Kış Misafiri

The Winter Guest

Kış Misafiri
2021 32. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2021 00:15
Kitap İkinci Dünya Savaşı döneminde yaşanan bir aşk hikayesini anlatıyor desek çokta yanlış olmaz sanırım. Sam yaralı bir Amerikan askeri Helena bir gün annesini hastaneden ziyaretten dönerken Sam’i bulup yaraları iyileşene kadar saklamaya karar verir. Helena ve Ruth ikiz kardeş birbirlerinden oldukça farklı yapıda olan bu iki kardeş kitabın sonunda sizi üzecek. Ben kitabı genel anlamda beğendim. Yazarın kalemini seviyorum. Okuyacaklara tavsiye ederim.
2020 243. kitabı
Kumandanin Aşığı, Diplomatın Karısı Büyükelçinin Kızı ve Kış Gecesi Işıkları'ndan sonra Pam Jenoff'dan yine güzel bir ikinci Dunya Savaşı kitabı. Anne ve babalarını kaybeden onsekiz yaşındaki ikizler Helena ve Ruth nazi işgalindeki Polonya'da hem kardeşlerine bakıp hem hayatta kalma mücadelesi verirler. Bir gün Helena yaralı bir Amerikan askeri bulur ve ona yardımcı olur. Asker olan Sam yahudidir ve Hitler'e karşı savaşmak için geldigi Polonya'da düşen uçaktan yarali kurtulmuştur .Sam ile arasında duygusal bir yakınlaşma olunca işgal altındaki Polonya'dan kaçmanın yollarını aramaya başlarlar.
2021 95. kitabı
“ Bir anda yere çöktüm.Fotoğraftaki kadın iskelete dönmüştü ama benimkilerin kopyası olan bir çift göz bana bakıyordu.Kız kardeşimin onuru ve gururu olan saçlarının kafatasına kadar kazındığı fikri beni yerle bir etti.Fotoğrafı göğsüme bastırdım.” Yazarımız İkinci Dünya Savaşı’nın ellinci anma törenlerine katılmak üzere ABD’li kıdemli subaylardan oluşan bir heyetle Avrupa ve Asya’ya gitmiş.Slovak ayaklanmasında genç bir kadının Amerikalılara yardım etme hikâyesi kendisini epey etkilemiş.Bu durumdan yola çıkarak bu kitap oluşmuş.Kitabı okuduğum için ve konu Naziler olunca yine etkilenmemek mümkün değil.Ama bu kitap beni farklı duygulara götürdü.” Ben olsaydım ne yapardım?”sorusunu sürekli kendime sordum.Affedilmek için canınızı ortaya koyar mısınız?Diğer taraftan sevginiz ne kadar büyük olursa olsun yapılan yanlışı affeder misiniz? Babaları hayatını kaybetmiş anneleri hastanede yatan on sekiz yaşındaki ikiz kardeşler Helena ve Ruth,Nazi işgali altındaki Polonya’da kardeşlerinin güvenliğini sağlamak için mücade ederken diğer taraftan yoksullukla savaşarak hayatta kalmaya çalışırlar.Yiyecek kıtlığı insanların tutuklanarak gettoya götürülmeleri yaşanılan çaresizlik derken beş kardeş birbirlerine kenetlenmek zorundadırlar.Bir gün Helena annesini ziyaretten dönerken yaralı bir Amerikan askeriyle karşılaşır ve onu yaraları iyileşene dek saklamaya karar verir.Kardeşi Ruth’a bu durumdan bahsetmez ama gün geçtikçe Yahudi olan bu askere ilgisi artar.İkili birbirine aşık olur ve birtakım kararlar almaya başlarlar.Helena kardeşi Ruth’a her şeyi anlatır hep birlikte kaçmak için plan yaptıklarından bahseder.Fakat öyle bir durum yaşanır ki kitabın orasından sonra yüreğim parçalandı.Ruth kardeşinin gizlediği askeri görmeye gider ve hava karanlık olduğu için Sam geleni Helena
2022 29. kitabı
#serpilyorumluyor . Pam Jenoff'in kitaplarını ya çok sevmişimdir ya da hiç sevmemişimdir. Ortası hiç olmadı şimdiye kadar. Kış Misafiri kendini okutan, ama aman aman bir olay örgüsü olmayan bir kitap oldu benim için. Sıkmadı, ama heyecanlandırmadi da, öylece ortada bir kitap. . Helena ve Ruth ikiz kardeşler, anne ve babaları Nazi işgalindeki Polonya da biri ölür diğeri hastaneye kaldırılır. Helena daha çok ev dışı işlerde becerikli ve güçlü iken, Ruth üç kardeşlerinin ve evin bakımını üstlenir. Tek başlarına ayakta kalmaya çalışan ikiz kardeşlerin karakterleri birbirine zıt olsada tek emelleri var; kardeşler asla ayrılmayacak. Helena annesinin hastane ziyaretinden dönerken donmak üzere olan Amerikalı asker Sam'i bulur. Hem korkarak hem de askerden etkilenerek onu kullanılmayan Şapele götürür. Gizli gizli bakımını üstlenir ve aralarında bir yakınlaşma başlar. Sam'in şuan ki hedefi Helena ve kardeşlerini Polonya'nin dışına kaçırabilmek. Bunun için planlar yaparken Ruth, Helena'nin gizli aşkını öğrenir ve içini bir kıskançlık sarar. Bir anlık bir hata hayatlarına sebep olmak üzeredir. Üstelik annelerinin gizli sırrını öğrenen kardeşler Polonya da güvende olmadıklarına emin olurlar. . Ruht'un kıskançlığı Helena'in bencilliği derken en çok kardeşlere bir şey olacak diye korktum. Kitabın sonundaki epilog kitabın tamamından çok daha iyiydi. . . Okumak Iptiladir Müptelâlara Selam Olsun...