Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Dünyaca Ünlü Coğrafyacı Hacı Kalfa

Katip Çelebi

Ali Kuzu

Katip Çelebi Gönderileri

Katip Çelebi kitaplarını, Katip Çelebi sözleri ve alıntılarını, Katip Çelebi yazarlarını, Katip Çelebi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Dünyayı sevgisiz büyüyen insanların savaşları mahvetti . . . . Bu lafı keşke ben değilde Napolyon filan söylemiş olsaydı Bak o zaman tarihe geçerdi !
Egerçi hâne-i pür-nakşdır sarây-ı cihân Velî kitâbeleri "küllü men aleyhâ fân" Kınalızâde Ali Çelebi (Dünya sarayı, süslerle dolu bir ev olsa da kitabelerinde "Üzerindeki her şey fânîdir" yazar.)
Reklam
144 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
1609 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının adı Abdullah'tı. Babası, Osmanlı devlet ve siyaset adamlarının yetiştirildiği Enderûn kurumunda eğitim görerek yetişmiş bir askerdir. Kâtip Çelebi'nin asıl adı Mustafa bin Abdullah'tır. Ordu kâtipliğinde bulunduğu için ulema ve halk arasında Kâtip Çelebi lakabı ile tanındı. Diğer lakabı ise Hacı Halife'dir. Hacca gittiği ve uzman memur (halife) olduğundan ötürü bu lakap ile de anılmıştır.
Katip Çelebi
Katip ÇelebiAli Kuzu · Paraf Yayınları · 201333 okunma
Şeyh Edebali'den Osman Gazi'ye...
Geçmişini iyi bil ki geleceğe sağlam basasın, Nereden geldiğini unutma ki nereye gideceğini unutmayasın.
144 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
2 saatte okudu
Geçmişini iyi bil ki Geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki Nereye gideceğini unutmayasın. Şeyh Edebali'den Osman Gazi'ye... Değerli okurlar, kitapta olduğu gibi ben de incelememe bu nasihatle başlamak istedim. Hadi gelin sizlerle Katip Çelebi'yi biraz daha yakından tanıyalım. Asıl adı Mustafa olan Katip Çelebi 1609 yılında
Katip Çelebi
Katip ÇelebiAli Kuzu · Paraf Yayınları · 201333 okunma
"Kitaptan daha iyi bir arkadaş yoktur, zaman zaman insana dert ortaklığı eder, insanın gönlünü açar, yüreğine su serper. Gönlünün her muradına onunla erişirsin, böylesine güzel bir dost görülmemiştir; ne incitir; ne incinir."
Reklam
"Zira temiz bir gönülle edilen duaların şifalı tesirlerinden emindi."
Sayfa 35 - Parola YayınlarıKitabı okudu
"O ilim tahsilini "büyük cihat" olarak görmektedir. Öğrenme ve öğretmenin, okuma ve yazmanın, cephelerde Allah yolunda kılıç sallamak ve nefse karşı savaşmak kadar önemli ve kutsal bir iş olduğunu ifade etmektedir. Onun bu kararlılığı ve ilim anlayışı, tahsil hayatındaki üçüncü merhale sayılmaktadır."
Sayfa 11 - Parola YayınlarıKitabı okudu
"Katip Çelebi, Bağdat seferi'nde olduğu gibi on yıl boyunca siperler ardında tanıdığı çetin hayatı bir Cihad-ı Asgar (küçük savaş) saymıştır. Onun asıl savaşı onun tabiriyle Cihad-ı Ekber yani bilgisizliği yenmek için yapılan savaştır."
Sayfa 23 - Parola YayınlarıKitabı okudu
"Katip Çelebi, 17. yüzyıl Türk ilim dünyasında pozitif ve hür düşünceyi temsil eden en önemli simalardandır. "
Sayfa 10 - Parola YayınlarıKitabı okudu
Reklam
144 syf.
9/10 puan verdi
·
26 günde okudu
Muhtemelen pek çoğumuz Kâtip Çelebi'yi Cihannüma eserinden tanıyoruz. Ama o bir kenara hayatı öğrenilmeye değer bir şahsiyettir. O yüzden ben de size biraz bahsedeceğim: Ünlü türk bilim ve fikir adamı, ünlü coğrafyacı ve Avrupa'da Hacı Kalfa diye anılan Katip Çelebi'nin önem arz eden hayatını okumanızı öneriyorum. Kitabı
Katip Çelebi
Katip ÇelebiAli Kuzu · Parola Yayınları · 201933 okunma