Korku Yorumları ve İncelemeleri

Korku yorumları ve incelemelerini, Korku kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Korku puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

8.910 üzerinden
13 Kişi · 12 İnceleme
295 syf.
·
Puan vermedi
Sivil kayıpları da içerisine eklersek askerlerle beraber yaklaşık 16-17 milyon insanın öldüğü, dünya tarihinde Tüm Savaşları Bitirecek Olan Savaş olarak adlandırılan; şaşaa, onur, asalet, vatan sevgisi, bayrak, özgürlük özlemi... nidaları atılırken ırkçılık, toprak, para, üstünlük sergileyen I. Dünya Savaşı. Hangi savaş insanlara yarar
Korku
KorkuGabriel Chevallier · Sel Yayınları · 202134 okunma
295 syf.
8/10 puan verdi
Size savaşın soğuk yüzünü gösterecek bir eser ile geldim, Gabriel Chevallier'den Korku. Yazarın okuduğum ilk kitabı oldu Korku. Genel olarak savaş dönemini anlatan kitaplara kişisel bir ilgim olduğu için çok beğendim, ancak bildiğim kadarı ile yazarın Türkçe'ye çevrilmiş başka bir eseri yok. Birinci Dünya Savaşı dönemindeyiz.
Korku
KorkuGabriel Chevallier · Sel Yayınları · 202134 okunma
Reklam
295 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Her cesaret gösterisinde, duymak isteyenler için derinlerden tiz bir feryat yükselir: Korkuyorum, korkuyoruz! Yirmi yaşındaki Jean Dartemont, cephede savaşmak üzere orduya katılmaya karar vermiştir, zira kimsenin dilinden düşürmediği bu "maceradan" uzak kalmak istememektedir. Gerçeğe gözlerini kapatan, belki de başka çaresi olmayan; tamtamların sağır edici gürültüsünde süslü sözlerin inkârcılığına sarılan toplum için bir tür maceradır bu; adını ise ağır masaların ardında oturan beyler koyar. Oysa hakikat tüm dehşetiyle ortadadır: "Tüm savaşların sonunu getirecek o savaş", amansız bir kıyım, hiç bitmeyecek gibi görünen bir çiledir. Cephe gitgide genişleyen bir mezarlık halini alır, halk ve devlet büyükleri kahramanlarıyla övünüp dururken Jean, kendisinden beklenenden farklı bir cüretkârlık gösterir ve yasaklanmış o duyguyu dile getiren neredeyse tek kişi olur: Korkuyorum, korkuyoruz! Sarsıcı, bir o kadar da akıcı bu kitabı tesadüfen alıp okudum, iyi ki okumuşum dedirtti, aşırı tavsiye
Korku
KorkuGabriel Chevallier · Sel Yayınları · 202134 okunma
295 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
I. Dünya Savaşı… Kahraman şövalyelik masallarına aşina Fransız halkının bir macera olarak gördüğü savaş cephelerde olanca azameti ile sürerken Jean Dartemont yirmi yaşının verdiği gençlik ateşi ve merakı ile orduya katılmaya karar verir. Önce kısa süren ve daha silahları kullanmayı bile öğrenemediği bir eğitim kampında ardından amansız ve hiç bitmeyecek gibi görünen cephenin en ön saflarında bulur kendini. Yinelenen bombardımanların ölüm kokusunu içine çekerken uzuvları kopmuş cesetlerin üzerine basmamak için çaba harcar ve tüm zerrelerinde korkuyu hisseder. Yaralanır ve cepheye dönmeden önce bir süre hastanede kalır. Kahraman gazileri motive etmeyi kutsal bir görev olarak addeden hemşirelere verdiği cevap hiç hoş karşılanmaz. “-O zaman savaşta ne yaptınız? -Sadece bana emredileni. Korkarım savaşa ilişkin hiçbir şeyin şanla şerefle alakası yok ve bana yaptırdıklarının hiçbiri Almanlar için ciddi bir tehlike arz etmedi. Burada kapladığım yeri ve sizin sarf ettiğiniz emekleri gasp etmiş olmaktan korkarım. -Ne kadar sinir bozucusunuz! Size ne yaptınız diye soruyoruz. Anlatın hadi. … -Savaşta yapılabilecek en büyük, en önemli şeyi yaptım: KORKTUM” Gabriel Chevallier (1895-1969) savaşa katıldı, yaralandı ve iyileştikten sonra yeniden cepheye döndü. Korku’da aynı yörüngede izliyor ve savaşın acı yüzü gerçek bir hikâye olarak bizleri yüzleşmeye çağırıyor. Savaşın hiçbir kutsal bahanesi olamaz. John Berger’in önsözü ile bu kitap öfkenin, acımanın ve ertelenmiş umutların insanın üzerine çığ gibi düştüğü bir antimilitarist roman ve mutlaka okunmalı.
Korku
KorkuGabriel Chevallier · Sel Yayınları · 202134 okunma
295 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
“Savaşta yapılabilecek en büyük, en önemli şeyi yaptım: KORKTUM.” Antimilitarist bir çığlık olan #korku Chevallier’in ilk romanı (1930). 1914 yılında eğitimini yarıda bırakıp orduya katılmak zorunda kalan Chevallier bu deneyimlerini ya da hislerini varyasyonu olan Jean Dartemont karekteri üzerinden aktarıyor. Güçlülerin ilan, zayıfların icra ettiği savaşta Dartemont yasak olanı dile getiriyor: Korku. Herkesin kahramanlara öykündüğü bir zamanda hayatta kalmak istediğini ve insanın tek vatanının üzerinde yaşadığı dünya olduğunu bazen umutsuzlukla bazen öfkeyle yazıyor. Kitlelere, savaşı kutsallaştıranlara öfkeli. Korku sarsıcı bir kitap, savaş anlarının şimdiki zamanla aktarılması yaşananları daha hissedilebilir kılıyor ve karakterin -savaşa katılanların- o onlarda takılı kaldığını da. Çok severek okudum ve mutlaka okunmalı diye düşündüğüm bir kitap.
Korku
KorkuGabriel Chevallier · Sel Yayınları · 202134 okunma
Reklam
12 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.