5 Mayıs 2022
Koridor Yayıncılık

•Kapan - Chevy Stevens•
2024 42. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2024 21:35
"Dağların arasında hızla ilerleyen başıboş bir tren gibiydim." Kapan Merhabalar... Chevy Stevens'in ikinci okuduğum Kapan adlı kitabının incelemesini yapmak istiyorum kendimce... Bu yazarın okuduğum ilk kitabı Obsesif'ti ve o kadar etkilendiğim, o kadar içime işleyen bir kitaptı ki 2 kez okumuş yine de ilk okuduğumda olduğu gibi eksiksiz etkisi altına almıştı beni ve yeri ayrı olan kitaplardan bir tanesidir benim için. Zira bu kitabı da Obsesif kadar olmasa da sonuyla, ters köşesiyle çok güzeldi. Chevy Stevens okuru nasıl etkileyeceğini biliyor gerçekten de. Hem gerilim, hem korku, hem gizem, hem psikolojik tahliller hem de polisiye vardı. Yazar bu unsurları ustalıkla işlemiş bu kitabında da. Konusuna gelecek olursak; Yakışıklı kocası ve küçük kızıyla Meksika'da lüks bir tatil yapan Lindsey için herşey bir rüya gibidir... Tabii sadece görünürde. En ufak bir hareketinde bile öfke ve kıskançlığa kapılan, şiddete eğilimli, narsist ve sürekli Lindsey'i manipüle eden ve psikolojik şiddet uygulayan kocası Andrew ile evlilikleri cehennemden farksızdır. Bu saplantılı ve aynı zamanda alkolik adamdan kurtulmak için fırsat kollayan Lindsey erkek kardeşinden yardım alarak bir gece kızını da alıp kayıplara karışır. Peşlerine takılan Andrew ise kaza yapıp masum bir kadının ölümüne neden olmuştur ve hapse girmiştir. Artık kurtulduğunu düşünen Lindsey'in önünde yepyeni bir hayat vardır. Fakat 11 yıl sonra Andrew'in hapisten çıkmasıyla çevresinde tuhaf olaylar olmaya başlar. Bundan sonra Lindsey ve kızı Sophie neler yapacaklardır? Kitabı genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim. Andrew karakteri bana Obsesif'deki David karakterini hatırlattı. Hangisi daha nefretlikti diye sorarsam tartışmasız David derdim. Lindsey'in ise kararına, cesaretine, azmine, kızı için
1K
Sinir Krizi Paketi Gibi Kitap
2026 69. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2026 23:32
Konusu: Lindsey ve Andrew çifti, tatlı küçük kızları ve lüks yaşantılarıyla birlikte dışarıdan bakan gözler için oldukça mutlu ve düzenli bir aile tablosu çizer; fakat aslında gerçek, görünenden çok daha farklıdır. Andrew aşırı kıskanç, sahiplenici ve mantıksız boyutlara ulaşan kontrol takıntısıyla birlikte Lindsey'e her geçen gün daha fazla eziyet çektirmekte ve hayatı ona zehir etmektedir. Küçük kızının hatırı ve belki değişir umuduyla senelerce ona uyum sağlamaya çalışan Lindsey, bir noktada tüm sosyal hayatını geride bırakmış ve tamamen kocasının insafına kalmıştır. Kendine ait parası, kredi kartı ya da herhangi bir mal varlığının olmamasının yanında, yaptığı her iş bizzat Andrew tarafından yakın takibe alınmakta; her yere kurulan kameralar yüzünden kendi evinde bile rahat hareket edememektedir. Lindsey eninde sonunda artık dayanamaz hâle gelir; üstelik eşinin gün geçtikçe daha beter bir alkoliğe dönüşmesi de artık gitmesi gerektiği kararını kesinleştirmiştir. Birkaç başarısız deneme, çeşitli yüzleşmeler ve sonu fiziksel şiddete varan bazı kötü durumların ardından Lindsey ve kızı bir gece, öyle ya da böyle evden kaçmayı başarır. Fakat kısa sürede durumu fark eden Andrew hemen peşlerine düşer ve bu süreçte bir araba kazasına karışır. O, kazadan sağ çıkar; lakin karşı araçtaki kadın, Elizabeth Sanders, hayatını kaybeder. Andrew da bu sebeple hapse atılır. Lindsey daha sonrasında 10-11 yıl boyunca kızına tek başına bakar ve başkalarının evlerine temizliğe giderek geçimlerini sağlamaya çalışır. Nihayet bir şeyleri biraz düzene soktuklarını düşünürken de eski kocası hapisten çıkarılır ve Lindsey'in içine, zamanında öfkesinden onu öldürmek isteyen adamın yeniden peşlerine düşeceğine dair bir korku düşer. Üstüne üstlük tam bu dönemde çevrelerinde bazı şüpheli olaylar
2022 20. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2022 11:14
Öncelikle, kitap okumanın artık bir lüks olduğu gerçeği beni üzüyor. Bu kitaba ve Küçük Gölgeler Evi kitabına toplam 120₺ ödedim. Günden güne artmaya devam ediyor fiyatlar. Ne olacak bilmiyorum. Her neyse. Öncelikle kitabı gerçekten sevdim. Kitabevinde arka kapak yazısı ilgimi çekti. Günümüzde de büyük problem olan kadına şiddeti ele alan bir kitap. Tabii, içinde gerilim de hat safhada. Güçlü kadınları görmek beni her zaman mutlu ediyor. Başkahramanımız Lindsey, çok severek evlendiği kocası Andrew ve küçük kızı Sophie’yle hayatını sürdürmektedir. Evliliklerinden bir süre sonra, Andrew’un hareketlerinde değişimler fark eder. Başta basit görünen kıskançlıkla başlayan değişim, giderek artar ve şiddet eğilimli, alkolik bir insana dönüştürür Andrew’u. Andrew yüzünden her gününü kızına hissettirmeden korku ve dehşet içinde geçiren Lindsey, kızıyla kaçmak için uygun bir zaman kollamaktadır. Kaçtıklarından bir süre sonra peşlerine takılan Andrew, bir kaza yapar ve bir kadının ölümüne sebebiyet vererek hapse girer. On yıl sonra, Andrew hapisten çıkar ve hapisten çıkmasıyla beraber bir dizi tuhaf olaylar yaşanmaya başlar. Şunu söylemeliyim ki, fiziksel veyahut psikolojik olsun, en ufak şiddet eğilimine sahip erkek ya da kadın fark etmez, bu dünyada yeri olmamalı.
2024 23. kitabı
Yazarın çok övülen Obsesif kitabından sonra bu kitabıda okudum. Yazarın yazım dili çok çok iyi, sıkmıyor, anlatımı yalın. Bu kitabı Obsesiften daha çok beğendim çok daha heyecanlı ve sürükleyiciydi bazı bölümlerinde nefesinizin kesildiğini hissediyorsunuz okurken Stephen King mi okuyorum acaba diye kafam bir kaç kere karıştı desem yalan söylemiş olmam.
KapanChevy Stevens · Koridor Yayıncılık · 2022139 okunma
kızlar ve geçmişinden kaçamadığı anneleri
2025 60. kitabı
Okunma: 11 Eylül 2025 14:06
Yazarın kalemini çok beğendiğim için severek okudum; ancak bu sefer akıcılığında problem vardı. Özellikle iki yüz ile üç yüzüncü sayfalar arası geçmek bilmedi. Fakat işlediği konular itibariyle değerli bir okuma oldu, sadece okurken ölüp bitmedim; orası ayrı. Psikolojik şiddetin içinde olduğumuzu bilmemize rağmen telkinlerde bulunup durumu meşrulaştırmamız çok can yakıcı bir durum. Özellikle gerçek hayatta binlerce kadının bu tarz durumlarla boğuştuğunun farkında olarak okumaya devam etmek… Bence esas gerilim buydu. Eğer ilişkinin başlarında partnerinizin davranışı tek kaşınızın kalkmasına sebep oluyorsa ve “zamanla geçer” diyorsanız, o kaşınız havada kalmaya devam edecektir. Tâ ki alttan aldıklarınızın altında kalana kadar. Lütfen kendinize gelin. Çenemin düştüğünün farkında olarak kitabın konusuna geçerek iyi geceler diliyorum efendim. Lindsey, uzaktan bakıldığında cennet gibi; içinde ise cehennem olan bir evliliği sürdürüyordur. Etik değerleri zorlayarak bu cehennemden bir çıkış yolu bulmuş ve kızını alarak kaçmıştır. Kaçışı sırasında kocası Andrew kazaya karışmış ve bir kadının ölümüne neden olarak hapsi boylamıştır. Lindsey yeniden nefes almaya başlasa da aradan geçen on yılın ardından Andrew serbest kalmış ve kâbus yeniden başlamıştır. Bu sefer geçmişin tüm kirli sırlarıyla beraber Lindsey’i köşe bucak kovalıyordur
Kadın hikayesi
2025 88. kitabı
Bugün günlerden cumartesi ve yıl olarak da 2025, ne kadar yıllar geçsede kadına şiddettin azalmadığı aksine arttığını görmekteyiz. Bu sadece bir ülke içinde değil dünya için geçerli bir durum. İster kocası olsun, ister arkadaşı, ister patronu ister yoldan geçen biri olsun hiç fark etmez. Kadına şiddet uygulamayı kendine hak gören, herkes cezalandırılmayı hak eder. Yine bu kitapta bu konuya dikkat çekilmiş. Kadın, severek evlenmiş, adam kadına ilk tanıştıklarında iyi davranıyormuş her şey güzel, her şey sıcak, ta ki çocuk olana kadar, güzel olan her şey yavaş yavaş yıkılmaya başlamış. İlk önce yersiz kıskançlıklar, kısıtlamalar, şiddetler, tehditler. Fazlaca alkol almalar. Adam bunların ötesinde onun tüm ekonomik özgürlüğünü ele geçirmiş alttan alttan, iyi görünmüş herkese kimse ihtimal vermez yani bu kadın bu kadar iyi adamdan şiddet görsün. Ama hiç böyle bir şey yok. Adam deli, neyse sonra adamdan kaçıyor bir yere yerleşiyor bir şekil. Kızı ile beraber işte ondan sonra ki başına geçen olaylardan söz ediyor. Kaçarken adam peşlerine düşmüş oradan bir kadına çarpmış, sonra hapse girmiş. Kadın ile kız o hapisteyken rahattı, sonra çıktığında o rahatlık. Bitmeye başlamış. Lindsey tüm güçlü anneler içindir.
1K
2022 42. kitabı
Ülkemizde her gün ama her gün en az bir kadın şiddete uğruyor, tecavüz ediliyor ve öldürülüyor. Son 10 yıl içinde ülkemizde en az 2,500 kadın erkekler tarafından katledildi. Bunun sebebi kadınların ayrılmak istemesi, barışmayı reddetmesi. Öldürülen kadınların failleri eşleri, erkek arkadaşları, eski sevgilileri, boşanmış eşleri. En çok kadınlar güvenli olduklarını düşünen evlerinde katledildi. Biz kadınlar ne mi istiyoruz? Eşit şartlarda yaşamak istiyoruz, caydırıcı cezaların gelmesini istiyoruz, doyasıya yaşamak istiyoruz. Kadınlara şiddet gösteren erkekleri de aslında biz kadınlar yetiştiriyoruz. Erkek ve kız çocuklarını ayırarak yapıyoruz bunu. Yukarıda tüm bunları neden mi yazdım? Çünkü kitabın ilk yarısında eşini kıskanan, ayrılığı kabullenemeyen ve eğer eşi onu terk edecekse her türlü kötülüğü yapacağına dair tehditler savuran takıntılı bir kocayı okuyoruz. Ben bir insanın özünde değişeceğine inanmıyorum. Neyse o. Ne yazık ki bazı kadınlar eşlerini affedip bir daha olmaz mantığıyla hareket ediyor. Sadece bizim ülkemizde değil, dünyada da kadınları koruyan kanunların eksikliğini fark ediyoruz okuyunca. İstediğin kadar evden uzaklaştırma cezası ver. İnanın hiçbir işe yaramıyor. Takıntılı ruh hastalarından kurtulmak çok zor. İşte bu kitapta, güneşli bir göğü aniden kapatan bir fırtına bulutu gibi ilerledi. Çok sinir bozucuydu. Yazar hem bu konuyu gayet güzel bir şekilde ele almıştı hem de devamında gelişen olaylar tam bir ters köşeydi. Tıpkı güzel kokusuyla avını çeken ama elinizi uzatıp dokunduğunuzda zehrini yayan çiçekler gibiydi kitap. Akıcı ama rahatsız edici...
2025 98. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2025 19:16
Chevy Stevens'ın "Kapan" kitabı, okuyucusunu derinden etkileyen ve düşündüren, yoğun bir psikolojik gerilim romanı. Kitap, özellikle kadınlara yönelik şiddet, travma sonrası stres bozukluğu ve insan psikolojisinin karanlık yönlerini ele almasıyla dikkat çekmektedir. Kitabın ana karakteri Lindsey, yakışıklı kocası Andrew ve küçük kızı Sophie ile mutlu bir hayat sürmektedir. Ancak Andrew'un zamanla artan kıskançlıkları ve şiddet eğilimi, Lindsey'nin hayatını bir cehenneme çevirir. Andrew'un bir kazaya sebep olup hapse girmesinin ardından on bir yıl geçer ve Andrew hapisten çıktığında Lindsey'nin hayatında tuhaf ve rahatsız edici olaylar yaşanmaya başlar. Kitap, Lindsey'nin bu olaylar karşısında geçmişiyle yüzleşmesini ve şüpheler içinde bir köşe kapmacaya sürüklenmesini konu alıyor. Hikaye, okuyucusunu sürekli tetikte tutan, akıcı ve sürükleyici bir dille yazılmış. Chevy Stevens olay örgüsünü başarılı bir şekilde kurarak, ters köşelerle okuyucuyu şaşırtmayı başarıyor. Kadına yönelik şiddet ve bu şiddetin birey ve aile üzerindeki yıkıcı etkileri, kitabın en önemli temalarından biri. Lindsey karakteri, güçlü duruşu ve hayatta kalma mücadelesiyle takdir toplamaktadır. Andrew karakteri ise takıntılı ve şiddet eğilimli yapısıyla okuyucuda büyük bir rahatsızlık yaratmaktadır.Kitap, affetmenin ve değişim inancının bazen ne kadar yanıltıcı olabileceğine dair sert bir bakış açısı sunmaktadır. Stevens, karakterlerin psikolojik derinliğine inerek, onların yaşadıkları travmaları ve iç dünyalarını başarılı bir şekilde yansıtıyor. Lindsey'nin geçmişle hesaplaşması ve kendi masumiyetini kanıtlama çabası, hikayeyi daha da katmanlı hale getiriyor. Eğer psikolojik derinliği olan, gerilimi yüksek ve düşündürücü bir roman arıyorsanız, Chevy Stevens'ın "Kapan"ı tam size göre... ⋆ ˚。⋆୨୧˚
2023 3. kitabı
Okunma: 24 Mart 2023 22:11
Kitabın sürükleyeciliğini çok beğendim ve verdiği mesajlar da çok değerli çünkü günümüzde yaşanan kadına şiddeti çok net bir dille anlatmış; psikolojik şiddetle başlayan bu hikaye zamanla psikolojik şiddetle beraber bedensel şiddete dönüşmüş. Yaşananlar bir film şeridi gibi anlatılmış ve merak uyandırıcı. Çok beğendiğim aklımda kalacak kitaplardan biri. Umarım bir yerlerde güvenebileceğiniz insanlarla mutlusunuzdur, Sophie ve Lindsey.
2025 52. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2025 01:39
Tavsiye edebileceğim bir kitaptı. Ben daha önce konusu benzer bir kitap okuduğum için olayları tahmin ettim. Kim haklı,kim haksız sorgulatıyor. Herkesin kendince haklı olduğu kısımlar var. Kadına şiddet her coğrafyada var maalesef. Spoiler Lindsey güzel, çekici bir kadın. Kocası Andrew aşırı kıskanç, kadının bütün hayatını kısıtlayan, çok içki içen bir adam. Kadın bir gece, kızı da Sophie'yi de alıp, adamın içkisine uyku hapı atıp evden kaçıyor. Adam uyanıp, kızgınlıkla onları aramaya çıkıyor ve kaza yapıp genç bir kadının ölümüne sebep oluyor. Hapse giriyor, Lindsey de kendine yeni bir hayat kuruyor, evlere temizliğe gidiyor. Adam yıllar sonra hapisten çıkıyor. Lindsey'in evinde tuhaf şeyler olmaya başlıyor, gizlice evine giriliyor. Bunları eski kocasının yaptığını sanıyor. Andrew ise değiştiğini, artık sandığı gibi biri olmadığını ispatlamaya çalışıyor. Lindsey'in erkek arkadaşları - biri Marcus- var. Andrew bir gün Lindsey'in evinde ölü bulunuyor. Olayların arkasında, Andrew'in kazada öldürdüğü kadının kocası olan Marcus çıkıyor. İntikam almak için Lindsey'e yaklaşmış, bütün her şeyi o planlamış.

Chevy StevensYazar · 3 kitap
CHEVY STEVENS, Vancouver Adası'ndaki bir çiftlikte büyüdü ve hala kocası ve kızı ile birlikte adada yaşıyor. Bir sonraki kitabında çalışmadığında, kamp ve ailesi ile birlikte yerel dağlarda kano yapıyor. İlk romanı STILL MISSING, En İyi Birinci Roman için Uluslararası Thriller Yazarları Ödülünü kazandı.