#HeyderBaba, ıldırımlar şakanda,
Seller, sular şakkıldayıb akanda,
Kızlar ona saf bağlayıb bakanda,
Selâm olsun şevkatize, elize,
Menim de bir adım gelsin dilize.
Der ya #şehriyar meşhur #heyderbabayaselam şiirinde.
@fuatsevimay "Joyce Baba'nın selamıyla" imza attığında hep bu şiir gelirdi aklıma. Derken @kitapdunyam_1 #güncelikeşfet ekibiyle #kapalıçarşı romanını okuduk ve orada Şehriyar ile karşılaştık. Sadece o mu? Kimler yoktu ki? #dedekorkut , #fuzûlî , #bâkî , #nahifî , #sezaikarakoç , #seyrani , #orhanveli , #ahmethamditanpınar , #yaşarkemal , #oğuzatay , #latifetekin , #ihsanoktayanar , #müzeyyensenar , #hamiyetyüceses , #gabrielgarciamárquez , #umbertoeco , #mustafakemalatatürk , #hazretiisa #leonardodavinci #fatihsultanmehmet ve niceleri... Yazar bize 550 yıllık panoramik, masalsı, ironi ve mizah yüklü bir yolculukta rehberlik etti sanki. Anlatıcı ile birlikte, kapalı bir kutu olan Kapalıçarşı'nın büyülü dünyasında gezintiye çıktık. Bahsi geçen sanatçılar da dükkânlarının önünde bize selam veriyorlardı. Eser boyunca böyle hissettim. #matteo ve #miriam benim hislerimi gerçekleştirdi eserin sonlarında. #osmanaga ile #sameda 'ya davullu zurnalı düğün yapıp gelin ile damat arasına girecek, halay çekecektim kaynanaları çatlatmadan. Düğün de oldu. Aras ile Meriç 'in orta yerine gri damarlı mermerin girmesine ve Aras'ın yârinden ayrılıp mermer kurnaya dönüşmesine üzüldüm ama hayatın gerçeği bunlar. İyilik kadar kötülük de var. Her şey zıddıyla anlam kazanıyor. Bireydeki bozulma, bir kar tanesinin büyüyerek çığa dönüşmesi gibi zamanla toplumun bozulmasına neden oluyor. Çünkü kaderlerimiz, birbirine bağlı aslında. Kahkalarla güldüğüm, tam #fuatsevimay tarzı dediğim çok yer oldu. Muazzam bir kurgu, bitmesini istemeyeceğiniz bir yolculuk. Bence bir iyilik yapın