Hearts in Darkness Serisi 1

Hearts in Darkness

Karanlıkta - Laura Kaye
2024 109. kitabı
Okunma: 01 Aralık 2024 23:41
"İki yabancı, dört saat, zifiri karanlık bir asansör." Karanlıkta Merhabalar herkese... Laura Kaye'in kaleminden Karanlıkta isimli kitabının küçük bir incelemesini yapmak üzere buradayım. Yapıp yapmamak arasında kararsız kaldım fakat hadi yapayım diyerek yapmaya karar verdim. İki yabancının dört saat boyunca karanlık bir asansörde kalmalarını ve aralarında yeşeren aşkı konu edinen bu kitabı beğendiğimi söyleyebilirim. Çapraz okuma yaparken araya sıkıştırılabilir olan ve yazarın da eğlenceli kalemiyle bütünleşen bu kitabı okurken bende eğlendim. Fakat edebi değeri sıfırın altında eksilerdeydi. Makenna James ve Caden Grayson arasındaki aşk çok güzel tasvir edilmiş. Dış görünüşe dayalı önyargıları yıkmak adına da güzel bir konuya değinen kitap okunabilir. Tüm okurlara tavsiye ederim. Kitaplarla kalın. Keyifli okumalar. Sevgiyle.<3
1000k
·160 syf.·
2015 104. kitabı
Kitabı sabahki yorum sayesinde buldum. Kitabı indirmem ile bitmesi bir oldu iki saatlik film kadardı diyebilirim. Birisinden önce hoşlanırsınız daha sonra karakteri hakkında kişiliği huyu suyu gibi şeyleri tecrübe ile öğrenirsiniz zamanla. Genel sıra bu şekilde değil mi? Karanlıkta ise bir insanın ne vücut dilini okuyabilirsiniz ne de tanıyabilirsiniz. Mi acaba? Karakterler güçlü ama seriyi merak da etmedim değil. Keyifli okumalar...
2015 23. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2015 00:00
Jet misali gelen sonbaharın çarpma etkisini üzerimden atabilmek adına kitapyurdundan bir ton romantik roman alıp, en ince olanının camını acilen kırarak hemen akşamına koca kupa kahve eşliğinde okuyup bitirdim. (Kesinlikle işe yaradığını ve tüm o kasvetli havanın, hızla düşen ısının olumsuz etkilerini üzerimden alıp götürdüğünü söyleyebilirim.)Anladığınız üzere aldıklarım içinde en ince olan "karanlıkta" adlı romandı. Ve okuduğum önsöz üzerine aldığım bu roman, tüm umutsuzluğuma rağmen, benden 7 puan almayı başardı. İsimleri akılda tutmak için oldukça güç olan bay ve bayan kahramanlarımızın karşılaşma ve romanın bitimi arasında geçen toplamda 8-8,5 saatlik bir sürecini anlatan romanımız birbirlerini hiç tanımayan ikilinin bir asansöre binmesi ile başlıyor. Aslını isterseniz romantikten çok erotik romanlar grubunda yer alması gerekiyor "karanlıkta" nın. Bu açıklamadan da anlayacağınız üzere romanın büyük bölümü bu yönde işlenmişti. Diyeceksiniz ki romantik roman peşinde iken kast ettiğin bu muydu? Tabi ki erotizm, günümüz romanlarının artık ayrılmaz parçası haline geldi ve benim gibi her çeşit yazılı anlatımda ayrıntıyı seven birisi romantizmin bu kısmının da güzel bir üslupla ve ölçülü bir şekilde dile getirilmesini takdir ediyor haliyle. Ama kitabın benden 7 puanı kapmasının sebebi yazarın bu konudaki başarısı değil. Birbirini hiç tanımayan bir kadın ve erkeğin aynı asansöre binmesinin saniyeler sonrasında mahsur kalışının ardından geçen 12 saatten bile az sürede birbirlerine aşık olmalarını okuyucuya hiç yadırgatmadan anlatabilme başarısı beğenimi kazanan yanıydı.O kadar ince bir romanda (160 sf.) karakterleri bile oldukça göz önünde canlandırılabilecek boyutta anlatabilmesi, fiziksel tanımlamanın yanında ruhsal betimlemeleri de gayet güçlü yapabilmesi... Takdire
KaranlıktaLaura Kaye · Novella Yayınları · 2015444 okunma
Karanlıkta güzel insanlarla kalmanız dileğiyle
·160 syf.·
2020 26. kitabı
Yarım bırakmaktan nefret ettiğim için bitirdim. Hayatımda okuduğum en saçma kitap diyebilirim. Yani porno filmin kitap hali. Kitap okurken yetişkin içerik veya değil ayırım yapmıyorum ama azıcık duygu katın be kardeşim asansörde başlayıp evde biten saçma ötesi bir kitap.
2016 14. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2016 00:00
"Karanlıkta neyle karşılaşacağınızı asla bilemezsiniz" Makenna kötü bir gün geçirmiştir. Asansöre yetişmek için acele ederken telefonunu düşürür ve yardımsever bir beyefendinin asansör kapısını tutmasıyla kendisini asansöre atar. Caden Kızıl saçlı kadının aceleyle asansöre binişini ve telefonunu arayış telaşını izlerken büyük keyif alır. Ama ikisinin de habersiz olduğu şey ise aniden elektriğin gitmesi ve asansörde bir yabancıyla tam dört saat başbaşa kalacaklarıdır. Birbuçuk saatte biten Makenna be Caden'ın hikayesini çok sevdim. 160 sayfacık kısa bir hikaye olsa da yazar okuyucuya yoğun duygular aktarıyor. Birbirini hiç görmeyen iki insanın birbirine bu kadar kısa sürede hissettikleri duygular garip gelmesi gerekiyordu ama nedense garip gelmedi bana. +18 kısımlar vardı kitapta fazlasıyla fakat yazar duygularla harmanladığından beni rahatsız etmedi Sadece kitap biraz daha uzun olsun isterdim. Asansör sonrası biraz daha uzatılsa daha bir hoşuma giderdi
2020 121. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2020 14:37
İki kitaplık bir seri, ilk kitap karanlıkta, ikinci kitap aydınlıkta. Anlamadığım şey iki kitabın sayfa sayısı toplam 460 sayfa neden tek kitap yapmak yerine iki kitap yaptılar, çok saçma olmuş. Roman iki insanın dört saatliğine asansörde mahsur kalmasıyla başlıyor sonra eve gidiyorlar bitiyor roman. Karakterleri sevdim aslında, ikisinin geçmişinden kısa bahsetti yazar ama o da güzeldi. Anlatım tarzı çok kötüydü, akıcıydı tamam ama hiç gerçekçi değildi. Karakterleri iyi işleyememiş, onlarla empati kurup romanın içine giremedim. Bir anda aşık olmaları, bu kadar duygusal davranmaları yapay geldi bana. Öyle normal, bölüm sonu gibi bir yerde bitti ama yine de bu çiftin sonunu merak ettiğim için ikinci romanı da okuyacağım.
2018 23. kitabı
Kasvetli kitaplardan ve hayatın can sıkıcı havasından uzak kalmak iyi geldi gerçekten. Genelde araya böyle kitaplar sıkıştırıyorum bilerek. Çünkü art arda aşk kitabı da okuduğum olmuştur sanırım ama her şeyin abartısı rahatsız edici geliyor. Kitaba gelecek olursak beklediğim gibi minik hoş bir aşk hikayesini anlatıyor. Seri olduğunu sonradan öğrendim ama sorun değil sanırım devam etmem. Sonrasında olacakları tahmin ediyorum çünkü. Beni kasvetten ve sıkıntılardan biraz olsun uzaklaştırdı ve sevmemin sevilmenin güzel yanlarıyle içimi ısıttı. Tek sıkıntı sevgiden çok cinselliği ön plana atmışlar gibi geldi. “Eh aşk kitabı, ne bekliyorsun?” Diyebilirsiniz elbette ama kitap tamamen birbirlerine duydukları arzu ile kaplıydı diyebilirim. Yani evet kasvetten uzaklaşmak için yanlış kitap değil ama arzuları ön plana alıp salt bunu düşünmek epey saçma. Duygusal, psikolojik yanları da vardı tabii. Özet olarak güzel bir kitaptı. Amacıma ulaştım ve iyi hissettim. Herkese iyi okumalar..
2023 40. kitabı
Mantığınızı bir kenara koyup okumaya başlarsanız akıcı bir kitap ama vakit kaybı. Okuyacak hiçbir şey bulamadığım bir anda telefonumda e-kitap olarak var olduğunu keşfedip bir anda başladım bu kitaba. Ve o kadar da bir anda bitti. Az sayfa sayısıyla hemencecik okunacak bir kitap olmasıyla beraber okurken bana hiçbir duygu yaşatmadı.
2019 44. kitabı
Okunma: 24 Ağustos 2019 20:21
Karanlıkta (Hearts in Darkness Serisi 1) Laura Kaye, Kitabı sanki okumuştum. O kadar tanıdık geldi. /belki de okudum onu almadım / basit Çerezlik +180lik bir kitaptı duygu olarak bana pek bir sey vermedi zaten öyle bir şey ki hızla oluyor hersey . Beklendik . Asansörde kalan iki farklı dünyaların insanı ve karanlık onları birbirine bağlıyor.
Makenna James & Caden Grayson
2020 48. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2020 15:00
1000 kitapta az bilinen ve az okunan bir kitap olduğunu gördüm. Asansör ile başlayan bir aşk hikayesi. Şu zamanlarda tam olarak ihtiyacım olan kitaptı. Entrikasız, yalansız, olaylarla kafanızı yormayacak, sade ve 160 sayfalık ince bir kitaptı. Yazarın anlatım tarzını da beğendim. Üçüncü kişi ağzıyla yazılmış ve bu sayede bizlere hem erkeğin hemde kızın düşüncelerini, hislerini okuma fırsatını sunuyor. İki kitaplık bir serinin ilk kitabı bu. Serinin adı "Hearts in darkness" yani "Karanlıkta kalpler". İkinci kitabın adı aydınlık. Kızıl saçlı, mavi gözlü, zeki ve hazır cevap Makenna James -namı diğer MJ - ile sürekli saçını kazıyan, piercingli ve dövmeli Caden Grayson'ın uzun bir süre boyunca birlikte asansörde kalmaları sonucu birbirlerini görmeden tanımaya başlarlar. Makenna, Caden'ı hiç görmemişken Caden ise Makenna'nın sadece kızıl saçlarını görebilmiştir. Kitap birbirlerinin fiziksel görünüşleri hakkında hiçbir fikirleri olmayan iki insanın sohbet ederek birçok ortak özelliklerini farketmeleri üzerine birbirlerinden hoşlanmalarını konu ediyor.
İnceleme

Laura KayeYazar · 4 kitap
Laura Kaye, Anemoi serisinin Hard Ink, Heroes ve Hearts'ı içeren çağdaş ve paranormal romantizm ve romantik gerilimlerin New York Times ve USA Today Bestselling yazarıdır. Laura'nın sıcak, samimi hikayeleri, bir yerin ait olması konusundaki evrensel arzuyla ilgili. Laura, melezleri, hayaletleri ve kötü göz küfürlerini içeren ailenin hüznü eşliğinde büyüdü ve hikaye anlatımı ve doğaüstü hikaye anlatımı ile hayatı boyunca büyülenişini cesaretlendirdi. Laura kocasıyla, iki kızı ve şirin köpeği ile Maryland'da yaşıyor ve her geçen gün Chesapeake Körfezi görüşünü takdir ediyor.