Koca Reis

Kadir Ürün
2014
Kamer Yayınları

Şehadet şerbeti içen yiğitler...
2021 11. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2021 16:58
Merhaba arkadaşlar öncelikle kitabı keyifle okuduğumu söylemeyeceğim. Muhsin'lerin Haluk'ların C5 denilen hücrede işkence gördüğü, Halil Esendağ, Selçuk Duracık ve daha nice vatan millet sevdalısı gençlerin, idam edilmek suretiyle şehit edilen baba yiğitlerin hayatını ancak hüzünle okuyabilirsiniz. Bu kitapta helikopter suikastına yer verilmiş. Kaza demiyorum çünkü kitaptan öncede suikast olduğunu düşünüyordum ama artık eminim. Öncelikle şunu üzülerek ifade etmeliyim ki bu suikastın aydınlanacağını unutun arkadaşlar. Facianın üstünden 12 yıl geçti ama aydınlanmadı.Aradan kaç yıl geçerse geçsin, failleri bulunmayacak kitapta devlet denetleme kurulunun 29 sayfa inceleme raporu ve 72 madde tespit kararı var. Bunu okuyunca daha da emin oldum. Raporda ne yok ki? 86 noktada arıza veren uçuşu yasaklanmış helikopteri sahaya göndermişler. Tüm şehitlerimizin yüksek oranda damarlarında siyanür tespit edilmiş. Helikopterin uçuş saati tamamlanmış hangara çekilmiş uçuş onayı vermeyen teknisyeni işten çıkarmışlar. Helikopterde olan gprs cihazı yanlış monte edilmiş ve helikopterin modelinden alt sınıf bir cihaz takılmış sizin anlayacağınız bir sürü şaibeli iş var. Benim tahminime görü bu suikast Rahmetli Eşref Bitlis suikastı gibi aydınlanmaz, zaman aşımına uğrayıp dosyayı kapatırlar. Neyse çok konuştum iyi okumalar dilerim...
Tarih
2017 13. kitabı
Bazen boyun eymezsin fanilere, Bazen elif gibi olursun zalimlere karşı, O yüzden çoktur düşmanın belki,o yüzden büyüktür imtihanın. Ismini gururla taşıdığım insan, Mekanın cennet olsun reis,
Puan vermedi·305 syf.·
2018 11. kitabı
Şehit lider , dava adamı Muhsin YAZICIOĞLU’nu en güzel işleyen kitap.Hayatına dair önemli başlıkların ,; gençlik yılları , siyaset hayatı , davası , Mehmet Akif Ersoy ,Taceddin dergahına sevgisi ve en önemlisi uğradığı suikasti akıcı , net ve delillere dayalı araştırmış okuyucuya aktarmış bir eser. Selman Kayabaşı’nın benzer kitabının facia etkisini ortadan kaldırdığını eklemem lazım ..
Siyaset
2023 65. kitabı
Okunma: 10 Haziran 2023 08:58
Muhsin Yazıcıoğlunun siyasi hayatı, yaşadıkları, cezaevi süreci ve ölümünü anlatan bir eserdi. 2016 da okumştum o zamanda üzülmüştüm 2023 de okudum yine üzüldüm.
2020 12. kitabı
Okunma: 01 Mart 2020 15:10
Sene 2009 aylardan Mart idi. O zamanlar cocuktum daha. Bir gün babamla televizyonu açtığımızda her kanalda helikopter kazası haberi vardı. Tanımam etmem daha Muhsin Yazıcıoğlu'nu. Tam 4 5 gün haberlerin başından ayrılmadık acaba ne oldu diye. Üzülmüştüm sebebini bilmeden. Yıllar geçti ben büyüdüm ve okuyup bazı şeyleri irdelemeye başladım işte o zaman anladım Muhsin Beyi. Ülkücü harekette başlayan ancak yolları ayıran bir adam kendisi. 80 darbesinde içeri alındı tam 7.5 yıl Mamak C5 te işkence gördü. O hapisten çıktıktan sonra ülkücü hareket aynı değildi bu yüzden ayrıldı o yoldan. Kendi partisi BBP yi kurdu. Meclise 2 kez girdi çok oy alamadı ama çok sevilen bir adamdı. Bir kere dürüst bir siyasetçiydi. Zaten koltuklarda gözü olsa zamanında en iyi yere de gelirdi ama o böyle olmayı seçti. Hapisteyken solcularla aynı koğusta kalınca onlar hakkındaki görüşlerinin değiştiğini ifade ediyor. Onlara karşı daha hoşgörülü olmaya başladığını belirtmiş. Kendisi Mehmet Akif Ersoy'u çok severdi. Boş zamanlarında Ankara Taceddin Dergahında zaman geçirirdi. Bu yüzden mezarinı da Ankara'ya aldırmıştır. Helikopter kazası araştırılınca aslında bir çok belirsizlik hala yerinde duruyor. Bazı şeyler hala aydınlatılmış değil. Helikopterde yeterli cihazların olmayışı, tamir eksikliği, ölen 6 kişinin de kan değerlerinin normal çıkmaması vs. birçok neden var insanın aklına kuşku getiren. Türkiye bana göre çok değerli bir siyasetçiyi kaybetti. Kader böyleymiş demek ki. Bu olayın arkasında olanlar Muhsin Yazıcıoğlu'nun gelecekte onlar için bir tehdit unsuru olabileceğini düsünmüsler herhalde. Umarım bu olay tarihin tozlu raflarına gömülmez ve açığa kavuşturulur. Mekanın cennet olsun Muhsin Bey...
2025 2. kitabı
Bu kitap hayata Muhsin başkanın penceresinden onun ideallerinden dünyevi hayata bakış için güzel bir pencere olmuş. Muhsin başkanın inandığı dava için çektiği çileler, hapishanede gördüğü işkenceler, onların izi vazgeçmemenin gözle görülür izi olarak hafızalarda yer etmiştir.
Edebiyat & Roman
2016 203. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2016 00:00
Dikkat spoiler içerir. 2009'da helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayat hikayesini anlatan bir kitap. Mezarının bulunduğu Taceddin Dergahı'nda Mehmet Akif Ersoy da kaldığından İstiklal Marşı'nın kabul aşamasından başlayarak, ülkücü hareket içindeki geçmişi, darbe sonrasında Mamak Cezaevinde çektiği işkenceler, Başbuğ ile anlaşamaması ve Büyük Birlik Partisi'nin kuruluşu, 28 Şubat sürecindeki tavrı, Kosova ve Bosna'daki soykırım ile ilgili olarak yaptığı meclis konuşmaları, helikopter kazası öncesi kendisi ve ailesinin yaşadığı garip kazalar, helikopter kazası ve detayları, Dağlıca baskını ile ilgili olarak yaşadıkları gibi pek çok olay detaylı bir şekilde anlatılıyor. Kendi görüşü ve karşı görüşten insanların da yorumlarına yer verilmiş. Konu ile ilgilenenlerin keyifle okuyacağı bir kitap.
Siyaset
Bu Çağın Alpereni
2025 17. kitabı
7,5 yıl /5 yılı hücrede ağır işkencelerle çileli bir yaşam. Mamak'ta "karıştır barıştır "sistemi ile ağır sorgularda davası bilenen ,12 Eylül öncesi'nin idealizmine evet kavgasına hayır Efsane refah yol idarını dışarıdan destekleyip ayakta tutarken çevik bir desbotuna posta koyabilen Kısacası başta terörist olmak üzere emperyal güçlerin ülkemiz üzerindeki hain planlarını fark edip bununla ilgili belgeler ve bilgiler bulup duruş sergileyen bunları dillendirmeye başladığında bu güçler tarafından şehit edilen bir bir dava adam. Cumhurbaşkanlığı denetleme kurulu'nun raporu ile de tespiti ile Cinayeti belgeleri dökümanları kaybolan ortaya çıkarılmayan ancak ülkemiz üzerindeki emperyal güçlere ve onların yerli hain işbirlikçilerine karşı milli duruş sergileyen bir Mücahit bir muahhit bir Alperen bu alemden göçerken bu milletin yüreğinde müstesna bir iz bıraktı. Mekanı cennet olsun. Kitap dizaynı resimleri açısından bazı kalite sorunları olsa da rahmetliyi tanıma isteyenlerin okuyabilecekleri bir eser.