkmayan bir Serdengeçti, Mangal yürekli bir dava adamı Karakoç. Anadolunun mertlik öfkesi, İrfanımızın Bilge nefesi Karakoç. İdealizminden asla taviz vermeyen, Kıble yürekli, Hilal bakışlı, Gül gönüllü  Karakoç. _____________________________________________ Abdurrahim Karakoç, yüreği vatan sevgisinin harman yeri olmuş, edebiyatımızın zirvesi olan değerli bir şairimiz. Kendine has bir üslup ve edebi kıymete sahip olan şiirleri halkımızın vicdanının sesi, gönül dünyamızın aşk hazinesi, zülme karşı kıyamın besmelesi, Anadolu toprağın isyan çığlığı olmuştur. Kafiye ve rediflerde sağlam ses ahengi oluşturması, sembol, tasvir, kelime zenginliği, ironik güzellik, mana derinliği ve hikmetli söyleyiş noktasında kusursuz ifadeleri '' Bu Abdurrahim Karakoç şiiridir'' dedirtecek bir üslup orjinalliği ortaya çıkarmıştır. Okuduğum şiir kitabı, yazarın fikir dünyasını, bizlere sunduğu değerli bir hazine. Onun şiirlerinde ; Yunus'un sevgisini Dadaloğlu'nun tavrını Karacaoğlan'nın aşkını Seyrani'nin tarzını Emrah'ın söyleşisini Fuzuli'nin sesini
·122 syf.·
2023 246. kitabı
Kan Yazısı Abdurrahim Karakoç Kan Yazısı, Üstad Abdurrahim Karakoç'un, Serdengeçti üslubuyla siyasi, davası, gayesi, inandığı yolu anlattığı, dönemin siyaseti ve ülkenin toplumsal durumunu, halkın yozlaşmasını, ahlakın yok olmaya başladığını kendine has üslubuyla yazdığı taşlamaları ile ağır hicivleri bu kitapta yer almıştır. İşin açıkçası bir takım çevreler taşlama türünde birkaç ismi ön plana çıkarsa da bu kitapta açıkça görülmektedir ki üstad Abdurrahim Karakoç'un diğer şiir türlerinde olduğu gibi taşlama ve hiciv türünde de çok büyük bir usta olduğu gözler önüne serilmektedir.
Kan YazısıAbdurrahim Karakoç · Altınordu Yayınları · 2021708 okunma
2022 18. kitabı
Uykuları harman ettim savurdum; Bir mübarek düş aradım kırk sene. Ne usandım, ne yoruldum,ne durdum; İçi doğru dış aradım kırk sene." Şiire bakış açımı değiştiren şair, Allah rahmet etsin.
·124 syf.·
2017 54. kitabı
Abdürrahim Karakoç'un okumuş olduğum 4. Kitabıdır. Okuduklarım arasında hepsinin konusu teması dili farklıydı. Bu kitap da Türklük, dönemin siyasi olayları ve yoklukları, dönemin siyasetçileri hakkında bazen yerici bazen de düşündürücü bir takım şiirlerden oluşuyor. Karakoç dilini, sözünü esirgemeyen yeri geldiğinde açıkça dönemi, siyaseti, yaşantıyı eleştiren yeri geldiği zaman da nasıl sevmek gerektiğini bize şiirleri ile aktaran usta bir şairdir. Her zaman beğenerek okuduğum bir şair ve yazardır. Her konuda açıkça yazan bu ustayı okumanızı öneririm. İyi okumalar...
2022 141. kitabı
Okunma: 26 Ağustos 2022 17:50
Abdurrahim Karakoç 'un okumuş olduğum 3. Kitabıdır. Okuduklarım arasında hepsinin konusu teması dili farklıydı. Bu kitap da Türklük, dönemin siyasi olayları ve yoklukları, dönemin siyasetçileri hakkında bazen yerici bazen de düşündürücü bir takım şiirlerden oluşuyor. Karakoç dilini, sözünü esirgemeyen yeri geldiğinde açıkça dönemi, siyaseti, yaşantıyı eleştiren yeri geldiği zaman da nasıl sevmek gerektiğini bize şiirleri ile aktaran usta bir şairdir. ° Hatada hikmet arama, Helali katma harama.. ° "Devrim Devrim" diyerek herşeyi devirdiniz. ° Soru kördüğümse, cevap ilmiktir; İnsanda insanlık, kendin bilmektir.

Abdurrahim KarakoçYazar · 25 kitap
Abdurrahim Karakoç, Türk şair ve gazetecidir. 1932 yılının Nisan ayında Kahramanmaraş'ın, Ekinözü ilçesinde dünyaya geldi. Dedesi, babası ve kardeşleri de şair olduğu için küçük yaşlarda şiire merak sardı. İlk yazdığı şiirleri iki kitap olacak hacimdeyken beğenmeyip yaktı ve 1958 yılından itibaren yazdıklarını 'Hasan'a Mektuplar' ismi altında 1964 yılında yayımlandı. 1958 yılında bulunduğu kasabada belediye mesul muhasibi olarak memuriyete girdi. 1981 yılının mart ayında emekli oldu. Mücadeleci şiirlerinin çokluğu şartlardan kaynaklanmaktadır. 27 Mayıs Darbesi, zinde güçler, demokrasi maskaralığı ve haksızlıklar hiciv şiirlerini besledi. Yaklaşık otuz defa mahkemeye verildi, bütün suçlamalardan beraat etti. Avukat tutmadı, hep kendi kendini savundu. Hiçbir iktidarla barışık olmadı. 1985 yılında gazetecilik yapmaya başladı. Büyük Birlik Partisi'nin kuruluşunda yer aldı ve siyasete girdi. Sonra siyasetten ayrıldı. İlk şiiri ilkokul sıralarında Elbistan'da çıkan Engizek gazetelerinde yayınlandı. Hece vezniyle aşk, gurbet ve sosyal temalı şiirler yazdı. Taşlamalarıyla ünlendi. Şiirlerini Âşık Mahzuni, Musa Eroğlu gibi sanatçılar bestelemişlerdir. Mihriban türküsü Abdurrahim Karakoç'undur. Karakoç, şiirleri yanında, ironik yazılarıyla da tanınmıştır. Yazıları Akit, Yeni Düşünce, Yeni Hafta ve Gündüz gazetelerinde yayınlandı. Karakoç, 7 Haziran 2012 tarihinde, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde yoğun bakımdayken vefat etti. Ankara Keçiören'deki Bağlum semt kabristanına defnedildi Şiirleri: Hasan'a Mektuplar (1964), Haberler Bülteni (1967), Hasan'a Mektuplar ve Haberler Bülteni (1969), El Kulakta (1969), Bütün Şiirleri (1973), Vur Emri (1972), Kan Yazısı (1977), Şiirler (1981), Suları Islatamadım (1980), Kar Sesi (1983), Dosta Doğru (1984), Beşinci Mevsim (1986), Gökçekimi (1991), Akıl Karaya Vurdu (1994). Yazıları: Düşünce Yazıları (1990), Çobandan Mektuplar (1996).